40 deltagere på årets første treningsløp

Postet av Orienteringsklubben Moss den 31. Mar 2022

Til tross for at det både er KM-natt/ungdomsserieløp i morgen og Blåveissprinten på lørdag var godt med deltagere på årets første treningsløp på Ødemørk.

 

Henning B. Carlsen hadde disket opp med 5 forskjellige løyper og skogen stod klar til å ta imot oss i vårdrakt.Resultater finnes her:

https://brikkesys.no/result.php?id=4498

Livelox:

https://www.livelox.com/Events/Show/75602/Treningslop-OK-Moss-Odemork-31-3-
Bilder fra treningen:

Halden O-Meeting Ungdomsstafett - frist interessepåmelding 3.april

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Mar 2022


Lørdag 9.april arrangeres Halden O-Meeting Ungdomsstafett for aldersgruppen 11-16 år. Informasjon om stafetten ligger vedlagt under og link Eventor.

Vi håper alle i alderen 11-16 år blir med på stafetten. Dette er en fin anledning for nye til å bli med på stafett. To av etappene består av inntil 3 løpere. Det er første løper inn som veksler.

For at OK Moss skal melde på lag trenger vi din interessepåmelding, se link under.

Frist interessepåmelding: Søndag 3.april kl. 18.

Link: Interessepåmelding

Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Henning B. Carlsen, Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen og Egon Lundsrud.

Spørsmål: Egon Lundsrud mob. 982 07 269.

Årets første treningsløp torsdag 31. mars

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mar 2022


Velkommen til årets første treningsløp torsdag 31. mars

Våren er her og da er det igjen tid for treningsløp. Det er 5 mellomdistanseløyper å velge mellom: N, C, B, A-kort og A-lang. Altså løyper for alle aldre og nivåer!

Parkering skjer på en av plassene før bommen , fremmøte ved Ødemørkstua. Fri start mellom kl. 17.30-18.30. 

Du kan selvfølgelig hygge deg med Livelox etter løpet.

Velkommen!

PS.1: Ta med en venn, en nabo eller noen andre du kjenner - det er plass til mange i skogen og i klubben vår!

PS.2: Alle treningsløyper går innom en turo-post- du slår altså to fluer i en smekk. Rykende ferske turO-konvolutter kan kjøpes ved fremmøte!
1 Kommentar

I dag åpnet de 100 første stolpene i årets stolpejakt i regi av OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mar 2022

I dag braket det løs med stolpejakt to steder i Moss. Første kart ut i årets stolpejakt i Moss og omegn var kartet Moss sentrum - Molbekk med 50 stolper. Kart nr. 2 er Ramberg- Orkerød, et nytt område med stolpejakt på midtre del av Jeløya. 

Så nå er det bare å komme seg ut i finværet å finne stolper! I løpet av de kommende ukene blir det flere stolpekartslipp i alle de fire kommunene vi holder til.

Kartene finnes på våre stolpejaktsider for nedlastning: https://www.ok-moss.no/p/56856/stolpejakten-i-moss, eller så kan man bruke stolpejaktappen.

Det er observert flere OK Moss medlemmer på resultatlistene. Hvem blir å finne høyest på resultatlisten i år?

Allerede midtveis på åpningsdagen har vi hatt godt over 300 forskjellige brukere og 1 person har funnet alle 100 stolpene i dag!Ungdomstur til hovedløpsterrenget i Sandnes

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Mar 2022


I helgen har 6 ungdommer vært på tur til Sandnes for trening til hovedløpet. Vi tok fly fra Gardemoen og landet til lett regn i Sola. Fredagen var det forlenget kveldssprint trening på Varatun før vi kjørte videre til hotellet vårt. Denne kvelden spiste vi på Egon før vi tok en rolig kveld på hotellet. Lørdag var det tidlig opp for sprintløp i serien Nordsjøløpene, her løp flere veldig bra. Etter lunsj på hotellet bar det videre til trening i fjellterreng på Gramstad. Etter dette var alle rimelig slitne, men for ungdommene bar det videre på ungdoms disco med andre som også hadde vært med på Nordsjøløpene. Søndag var det løp i Sviland hvor spesielt Anders løp bra, nå er er det fly hjem til sommer på Gardemoen. Resultater følger...


På gode løp er det alltid eksepsjonelt gode kaker, og spesielt denne med o-motiv gikk unna. Gutta var sene fra samlingsplass, dette betydde  opphørssalg! Når de var tilbake i bilen kunne de fortelle om billige kaker og 2 vafler til prisen for 1 med stjerner i øynene. DaØstfoldsprinten løp 2

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Mar 2022

Til nydelig vårvær stilte 11 løpere fra OK Moss til start på årets andre løp i Østfoldsprinten 2022 ved Tunevannet. Løpet ble arrangert av Sarpsborg Orienteringslag på nytt sprintkart "Grålum". 

Elise Holm Nedrebø løpte inn til en sterk 2.plass. For fullstendig resultatliste "trykke her"

Bilder fra løpet ligger i klubbens album og er tilgjengelig for medlemmene i OK Moss. Se noen utvalgte bilder under:Bra trøkk på årets første ordinære vårtrening!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Mar 2022

Nå er vi endelig i gang med vårsesongen. Dvs. at alle fremtidige økter er utendørs. Oppmøtested vil varierer fra trening til trening. 

Denne gangen gikk treningen fra Rygge ungdomsskole, og sprintorientering var tema. 

N og C løperne fikk løpe kortere sprintsløyfer i skolegården, mens A/B løperne fikk prøvd seg på knock-out sprint og runners choice. Gledelig å se at vi var over 30 deltagere på dagens trening.

Vi har løyper og opplegg for alle nivåer, for barn og for voksne. Så det er bare å møte opp på tirsdagstreningene om du vil prøve deg på orientering. Informasjon om treningene finner man på hjemmesidene våre. 
1 Kommentar

Ukas løype uke 11-13 Kirkebyden

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Mar 2022


Postene som er brukt er 16 * 16 cm med refleks. Løypene kan derfor brukes som trening til KM Natt den 1.april.

Løyper:

  • C                        1,8 km *
  • A-kort             2,8 km
  • A-mellom      3,8 km
  • A-lang             4,7 km

* C løypa er noe kortere enn vanlig, men vanskeligere for å kunne trene på siste sikre og kompasskurs inn i posten. Husk tommelfingergrep!

Kart: Kirkebygden fra 2018. Hogstfelt er noe gjengrodd siden kartet kom ut. Endringer i boligfeltet (Folkestad III) er tegnet inn.

LiveLox: Link.

Kartfiler: Kart kan printes ved å trykke på denne linken "KART". Kart vil også være tilgjengelig i garderoben på Noreødegården fra mandag 21.mars.

Parkering: Læringsverkstedet Våler Naturbarnehage (https://goo.gl/maps/YqfEL3SybnNUC4GFA) eller annen tilgjengelig parkering i boligfeltet. Det er ikke merket til start, men parkeringen er markert på kartet med en P. Følg gangvei og lysløypa til start.

Spørsmål: Ta kontakt med Egon Lundsrud mob. 982 07 269Det er nå mulig å bestille klubbtøy i portalen. Frist 27.mars

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Mar 2022

Hei.

Da er portalen hos Trimtex åpen for bestilling av klubbtøy. Den vil være åpen til og med  27. mars . Levering av tøy vil være i uke 19 . Her er litt info om fremgangsmåte for å bestille tøy i portalen.

Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene.

Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken:  https://trimtex.no/no/login

Eller logg inn med aktiveringskode/teamkode: OKMoss2022

Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips! Kommer man “bort” fra klubbsidene, kan man alltid klikke på klubbnavnet øverst på siden for å komme tilbake igjen. På mobil vises dette ved å gå på menyen øverst til venstre.

Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.
Endelig ble det tur til Nordjysk-2 dages!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Mar 2022

Etter 2 lange år med avlysninger fikk OK MOSS endelig reise på klubbtur til Nordjysk- 2 dages igjen. Nesten 60 mossinger ble med på turen og mange nye fjes fikk sin orienteringsdebut i de danske skover!

De fleste reiste nedover til Danmark på torsdagen for å få med seg en oval weekend med treninger og løp. Klubben bodde samlet i ferieleiligheter på Fyrklit feriecenter rett utenfor Hirtshals. 

Fortræning og nattprolog fredag 11.03

Fredagen braket løs med "fortræning" på kartet Bunken mellom Ålbæk og Skagen. Her fikk både erfarne og uerfarne løpere kjenne på hvor annerledes de danske skogene er. Dette var en fin og lærerikt opplevelse for de fleste, og man fikk prøvd seg på klitplantasjeterreng  fylt med hundrevis av stier, kratt og sanddyner før helgens konkurranser.


Etter treningen ble det noen timer i svømmebassenget, før en del av løperne var klare for helgens første konkurranse; Nattprolog i Ålbæk klitplantasje.

17 løpere stilte på startstreken i Ålbæk,  i stiv kuling og bekmørk skog. Nattløpet har ikke ordinær klasseinndeling, men 8 forskjellige løyper. OK Moss stilte med løpere i 5 av klassene.

Far og sønn Bjørnerød stod for de beste resultatene denne kvelden med henholdsvis  1. og 2. plass i sine klasser. 

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=410&ResultType=Club


Langdistanse lørdag 12.03

På lørdag var det dags for langdistansen i Höjengran klitplantasje. OK MOSS stilte med 49 løpere til start og fikk flere gode plasseringer. 

Våre beste løpere denne dagen ble:

Mira Fosser Lundsrud som vant D10B. Sondre Ladim og Donatas Kontautas ble nr. 2 i H20AK og H35A. Mille C. E. Prestegaard, Tore Bjørnerød og Sofie Holm Nedrebø fikk fine 4. plasser i klassene Åpen 4, H55A og D14A. Ellers fikk Olivia Aune Bryne, Tine K. Prestegaard, Elisabeth Breimo, Erle P. Wetterhus, Øystein Pedersen, Ole Johannes Nedrebø, Sofie Holm Nedrebø, Christian Ellingsen, Elise Holm Nedrebø, Shirin Fahadi- Elmenhorst, Amalie Aune Bryne, Max C.E. Prestegaard, Benjamin Fahadi- Elmenhorst, Knut Fahadi-Elmenhorst og Stephen Bryne alle sin debut i danske skover! 

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=413&ResultType=Club


Etter løpet på lørdag ble det bading og aktiviteter på feriecenteret, samt at vi spiste en uforglemmelig fellesmiddag!

Mellomdistanse søndag 13.03

Helgens siste løp var mellomdistansen på kartet Kirkemilen. Terrenget bærer preg av å være svært kystnært da nesten alle stier er fulle av tung sand. 47 OK Moss løpere stilte til start. Dagens beste plasseringer gikk til:

Mira Fosser Lundsrud og Mille C.E. Prestegaard vant hver sin klasse! (D10B og Åpen 4).  Sofie Holm Nedrebø og Donatas Kontautas tok fine 3.plasser i D14A og H35A. Tore Bjørnerød H55A, Tuva Fosser Lundsrud D14A og Max C.E. Prestegaard H10B tok hver sin 5.plass!  Det var også knyttet stor spenning i de interne duellene i H40A hvor nedsnakkingen av egen form har pågått siden før jul.  Skader, korona, overvekt, fargeblindhet m.m.  har jevnlig blitt brukt som unnskyldninger i oppladningen før søndagens avslutning med hele 7 mosseløpere i H40A. Ingen av løperne fikk med edelt metall hjem fra Danmark, men noen i gruppen har i alle fall skryteretten frem til neste løp.

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=416&ResultType=Club

Etter 4 dager med løp og treninger var det en sigen men fornøyd gjeng som satt seg på båten i Fredrikshavn. Endelig ble det Danmarkstur igjen og vi storkoste oss!

Tusen takk til Jan Løken Johannessen som stod for organiseringen av turen og som loset oss trygt igjennom tur/retur Danmark!

Vedlagt finner dere noen bilder fra turen:

Album (ok-moss.no)

Bilder fra arrangøren:

 https://photos.app.goo.gl/dwT3pTtVQvrReSPg9Ukens treninger og løp uke 11

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Mar 2022

Ukens treninger og løp (uke 11)

Ny uke med nye muligheter. Etter en hektisk helg med mye løping i Danmark, blir det en litt roligere treningsuke.  På tirsdag er det løp nr. 8 i ÅSBNF med fellestart. De yngste i klubben får en fin uteøkt i Nesparken, På torsdag blir det terrengintervaller i refleksløypa ved NØG. Velkommen !


Tirsdag 15.03:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Nybegynnere 6-10 år + C-løpere som ikke er med på ÅSBNF

Treningstid: 18:00-19:00

Beskrivelse:

Tirsdagstrening i Nesparken for våre yngste løpere. NB! kun utendørstrening denne gangen.

Det blir stjerneorientering for nybegynnerne og sprintsløyfer for C-løperne. Treningen begynner kl.18 og slutter kl.19. Oppmøte ved inngangen til parken. Husk klær etter værforholdene, kompass og hodelykt. Vi har noen hodelykter til utlån,ÅSBNF løp nr.8 fra Bøleråsen

Det er fellesstart for alle A-klassene med start kl.19.00. C-løypene har fristart.


Påmelding her senest 14.03:Eventor - Arrangementsinformasjon: Ås by Night & Fog Cup #8 (orientering.no)


Torsdag 18.03:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Terrengintervaller  i refleksløypa 4minx5, 2 min hvile.

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30


Utstyr: 

Terrengsko med knott/pigg anbefales og klær etter vær og føre, hodelykt

Sted:

Klubbhuset ved NoreødegårdenÅrsmøte i OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 9. Mar 2022

Med referanse til innkalling sendt ut i 22. januar.

Årsmøte holdes på NØG onsdag 16. mars klokka 19. Påmelding gjøres på i kalenderen: Årsmøte 2022.

I kalenderen og under finner dere saksdokumentene. 

Vennligst sett dere godt inn i disse dokumentene før årsmøte slik at møte kan gjennomføres effektivt.

OK_Moss_Aarsberetning_2021.pdf

Med vennlig hilsen

Styret OK-MossUkens treninger (uke 10)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 6. Mar 2022

Denne uken blir det kun en treningsøkt, da 58 klubbmedlemmer reiser til Danmark for å delta på Nord-Jysk 2 dages på torsdag.

På tirsdag blir det både uteøkt og inneøkt på alle nivåer.


Tirsdag 08.03:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Nybegynnere 6-10 år

Treningstid: 18:00-19:30

Beskrivelse:

Del 1 18:00-18:40:

Kort uteøkt i skolegården

Del 2 18:40-19:30:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Treningstøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest, innetøy og -sko og drikkeflaske. Vi har kompass og noen hodelykter til utlån.


Utøvere fra 10år og oppover, samt voksne

Treningstid: 18:00-20:00 (Styrketrening: 19:30-20:00)

Beskrivelse;

Del 1 18:00- ca. 19.15:

Vi starter med o-teknisk uteøkt med hodelykt fra kl 18:00-19:20. Sprinttrening med innslag av skog. Treningen ledes av våre trenere.

Del 2 19:30- 20.00:

Styrketrening/skadeforebygging for o-løpere i gymsalen.

Utstyr:

O-tøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest (for gateløp), innetøy og -sko, treningsmatte til styrketreningen (valgfritt) og drikkeflaske.

Sted:

Åvangen skole i Moss