Karttegningskurs for ungdom 14. april.

06-04-18, 22:35
Østfold orienteringskrets og prosjektet Finn Fram I Østfold inviterer til karttegningskurs 14. april.
Lørdag den 14. april arrangeres det et karttegningskurs for ungdom og unge voksne i Østfold. Kurset vil holdes av Ida Dirdal som har holdt flere slike kurs for Orienteringsforbundet tidligere, og som sitter i kartkomitéen i Norsk orientering. Kurset vil være fra kl. 16:00 til kl. 20:00 og vil mest sannsynlig holdes i Halden (ikke så alt for langt unna arena til Norwegian spring). Vi har snakket med arrangøren slik at de som ønsker å løpe Norwegian spring før dette kurset får muligheten til å starte såpass tidlig at de rekker begge deler. Alle deltagere vil få opplæring i bruk av ulike funksjoner i OCAD, samt teknikker for hvordan man synfarer et område som skal kartlegges. I tillegg til kursdagen den 14.04 vil alle kursdeltagere gjennomføre noen timer med egen praksis på valgfritt tidspunkt der de får prøve å synfare kart. I forbindelse med prosjektet vil alle deltagere få tildelt en faglig mentor som kan komme med innspill og erfaringer som karttegner i praksisperioden. Til slutt vil alle som gjennomfører kurset motta et kursbevis fra Norsk orientering.

Bakgrunnen for karttegningskurs for ungdom og unge voksne.

I forbindelse med VM i orientering i Østfold i 2019 (WOC2019) har prosjektet FinnFram i Østfold blitt etablert. Dette prosjektet skal jobbe med blant annet skoleaktivitet og rekruttering til orienteringsmiljøet i Østfold. I den forbindelse har vi et mål om å tegne skolegårdskart for alle barne- og ungdomsskoler i fylket. Dette er en god anledning for ungdom og unge voksne som er nysgjerrig på karttegning til å lære hvordan en tegner egne kart. Tegning av skolegårdskart kan være en fin og relevant praksis for unge som ønsker å tegne kart.

For påmelding send en e-post til Svend Sondre Frøshaug.

I e-posten skal det stå navn, telefonnummer, hvilken klubb du er tilknyttet, og at du ønsker å melde deg på karttegningskurs for ungdom og unge voksne.

Påmeldingsfrist: Mandag 09.04.2018

25.04.18Onsdagstrening