Trening i Ardennene i vinterferien

26-02-11, 11:07
1-2 daglige treningsøkter på kart i terreng stod på programmet da Thomas oppsøkte barmark i Ardennene i vinterferien.
Base for treningene var byen Arlon som er hovedstaden i provinsen Luxembourg i Belgia. Vi hadde avtale med sportssenteret i byen der vi kunne hente de orienteringskartene vi ønsket. Første trening på onsdag var reløping av en løype fra det vallonske mesterskapet i 2008. Treningene foregikk i typisk kontinentalt terreng med en del kupering. Onsdag kveld dro vi 2 mil nordover til landsbyen Vlessart der klubben Baba hadde nattrening. Klubbens leder og tidligere belgiske landslagsløper løp foran med en spraymalingsboks og merket poster på trærne, mens treningsdeltakerne kom etter med lykt på hodet for å finne den eksakte detaljen uten reflekterende poster. Her måtte man virkelig gå rett i. Etter treningen ble vi med på styremøte i klubben og var med på forberedelsene til Babas kommende multisportarrangement med både kajakk- og sykkel innlagt. Den store forskjellen i fra våre styremøter var at kaffekoppen var byttet ut med et ølglass og at det lokale næringslivet stilte opp i hopetall som sponsorer til arrangementet. Torsdag ble det en liten "utenlandstur" til Luxembourg med etterfølgende trening i terrenget. 3 mm snø hadde falt i løpet av natten, men ble borte mens vi trente. På avreisedagen fredag, ble det en ny terrengøkt før vi returnerte til Charleroi og Rygge. Alt i alt en vellykket "treningssamling" som enkelt lar deg gjennomføre med dagens flytilbud fra Rygge.
bilde

Fra treningen på torsdag.
bilde
Utsnitt fra ett av treningskartene.

11.12.18Tirsdagstrening