Endelig ble det tur til Nordjysk-2 dages!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Mar 2022

Etter 2 lange år med avlysninger fikk OK MOSS endelig reise på klubbtur til Nordjysk- 2 dages igjen. Nesten 60 mossinger ble med på turen og mange nye fjes fikk sin orienteringsdebut i de danske skover!

De fleste reiste nedover til Danmark på torsdagen for å få med seg en oval weekend med treninger og løp. Klubben bodde samlet i ferieleiligheter på Fyrklit feriecenter rett utenfor Hirtshals.

Fortræning og nattprolog fredag 11.03

Fredagen braket løs med "fortræning" på kartet Bunken mellom Ålbæk og Skagen. Her fikk både erfarne og uerfarne løpere kjenne på hvor annerledes de danske skogene er. Dette var en fin og lærerikt opplevelse for de fleste, og man fikk prøvd seg på klitplantasjeterreng  fylt med hundrevis av stier, kratt og sanddyner før helgens konkurranser.

Etter treningen ble det noen timer i svømmebassenget, før en del av løperne var klare for helgens første konkurranse; Nattprolog i Ålbæk klitplantasje.

17 løpere stilte på startstreken i Ålbæk,  i stiv kuling og bekmørk skog. Nattløpet har ikke ordinær klasseinndeling, men 8 forskjellige løyper. OK Moss stilte med løpere i 5 av klassene.

Far og sønn Bjørnerød stod for de beste resultatene denne kvelden med henholdsvis  1. og 2. plass i sine klasser.

Komplett resultatliste finner man her:

Langdistanse lørdag 12.03

På lørdag var det dags for langdistansen i Höjengran klitplantasje. OK MOSS stilte med 49 løpere til start og fikk flere gode plasseringer.

Våre beste løpere denne dagen ble:

Mira Fosser Lundsrud som vant D10B. Sondre Ladim og Donatas Kontautas ble nr. 2 i H20AK og H35A. Mille C. E. Prestegaard, Tore Bjørnerød og Sofie Holm Nedrebø fikk fine 4. plasser i klassene Åpen 4, H55A og D14A. Ellers fikk Olivia Aune Bryne, Tine K. Prestegaard, Elisabeth Breimo, Erle P. Wetterhus, Øystein Pedersen, Ole Johannes Nedrebø, Sofie Holm Nedrebø, Christian Ellingsen, Elise Holm Nedrebø, Shirin Fahadi- Elmenhorst, Amalie Aune Bryne, Max C.E. Prestegaard, Benjamin Fahadi- Elmenhorst, Knut Fahadi-Elmenhorst og Stephen Bryne alle sin debut i danske skover!

Etter løpet på lørdag ble det bading og aktiviteter på feriecenteret, samt at vi spiste en uforglemmelig fellesmiddag!

Mellomdistanse søndag 13.03

Helgens siste løp var mellomdistansen på kartet Kirkemilen. Terrenget bærer preg av å være svært kystnært da nesten alle stier er fulle av tung sand. 47 OK Moss løpere stilte til start. Dagens beste plasseringer gikk til:

Mira Fosser Lundsrud og Mille C.E. Prestegaard vant hver sin klasse! (D10B og Åpen 4).  Sofie Holm Nedrebø og Donatas Kontautas tok fine 3.plasser i D14A og H35A. Tore Bjørnerød H55A, Tuva Fosser Lundsrud D14A og Max C.E. Prestegaard H10B tok hver sin 5.plass!  Det var også knyttet stor spenning i de interne duellene i H40A hvor nedsnakkingen av egen form har pågått siden før jul.  Skader, korona, overvekt, fargeblindhet m.m.  har jevnlig blitt brukt som unnskyldninger i oppladningen før søndagens avslutning med hele 7 mosseløpere i H40A. Ingen av løperne fikk med edelt metall hjem fra Danmark, men noen i gruppen har i alle fall skryteretten frem til neste løp.

Etter 4 dager med løp og treninger var det en sigen men fornøyd gjeng som satt seg på båten i Fredrikshavn. Endelig ble det Danmarkstur igjen og vi storkoste oss!

Tusen takk til Jan Løken Johannessen som stod for organiseringen av turen og som loset oss trygt igjennom tur/retur Danmark!