OK Moss

Ekstern lenke

Om UROkråkene §

Adam, Henriette, Willy og Selma. Tor-Erling, Aurora, Karoline og Alfred.

Klubbens barn og unge har etter en intern navnekonkurranse fått det treffende navnet UROkråkene (UngeRaskeOrienterings-kråker). Her kan du lese om deres deltakelse på samlinger, løp og treninger sesongen 2012. De eldste artiklene ligger nederst på denne siden, de ferskeste på toppen! Dessuten er 2013-sesongen i gang og den kan du lese litt om her og på UROkråkene sin egen blogg: her

Tirsdagstreninger §

Treningene frem t.o.m. 16.04.2013 er på Son skole fra kl. 18.00. Vi starter opp med en økt ute på kart. Deretter fortsetter vi inne med teknisk trening og styrketrening. Treningen avsluttes kl. 20.00.

Torsdagstreninger §

UROkråkene trener intervall på Noreødegården torsdager kl. 18.00. Etter trening er det mulighet for dusj og badstue. Ved 8-tiden spiser vi felles kveldsmat (pizza, ostesmørbrød, pølsegryte o.l.) Alle klubbens medlemmer er hjertelig velkomne disse kveldene.

Testrunden §

Vi har laget en testrunde på ca. 800 meter like ved Noreødegården som vi løper en og annen torsdag fremover. Vi løper 2, 3 eller 4 runder avhengig av alder. Her er resultatene til nå:

navn/dato runde 1 runde 2 runde 3 runde 4 totalt
Karoline
3. januar 4.48 5.00 9.48
24. januar 4.22 4.36 4.53 13.51
Stian
3. januar 4.17 5.02 5.28 14.47
24. januar 4.20 4.25 4.27 13.12
Lukas
3. januar 4.25 5.25 5.27 15.17
24. januar 4.41 5.02 4.52 14.35
Johanne
3. januar 5.09 5.53 5.44 16.46
24. januar 4.24 5.00 4.53 14.17
Christopher
24. januar 3.58 4.08 8.06
Sondre
24. januar 6.21 5.07 11.28
Tore
24. januar 3.27 3.35 3.32 3.28 14.02
Henning
3. januar 4.21 4.33 4.16 4.22 17.32
24. januar 3.50 4.01 4.08 3.56 15.55

Finale Sport8serien §

Lørdag 15. september dro 9 UROkråker til Einarbu ved Mysen for å være med på årets finale. I flott høstvær løp Aurora raskt og feilfritt og stakk av med seieren i D11-12. Karoline sikret seg 3. plassen i dagens løp, og dermed også totalseieren i klassen. Johanne fikk en del småbommer, men 3. plass i D13-14 var allikevel godt nok til at også hun stakk av med sammenlagtseieren i årets serie. Gratulerer til alle tre!! Alfred, Tor Erling og Ingrid klarte seg bra i N-åpen, Vegard var godt fornøyd med sitt løp i H 13-14. Thomas og Karl konkurerer med noen av norges beste 15-16 åringer, men begge løp godt og var ikke mange minuttene bak vinneren i mål.

Resultater løp 6

Karoline Johanne Vegard Tor Erling Alfred Ingrid Premieutdeling Glade UROkråker Pallen D 11-12 Pallen D 13-14 Johanne og Karoline; sammenlagtvinnere!!

O-trolleir §

Nok en tur til Høiås, denne gang for å være med på O-trolleir helgen 08.-09. september. Den innledende trollkampen bød på både o-løype, vedstabling, karthusk, trollstyrke og karttegnstafett. Resten av kvelden gikk med til grilling og bli kjent med andre barn/ungdommer fra kretsen. Søndag var det sykkel-o, en ny opplevelse for de fleste. En god avslutning på en hyggelig helg.

Sport8serien løp 4 og 5 §

Løp 4 var stafett fra Høiås. Ingrid og Adam løp en flott etappe i N-åpen og sendte ut Emilie. Hun løp ett av sine første løp. Selv om det ble en bom på vei til 2. post, var hun og resten av laget godt fornøyd. Thomas og Johanne kom et stykke ned på lista i D/H 13-20. Etter løpet gikk vi til topps i det nye utkikkstårnet ved hytta. Morsomt å se terrenget ovenfra!

Løp 5 ble arrangert av Fredrikstad og dagens prestasjon stod Karoline for. Selv om hun kom direkte fra pianoøving og ankom arena 7 minutter før start, tok hun hjem seieren i D11-12. Gratulerer!! Johanne var nær ved å vinne sitt 3. løp i serien, men måtte se seg slått med 12 sekunder. Både Karoline og Johanne ligger godt an i sammendraget foran det 6 og avsluttende løpet. Det blir en spennende finale. Aurora, Tor Erling og Alfred fullførte også med stil, som vanlig. Bra innsats!

Resultater stafett

Resultater løp 5

Om Sport8serien på kretsens hjemmeside

Trøskenløpet §

Hele 7 UROkråker deltok, og det ble dobbeltseier til Aurora og Karoline i D11-12. Gratulerer begge to!! Karl, Mathilde, Jørgen, Alfred og Tor Erling gjorde alle gode løp i respektive klasser.

Resultater

Ivar O-løpet §

5 UROkråker var med på løpet som ble arrangert fra skiskytterstadion i Holmenkollen. Etter løpet fikk vi se terrenget ovenfra, da vi tok heisen til topps i Holmenkollbakken. Deretter var vi publikum da eliten løp sprintfinale. Olav Lundanes vant med 1 sekund - det var moro!

Resultater

Kretsmesterskap mellomdistanse og KM stafett §

Ca. 10 UROkråker deltok i helgens to løp. Mellom løpene overnattet vi på Kråkerøy. Det ble en aktiv helg med løp, høy aktivitet i gymsalen (og ved pianoet i gangen). Det ble også tid til pizza, brus og lørdagsgodt. Det er gøy å være på overnattingstur med OK Moss!! Karoline og Johanne tok hver sin 2. plass på lørdag. Dermed har Johanne også sikret seg Skaukarenes Krus, selv om det er 3 løp igjen. Gratulerer! God innsats av de andre også, selv om det ikke ble medaljer. Søndagens stafett bød på vanskelige løyper i tungt terreng. Jentene tok en 15. plass (6. plass blant kretsens lag). Gutta fullførte (selv om resultatlista viser DSQ), til tross for noen store bommer. Det må også nevnes at trener Tore var med på vinnerlaget i H150.

Resultater mellomdistanse

Resultater stafett

Om KM mellom på kretsens hjemmeside

Om KM stafett på kretsens hjemmeside

Skaukarenes Krus

Kretsmesterskap langdistanse §

Noen få UROkråker tok turen til Sarpsborgs arrangement. Dagens prestasjon stod Johanne for; hun vant D13-14! Alfred og Ingrid fullførte sine løp i D/H 10 med stil.

Resultater

Om KM-lang på kretsens hjemmeside

Hovedløpet §

Tuva og Michael var UROkråkene som deltok i årets Hovedløp.

Hovedløpets hjemmeside

O-Ringen §

9 UROkråker med foresatte deltok på O-Ringen i Halland siste uka i juli. Det ble en flott uke med 5 løp, masse bading, grilling og lek. Hver dag fikk 4 stykker løpe med GPS, og kveldene gikk med til å analysere løpene og få gode råd foran neste løp. Beste plassering stod Alfred for, med en flott 2. plass sammenlagt i U2.

Resultater for OK Moss

Henriette på vei til mål!Heia Ingrid!Dessert på Hanarpstorpet.Nest siste post dag 3.Hanarpstorpet

Gränsjakten §

9. - 11. juli var flere UROkråker med foresatte i aksjon igjen, denne gangen like over grensa ved Svinesund. Mandag og tirsdag var det mellomdistanse med vanlig start. Onsdagens løp var i de fleste klasser jaktstart. Etter MYE god løping kunne følgende vinnere kåres: Alfred, Tor Erling og Karl vant hver sin klasse, Karoline løp inn til en flott sammenlagtseier i D11-12 med Aurora på en sterk 3. plass. Johanne ble nummer 4. i D13-14, kun slått av tre meget gode svenske løpere. Tore Bjørnerød klarte nå å beholde ledelsen i H45 etter at den såvidt glapp på Morokulien. Ingrid fullførte alle tre dager i D10. Gratulerer med super innsats, alle sammen! På hjemveien kjørte vi innom Løkholmen og tok oss en forfriskende dukkert.

Resultater alle dager

Smiiiil!1. og 3. plass i D11-12!Ingrid, Tor Erling og AlfredKarl og JohanneEr det en glassmanet?Kanskje vi finner flere?Her er det en til!

Morokulien 2012 §

For 3. år på rad arrangerte klubben tur til Morokulien 2-dagers. Fredag 6. juli reiste 11 UROkråker med 11 foresatte til Noresund Herrgård. Leilighetene ligger flott til ved en golfbane, med god plass til lek og kort vei ned til badeplassen. Kvelden gikk med til grilling av hamburgere, fotball, slåball, boksen går og tradisjonen tro; guttene mot jentene i “Vannballongvolleyball”. Lørdagens løp gikk såvidt på norsk side av grensen, noen løpere hadde faktisk en post eller to i Sverige! Terrenget var flatt og de som slapp unna store bommer fikk gode kilometertider. Etter shopping kunne vi fyre opp grillen og kose oss med maten utendørs. Og tradisjonen tro slo barna de voksne i kveldens kviss. Søndag bar det til skogs igjen, denne gang i kupert svensketerreng. Her gjaldt det å holde konsentrasjonen på topp for å unngå de større bommene. Vi rakk til og med å bade før vi pakket sammen og reiste hjem. Nok en flott tur; vi har allerede holdt av leilighetene til Morokulien 2013!

Resultater begge dager

Thomas og KarlAuroraJohanneKaroline

Johanne, Aurora og KarolineAlfred slapper av med litt golftreningVannballongvolleyballUnna vei!!

GrillmatGod plass å boltre seg påTakk for maten :-)

D12 lørdagD12 søndagH16 lørdagH16 søndag

Norsk O-festival §

Helgen 22. - 24. juni reiste over 30 mossinger til O-festivalen på Beitostølen. Vi bodde i flotte leiligheter på Stølstunet, i gangavstand til arena alle 3 dager.

En del løp sprintløpet på fredagen, mellom hytter, i skitraseer og over myrer. De to neste dagene fortsatte i samme område, med mange utfordringer i uvant fjellterreng. Lørdag ble det til og med to løp for de under 12 år. De fikk en flott 15. plass av 54 startende i lagkonkurransen!

Mellom løpene ble det tid til å følge eliten på storskjerm, handle i sportsteltet og snakke med kjente fra andre klubber på arena. Lørdag kveld samlet alle seg til felles middag; nydelig hjemmelaget pizza med tilbehør!

Dette ble som vi håpet en super tur for klubbens UROkråker med foresatte. Vi gleder oss allerede til neste sommertur som går til Morokulien 2-dagers i starten av juli.

Resultater alle dager

Kristin, Tor Erling, Astrid og Alfred går igjennom løypa. Så er det Karoline sin tur. Astrid og Tore hjelper til med forberedelsene til lagkonkurransen. Tor Erling, Alfred, Aurora, Karoline, Marius og Truls følger nøye med. Kommer det noen mossinger snart? Karoline, Aurora, Johanne, Karl, Thomas, Alfred og Tuva spiller "boms og president". Jo flere kokker Så var pizzaen klar! Dette smakte godt!

Unionsmatchen og Gromløpet §

9. og 10. juni reiste Tuva og Johanne til Uddevalla for å representere Østfold i Unionsmatchen. Lørdag var det individuelt løp. Johanne fikk 26. plass D13-14. Tuva løp inn til 6. plass i D-lang. Søndag leverte Tuva en god 1. etappe for sitt lag, som til slutt endte på 38. plass av totalt 53 startende lag. Johanne løp 3. etappe for sitt lag, men det ble allerede disket på 1. etappe. Det var synd, for laget hadde 4 gode løpere som hadde fortjent en plass høyt oppe på resultatlista.

Hjemme i Norge deltok flere løpere i Gromløpet, og Aurora stod for dagens beste resultat med sin 4. plass i D11-12. Hakk i hæl fulgte Karoline med 7. plass av totalt 23 startende i klassen.

Resultater Unionsmatchen

Resultater Gromløpet

Sport8serien løp 3 §

Onsdag 6. juni var det tid for årets 3. løp i Sport8serien. Denne gangen deltok vi med 10 løpere. Flere av løperne fikk erfare at det er viktig å lese kartet nøye for å unngå større bommer. Men ingen ga opp og alle fullførte sine løyper. Dagens beste prestasjoner var Johanne som tok nok en seier i klassen D13-14, og som vanlig var det god fart i de yngste løperne som deltok i N-åpen; Adam, Ingrid, Alfred og Tor-Erling. Karoline, Aurora og Selma tok 4. , 5. og 7. plassen i D11-12. I H15-16 ble det 6. plass til Karl med Thomas på plassen deretter.

Resultater Sport8serien løp 3

Stillingen individuelt etter 3 løp

Stillingen i klubbkonkurransen etter 3 løp

 Johanne, Karoline og Aurora Adam og Ingrid  Selma  Thomas og Karl  Tor-Erling  Alfred

Fossumløpene §

Lørdag 3. juni deltok Johanne, Karl og Thomas på sprintløp fra Øvrevoll galoppbane. Dette var det tredje løpet i Trimtexcup. Løypa bød på både veiløping, bratt skogsterreng og brenneslekratt like før målgang. Etter løpet var var det tid for finaler i NM Sprint. Morsomt å se norges beste O-løpere “live”.

Søndag var Karoline og Alfred i aksjon. De fikk også anledning til å se “de store” som løp kvalifisering til VM, samt juniorene som hadde NM-stafett.

Resultater Fossumsprinten lørdag

Resultater Fossumløpet søndag

Johanne stempler i målThomas passerer målstreken og storskjermen

Sport8serien løp 2 §

6 UROkråker reiste onsdag 30. mai til Sarpsborg. Der fikk de være med på årets andre løp i serien, denne gangen sprint.

Igjen ble det 2. plass til Johanne og 3. plass til Karoline. Thomas og Karl løp sine første sprintløp. Det ga mersmak!

Resultater Sport8serien løp 2

Pinseløp §

Lørdag kunne Johanne fått en seier i D13-14. Tiden var rask nok, men da hun kom i mål, oppdaget hun at hun hadde løpt rett forbi 11. post uten å ta seg tid til å stemple…

Søndag gikk det bedre. Johanne løp inn til 2. plass. Karoline fulgte opp med en flott 3. plass i D11-12!

Etter supert sommervær de to første dagene, måtte vi frem med ulltøyet igjen på mandag. Årets siste pinseløp ble arrangert i området rundt slalåmbakken på Budor.

Resultater Elgdilten søndag

Resultater Løvspretten mandag

Sport8serien løp 1 §

Onsdag 23. mai arrangerte OK Moss årets første løp i Sport8serien. Serien består av 3 løp før sommerferien og 3 etter. Deltakerne samler poeng til klubben. De over 10 år samler også egne poeng i sin klasse. Det ble et flott arrangement i strålende sommervær. Johanne og Karoline stod for dagens beste prestasjoner; begge vant fellesstarten i sine klasser!

Resultater Sport8serien løp 1

Johanne og Karoline.TuvaHedda

Knut Valstads minneløp §

Søndag 20. mai fant noen få veien tilbake til Østmarka/Skullerudstua like utenfor Oslo. Johanne var uheldig og ramlet ned en skrent med påfølgende storbom. Men Ingrid og Alfred greide seg som vanlig bra i N-løypa.

Resultater Knut Valstads minneløp

15-stafetten §

19. mai arrangerte Oppsal IF den tradisjonsrike 15-stafetten. Vi stilte med ett lag bestående av en blanding voksne og UROkråker. I tillegg hadd vi med to lag i ungdomskonkurransen. Deres oppgave var å finne så mange poster i selvvalgt rekkefølge innen en time. Begge lagene fulgte planen sin og fikk mange poeng!

Resultater 15-stafetten

Resultater Ungdomskonkurransen

Lag1 er klare for Ungdomskonkurransen.Mathilde og Tone er fornøyde med 3. etappe.Karl, Michael og Christopher klare til veksling.Lag2 i de nye, kule draktene våre!

Vårløpet §

Vårløpet ble arrangert i nærheten av Ski 13. mai. 11 UROkråker fikk prøve seg på mellomdistanse i relativt flatt og raskt terreng. Fine premier i både N-åpen og småtroll blidgjorde de som syntes det var fryktelig langt å gå til arena.

Resultater Vårløpet

KM-Sprint §

Onsdag 9. mai reiste noen få til KM-Sprint i Fredrikstad. Flott innsats av alle de unge resulterte i 3. plass til Karoline og Johanne, 4. plass til Tuva og hederlig innsats av Alfred i den korteste løypa.

Resultater KM-Sprint

Tiomila §

4. - 6. mai bar det utenlands. 10Mila er vårens største stafett, nesten 300 lag stilte til start i ungdomsklassen. Vi reiste avgårde med 5 UROkråker. Det ble som vanlig en flott tur, med overnatting på hotell og i telt, mye å se på og spennende konkurranse. Vi endte opp på 173. plass, og det får vi være godt førnøyde med. Vi hadde et ungt og relativt uerfarent lag som allerede gleder seg til neste år!

Resultater Tiomila

Kvist-kvaset §

I Kvist-Kvaset 1. mai stilte vi for første gang på flere år med to lag i Ungdomsstafetten. Løpet ble en utfordring for flere UROkråker siden de måtte løpe vanskeligere løyper enn vanlig. Men alle fullførte - flott innsats! Dessuten var det super innsats av de yngste som løp fellesstarten. Det gikk unna!

Resultater Kvist-kvaset og fellesstarten

Smaaleneneløpet §

Noen løpere nøyde seg ikke med ett løp denne helgen, de tok seg også en tur til Smaaleneneløpet dagen etter “Kjappen”. Etter en lang, bratt innspurt på asfalt ble det lenge å vente for dem som hadde gjort seg fortjent til premie. Men det fører jo til at man blir bedre kjent med løpere fra andre klubber mens man venter, og det er jo hyggelig!

Resultater Smaaleneneløpet

Johanne kom på 3. plass i D13-14Aurora vant D11-12NKaroline ble nummer 9 i D11-12

Lørdagskjappen §

Så var det tid for “vår eget” løp, Lørdagskjappen. 22 UROkråker fikk prøve seg i skogen rundt Ringvoll skole. Noen bommer ble det for enkelte, men innsatsen kan man ikke klage på!

Resultater Lørdagskjappen

Ingrid kommer til målPremiebordetKarl og Vegard på seierspallen!

Norwegian Spring §

Hele 15 UROkråker stilte opp, fordelt på tre lag i stafetten: D11-12/D 13-16/H13-16 samt N-Åpen i Vårspretten. På søndagen fullførte 11 stykker Sol-renningen.

Resultater stafetten

Resultater Vårspretten

Resultater Solrenningen

Fornøyde UROkråker!

Gimle 2-dagers §

Vi fulgte opp opp med samling for 11 UROkråker i forbindelse med Gimle 2-dagers 15. og 16. april. Etter lørdagens løp dro vi til Venåshytta. Der ble det pizza, ballspill og enda mere lek og moro til langt på kveld. Søndag bar det til skogs igjen. Enkelte måtte forsere både våte myrer, kronglete hogstfelt og haggelstorm, før vi vendte nesa hjemover etter en vellykket samling.

Resultater Gimle 2-dagers

Johannes løp dag 1

Samling på Rygge flystasjon §

Vi startet opp vårsesongen med samling på Rygge flystasjon 23. mars. Det ble masse styrketrening, hinderløype og ikke minst klatring i klatreveggen. 16 UROkråker kom slitne og førnøyde hjem.


Navigering

Klikk på lenkene for å navigere i wikien.