Minneord til Olav Strandhagens bortgang

09-09-12, 23:25
OK Moss sitt æresmedlem Olav Strandhagen er ikke blant oss lenger. Han døde 3.august, 82 år gammel. Olav ble bisatt i stillhet etter eget ønske med nærmeste familie til stede.
Olav vokste opp i Bolsøy kommune og han var yngst av fire søsken.

Etter gymnaset i Molde begynte Olav på lærerskolen på Hamar i 1950. Der traff han Eva og de giftet seg 1954. Våren 1953 gikk han på Gymnastikkskolen og året etter fikk han fast lærerjobb på Skarmyra skole i Moss. Der jobbet han i 16 år. Han flyttet over på Bytårnet ungdomsskole hvor han både var lærer og rådgiver.

Olavs idrettskarriere startet tidlig. Under skoletiden i Molde våknet interessen for friidrett og han ble to ganger kretsmester på 400 meter og han hevdet seg bra på 800 meter.

Barna Torgeir og Elisabeth ble født 1955 og 1960. Etter at Torgeir ble medlem i OK Moss, ble hele familien etter hvert med i klubben. Familien Strandhagen ble en typisk orienteringsfamilie hvor alle ble svært aktive og med mange gode resultater.

I over 40 år var Olav medlem i OK Moss hvor han utførte en formidabel innsats for klubben. Leder i noen år, premiesjef i over 30 år, redaktør i OK Posten og arkivar. I tillegg har Olav vært ”sportsjournalist” i byens aviser som representant for O-sporten. Hans gode penn har gitt OK Moss god reklame og publikum god informasjon. For all innsatsen i klubben ble han utnevnt til æresmedlem.

Olav hadde ordet i sin makt, han var en glimrende leder i forsamlinger, alltid godt forberedt og med mye humor. Han hadde skuespillertalent og kunne imitere de fleste, var rask i replikken og hadde mange historier på lager.

Olav var meget sportsinteressert. Han deltok selv i utallige løp på bane, gate og i terrenget, også i orienteringsløp. Olav var den selvskrevne sisteetappeløper (sjarmøretappen) i Holmenkollstafetten, 15. etappe inn gjennom maratonporten på Bislet, og han løp alltid bra.

Olav var med å starte Mossekarusellen som nå i år ble arrangert for 36. gang. Han var leder for karusellen i mange år og har vært med som funksjonær hele tiden. Olav ble utnevnt til ”Ridder av Mossekarusellen” som den eneste til nå.

Olav var også med på å starte Skautravernes klubb. Der har han også gjort en stor innsats i mange år som kasserer, turleder og premiesjef. For kort tid siden fikk han vite at han ville bli utnevnt til æresmedlem på neste årsmøte.

I Moss skiklubb var han en tid styremedlem og han var en pådriver for langrennskarusellen som enkelte sesonger samlet 3-400 barn og unge.

Det er en markant skikkelse som nå er borte. Svært mange mossinger kjente ”han Olav”. Han vil bli sterkt savnet av alle som kjente han og alle som opp gjennom årene har vært med i forskjellige løp.

Olav var for oss en svært god og omtenksom venn som vi kunne dele både glede og sorg med, og som vi satte stor pris på.

Olav vil bli sterkt savnet, og våre tanker går til Eva, Torgeir, Elisabeth, barnebarn og øvrig familie.

Vi lyser fred over Olavs gode minne.

Per Hestad og Leif Birger Magnussen.

13.03.20Nordjysk 2-Dages 2020