Oppussing Noreødegården

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Des 2022

Hovedhuset på Noreødegården oppgraderes i disse dager. Klubbhuset vårt har fått nytt gulvbelegg, samt at kjøkkenet har fått en solid oppgradering. 

Før vi flytter tilbake møbler og utstyr ønsker vi å gjøre flere forbedringer. Vi ønsker å male vegger og tak i begge stuene, gang, toaletter og kartrommet. Vi har kjøpt inn maling, og utstyr til å utføre jobben.

I dag har vi grunnet peisestua og kartrommet slik at disse er klare til å males. 

Vi trenger fortsatt hjelp til å få utført følgende:


Hovedstue:

1.  Vaske vegger/tak/vinduskarmer

2. Male vegger/vinduskarmer- med heftgrunning.

Gang/Garderobe : 

1. Male vegger/tak/garderobehylle/vinduskarmer med heftgrunning

Toaletter:

1. Male vegger/tak/vinduskarmer med heftgrunning

Kjøkken:

1. Male vinduskarm med heftgrunning


Om noen har lyst/og muligheten til å gjøre en innsats på NØG i de neste dagene før Nyttårsløpet eller i nyttårshelgen er det bare å rope ut! Alt utstyr står på kartrommet; maling, pensler, pappunderlag osv.

Ta kontakt med Erik 920 39 377 eller Morten 454 11 845 om du har noen spørsmål.

Rett over nyttår plukker vi ut nye farger og litt nytt inventar til klubbhuset. Da håper vi at klubbhuset vil bli mer brukt i fremtiden og at det blir en hyggelig møteplass for klubbens medlemmer.





2 Kommentarer

TBE vaksine

Postet av Orienteringsklubben Moss den 26. Des 2022

I slutten av sesong og begynnelsen av en ny kan det passe å komme med en påminnelse.

Flått finnes langs hele den sørlige kysten av Norge og som orienteringsløper er vi noe mer utsatt. Et flåttbitt i seg selv ikke farlig men flåtten kan bære med seg bakterier og virus og kan dermed overføre sykdom til mennesker. Studier fra nordiske land viser at selv i områder med mye fl ått er risikoen for å bli syk etter fl åttbitt lav – omtrent 2 %. 

Borreliose, som skyldes Borrelia-bakterien, er den vanligste flåttbårne sykdommen. Bakterien oppholder seg i magen på flåtten og trenger tid på å bevege seg til spyttkjertlene, hvor den kan overføres til mennesker eller dyr. Dette tar omtrent 24 timer. Fjern derfor flåtten så raskt som mulig

Skogflåttencefalitt (TBE) er en annen kjent flåttbåren sykdom. TBE er mye mer sjeldent enn borreliose og skyldes et virus. De fleste som smittes får ingen symptomer. Enkelte får influensalignende symptomer, noen et alvorlig sykdomsforløp (hjernebetennelse). TBE-viruset kan smitte kort tid etter et flåttbitt. Det finnes en vaksine mot TBE, men ikke mot Borrelia. 

TBE vaksinen settes som 3 doser over 5-12 mnd. Etter 3 doser er man 95% beskyttet i minst 3 år.

Hvis dere vurderer å vaksinere dere så er det like greit å starte nå og ikke vente til sommeren. Hvis dere allerede er vaksinert, sjekk om det er på tide med en booster.

Les mer i vedlagte brosjyre fra FHI og FHI's hjemme side, Flått og flåttbårne sykdommer

Også mye nytting informasjon på vaksinefabrikanten sin hjemme side. Pfiser. Anbefalinger for TBE-vaksine

Resept på vaksine får dere av deres fastlege, en telefon var nok for meg. Og vaksinen kan f.eks settes hos apoteket på Amfi. 


Morten Breimo

flattbrosjyre-2016-scantick.pdf


1 Kommentar

Det ble et vellykket MM i innendørsorientering!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Des 2022


41 deltagere ble med på vårt første MM i innendørsorientering! Det ble en stor suksess! Trigonor AS var arena og terreng for løpet. Terrenget var variert med både kontorlandskap og lager. Det ble hektisk orientering i løyper som gikk over to etasjer.


Nybegynnerne og C-løperne fikk hver sin løype, mens de fra 13 år og oppover deltok i en prolog med finale. 

Da alle A-løpere konkurrerte i samme løyper, ble det gitt fratrekk i tid etter alder. 


Hektisk i sekreteriatet!

Heftige veivalgsdiskusjoner på gang!            Dagens postskjerm!

Ungdommene var meget fornøyd med å kunne løpe innendørs i dag!


Dagens prolog-løype.


Hektisk kontorlandskap med mange like rom.    Arrangørene deler ut kritisk informasjon.


Alt i alt var dette veldig morsomt. Både unge og gamle syntes konseptet var kjempegøy. 

Så dette gir oss mersmak til å arrangere flere ganger, og vi har allerede klart å sikre oss 2 nye innendørsterreng til senere anledninger. Resultater fra dagens løp finnes her: https://brikkesys.no/result.php?id=5024

Offisielle resultater med fratrekk: (merk noen løpere har mistet sin tid da de har vært borte i nulleren) Premieutdeling blir på torsdagens intervalltrening på Skihytta.



PM innendørsorientering 20.12

Postet av Orienteringsklubben Moss den 19. Des 2022

I morgen kl.18.15 braker det løs med første start i MM innendørsorientering!


Her kommer litt praktisk info om morgendagen:

Oppmøte og parkering

Trigonor AS

https://goo.gl/maps/SSnbSrpmWrRrwFSY6

Oppmøte kl.18.00, første start kl 18.15. Fint om alle som skal løpe er på plass i karanteneområdet senest kl.18.10.


Oppvarming

Oppvarming kan kun foregå utendørs, da løpsterrenget er sperret. Varmer man opp ute, må man bytte til andre sko før man løper.

Piggsko og knottesko ikke tillatt.

Temperatur: 15-22 grader


Arena/Start/Mål

Alle som skal delta skal oppholde seg i karantenesonen. Her skal man være både før start og etter man har løpt.

Start og mål er i tilknytning karantenesonen. Alle løpere vil få utlevert kart i startøyeblikket. Det vil minimum være 15-30 sekunder mellom hver start.


Kart

Trigonor AS - hasteutgitt til arrangementet 2022 

Målestokken anslås til å være 1:250 Ekvidistanse 2 etasjer!

Obs! Det foregår mye aktivitet i terrenget til daglig, detaljer kan flytte på seg fra dag til dag.

Lokale karttegn:

Terrenget

To etasjer bestående av kontorlandskap og lagerhall. Terrenget består av områder med god løpbarhet til områder med nedsatt løpbarhet. Enkelte områder hvor det kan fremstå litt rotete er markert på kartet med nedsatt løpbarhet.

Det blir en del kupering i de lengste løypene

Trapper forekommer i ulik utførelse (være forsiktig!) Vis også aktsomhet ved passering av hjørner/trapper og trange partier. Alle dører/åpninger hvor det er lov å løpe er markert som åpne på kartet. Lagerreoler kan kun passeres i underganger vist på kartet, passering andre steder medfører diskvalifikasjon. Områder hvor det er forbudt å passere/oppholde seg er markert med hagegrønt/lilla skravur.


Klasser/løyper

LøypeKlasseLengdeEtasjer
NybegynnerNybegynner300m2
C-nivåD/H 9-12 400m2
A-prologHerrer/Damer/Ungdom500m2
A-finaleHerrer/Damer/Ungdom650m2
B-finaleHerrer/Damer/Ungdom650m2


 A-løpere skal konkurrere i to løyper. Alle løper først en prolog, så deler vi resultatlisten fra prologen  i to. Øvre halvdel løper så i en A-finale og nedre halvdel løper i B-finalen. Vi kårer en vinner i både A og B finalen!

Det blir kun en dame- og en herreklasse. Løpere fra 17år - 30år starter på null i handikap, så vil eldre løpere få et minusfradrag basert på alder. Vi håper at dette utjevner noe og at det blir en spennende konkurranse. I tillegg vil det være en ungdomsklasse for de mellom 13-16år.

Når A-løperne har løpt sin prolog, skal man legge fra seg kartet ved målposten og umiddelbart bevege seg tilbake til karantenesonen.

Når alle løpere har løpt ferdig sin prolog, annonseres det hvem som starter i A/B finalen. Så starter man fortløpende. 


Postmarkeringer/ stempling /postbeskrivelse

Vi benytter som vanlig touch free stempling. Vi har med lånebrikker til alle. 

Dagens postmarkeringer er sorte og oransje 10liters bøtter. Stemplingsenheten vil ligge på toppen av bøtta.

Postbeskrivelse er trykket på kartet. Her vil ikke symbolene nødvendigvis stemme (da det benyttes andre detaljer innendørs enn i skogen), men plasseringen av posten i forhold til detaljen er viktig å følge med på. Poster kan være over, under og bak detaljen.

Premiering

Premiering av klassevinnerne, N og C løpere blir gjort på torsdagens juleavslutning på Skihytta.

Viktig!

Vi har fått lov å løpe på en arbeidsplass! Respekter inventar/møbler/dører/trapper osv. Terrenget og arenaen skal overlates i samme stand som før bruk. Tilpass farten etter forholdene.




OK Moss fikk 100 000kr i gave av Sparebank 1 Østfold og Akershus!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 15. Des 2022

OK Moss fikk i dag 100 000kr i gave fra Sparebank 1 Østfold og Akershus sitt gavefond! Midlene skal brukes til utstyr for å skalere opp/videreutvikle Kråkecup'n konseptet. Med disse midlene får vi kjøpt inn flere postenheter, emitag brikker og annet tidtakerutstyr. Vi får også kjøpt inn mer utstyr til å profilere arrangementet og klubben vår.  OK Moss ønsker å satse videre på konseptet, da det øker vår synlighet og tilstedeværelse i byen betraktelig.

Bedriftserien kommer til å videreføres i 2023, og vi vil også prøve oss på et tilsvarende konsept rettet mot skoler. Vi har stor tro på vår økte synlighet der folk bor,  og Kråkecup'n bedrift/skole vil føre til økt rekruttering av både unge og voksne. Tilbakemeldingene fra deltagerne (ikke o-løpere) i årets Kråkecup er at de synes det er veldig gøy å løpe rundt i byen på jakt etter poster. Terskelen for å teste ut sprint/byorientering er betydelig lavere enn til skogsorientering, og er dermed en fin inngangsvinkel til vår fantastiske sport!

Så tusen takk til Sparebank 1 Østfold og Akershus som har tillit og tro på oss i OK Moss! 





Mossemesterskap i innendørsorientering! (20.12)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 15. Des 2022

Vi synes det var litt lite aktivitet med bare 4 løp i desember. Så derfor klinker vi til med et 5 arrangement! 

Førstkommende tirsdag dropper vi  tirsdagstreningen. I stedet for treningen,  inviterer vi til klubbens første Mossemesterskap i innendørsorientering!

Trigonor As har latt oss få bruke deres arbeidsplass som arena og terreng til løpet. Det blir nybegynner, C- og A- nivå løyper. Vi vurderer også å kjøre flere løyper, med en semifinale og finale i A-klassen. Det blir som vanlig Emitag og touch free stempling. Vi har lånebrikker til alle.

Mer informasjon kommer når kart og løyper er klare i helgen!

Vi håper så mange som mulig kommer på dette arrangementet, det passer for både  gammel og ung, erfaren eller uerfaren.


Fint med en påmelding her om du ønsker å delta:

https://www.ok-moss.no/events/p/1000079390/mossemesterskap-i-innendorsorientering


Velkommen!




Masse aktivitet i desember! Meld deg på :)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Nov 2022

OK MOSS tilbyr 4 løp i desember + treninger som passer for alle!

Det blir en hektisk desember med mye trenings - og konkurranseaktivitet. Foreløpig er det litt labert med påmeldinger. Så fint om alle dere som vet at dere skal delta på disse arrangementene melder dere på. Jo flere deltagere vi blir, jo morsommere blir det for både deltagere og arrangører.


Søndag 04.12 Kråkecup'n løp #3
Det er dags for Kråkecup løp #3 fra Krapfoss skole i Moss. Dette er et sprintløp med lengre løyper. Vi har fått med oss noen unge arrangører i Erika Lind-Larsen, Frida Eisvang og Emma Aune Rytter Jakobsen. Disse tre står for gjennomføringen fra A til Å. Det blir EMIT touch free og 5 forskjellige løyper. Vi har lånebrikker til de som ikke har egen brikke. Fristart mellom 11.00-13.00
Påmelding i Eventor:


Tirsdag 06.12 Østfold Vintercup løp #2 + Tirsdagstrening!
Nattløp mellomdistanse + tirsdagstrening fra Våk skole.
Hektisk nærterreng med noen krevende o- tekniske partier.

NB!

A/B løpere deltar i sine repektive klasser på Østfold Vintercup (husk å melde dere på i eventor). Mulig vi tilbyr litt tidligere start til våre løpere.

N og C løpere får egne løyper tilpasset nivået (påmelding ikke nødvendig). Etter løpet fortsetter treningen i gymsalen med lek/ballspill og styrketrening fra 19.30. Oppfordrer alle klubbens medlemmer som løper nattløp om å bli med på styrketreningen.


Torsdag 08.12 Intervaller fra Skihytta

Oppmøte klokka 18:00 på Skihytta. Garderobe, dusj og kveldsmat på skihytta.

Intervall: 5x4min i skog 2min hvile

Tema for kveldsmaten: Gjennomgang vintercup


Husk: hodelykt, skift, håndkle og sko for skog.


Søndag 11.12 Kråkecup'n løp #4
Siste løp i årets Kråkecup! Løp nr. 4 går fra Ramberg skole på Jeløya. Dette er et sprintløp med lengre løyper. Det blir EMIT touch free og 5 løyper. Vi har lånebrikker til de som ikke har egen brikke. 
Fristart mellom 11.00-13.00
Påmelding i Eventor:


Tirsdag 13.12 Tirsdagstrening for N og C, ÅSBNF for ungdommene

De yngste har vanlig trening fra Våk skole fra kl.18.00-19.30. Mer info her: https://www.ok-moss.no/events/p/1000077511/tirsdagstrening---vak-skole

Ungdommene/voksne reiser til ÅSBNF., påmelding her:


Torsdag 15.12 Intervaller fra Skihytta

Oppmøte på skihytta klokka 18:00. Garderobe, dusj og kveldsmat på skihytta

Sprintspesifik  intervall 1,5min x12 med 45s pause på grusvei

Tema for kveldsmaten: Gjennomgang ÅbN&F

Passer for alle fra 10 år.

Husk:

Hodelykt, skift, håndkle og sko til grusvei


Torsdag 22.12 Lavterskels intervaller med julestemning! Kveldsmat med grøt og Mossemesterskap i route choice game!

Oppmøte på Skihytta eller NØG (hvis den er ferdig) kl.18.00

Lavterskel intervall: "terningskast" intervaller,

Tema for kveldsmaten: Route game konkurranse

Det serveres grøt med mandel.

Anbefaler alle å stille med nisselue eller annen julete antrekk. Premiering for antrekket som gir best julestemning.


Lørdag 31.12 Nyttårsløpet

I tradisjon tro blir det som vanlig Nyttårsløp på nyttårsaften. Mer informasjon kommer senere. 

Påmelding i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/15755


Støtt opp om våre tilbud og bli med på arrangementene:)
Velkommen!

2 Kommentarer

Dagens intervalltrening

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Nov 2022

Husk intervallltrening i kveld. Fra Noreødegården kl.18.00! Kveldens intervaller blir 4x4min i skog, husk hodelykt. For de som vil kommer vi og kjøre et "makspuls test" på siste draget så hvis du har en pulsklokke ta med den, hvis du har pulsbånd til den så kan dette vare litt mer eksakt en håndledsmålern og. Men uansett om du har med klokke eller ikke så blir det en bra og gøy økt for alle! Under kveldsmaten kommer vi snakke om trening i ulike intensitetssoner. 


Ta med: hodelykt, terrengsko, pulsklokke (hvis du har).


Velkommen!




Velkommen til sprinttrening fra VÅK skole (Tirsdag 08.11)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 7. Nov 2022

Mange av klubbens medlemmer skal til Borås i helgen for å løpe O-event. Derfor passer det fint med litt ekstra finpuss på sprintorienteringsferdighetene.  Det blir sprintorienteringsløyfer for alle nivåer i morgen! (tirsdag 08.11). 

Nybegynnerne løper i skolegården, mens de eldre skal få bryne seg på litt mer krevende runder i nærområdet. Inspirasjonen til øktens tema kom fra årets kompetansehelg. Det blir både fiktive sperringer og modifikasjon av kartet i de vanskeligste sløyfene.


Oppfordrer klubbens voksne medlemmer til å bli med på denne økten. Ta med joggesko, kompass og en enkel hodelykt. Det er 4 sløyfer som kan løpes med ulik lengde og innlagte momenter. Målestokken er også fin for de som ser dårlig:)  Løypene går på gress, grus og asfalt. 

Oppmøte og felles oppvarming kl.18.00. 

Etter uteøkten blir det som vanlig en innendørsøkt med styrketrening fra 19.30 (om man har lyst til å være med på det)


Fint om man melder seg på her, slik at vi får printet nok kart:

https://www.ok-moss.no/events/p/1000077506/tirsdagstrening---vak-skole

Oppmøte:

https://goo.gl/maps/sAxqcgrri2gkDxxk8


Velkommen! :)



Bestilling av klubbtøy

Postet av Orienteringsklubben Moss den 31. Okt 2022

Hei,

Da har Trimtex åpnet "teamshoppen" vår for bestilling av klubbtøy. Legger ved link og forklaring på fremgangsmåte for bestilling. Hvis noen har spørsmål eller trenger hjelp er det bare å si fra.

Nettbutikken stenger 06/11/2022 med forventet levering i uke 1

Det er viktig å bestille innen tidsfristen. Vi kan dessverre ikke legge til ordre som kommer inn etter team shoppen er stengt

Vi gir deg her en rask innføring i hvordan du logger deg inn og handler i nettbutikken vi har satt opp for din bedrift eller klubb: Se her

Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken:  Trimtex

 

Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene.

 «Teamkode for innmelding» trykk «Logg inn»

 Hvis du skulle komme bort fra siden, kan du logge inn med aktiveringskode/teamkode: XXXX

 Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge, se vår informasjonsfilm her.

 Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

 Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

 Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.




2 Kommentarer

Kompetansehelgen 2022 - Gjev pris til Gøran Winblad og Banana Boys stakk av med premiepenger!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Okt 2022

OK Moss stilte med hele 9 deltagere på årets kompetansehelg i regi av Norges Orienteringsforbund. Våre deltagere fikk to hele dager med nyttige seminarer med inspirerende innlegg og deling av beste praksis fra O-Norge. Hele 200 deltagere var med fra hele landet. I tillegg til faglig påfyll, ble det også delt ut gjeve priser. Bl.a. ble årets SATS ung arrangement kåret. Vinneren ble Koll ILs ungsomsarrangement. Men våre egne Banana Boys (Birk, Sondre, Sebastian, Christopher og Alfred) stakk av med en knallsterk 2. plass i kåringen,  for sitt arrangement, Banana Boys O'weekend . Premien på 15 000kr skal gå til klubbens barn og unge.

Årets trener ble også kåret i helgen, og vår  egen hovedtrener Göran Winblad stakk av med tittelen!! Dette er noe vi i klubben synes er veldig fortjent da han er en stor motivator for klubbens ungdommer og han har hevet klubbens treninger til et nytt nivå.

OK Moss bidro også med faglig innhold på et av seminarene.  Vår leder Morten Breimo holdt et fantastisk innlegg om synlighet, både i sosiale medier og på våre arrangementer. 



Gjørmeløpet 2022

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Okt 2022

Gjørmeløpet arrangeres fra Skihytta søndag 6. november.

Start lang løype kl. 12:00 - kort løype kl. 12:05.

Kort løype ca. 2 km, lang løype ca. 4 km.

Det er ingen muligheter for dusj etter løpet (men på NØG)

Parkering ved MJFF klubbhus, Vanembukken eller NØG. Ingen parkering på Skihytta.

Mulighet for etteranmelding på Skihytta til kl. 11:00 (pris kr. 200)


Vi håper å se mange OK Mossinger der!

Påmelding her: Gjørmeløpet (deltager.no) 




Første løp i Kråkecup'n braker løs i morgen onsdag.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 18. Okt 2022

Velkommen til sprintløp fra Myra parkeringsplass onsdag 19.okt. mellom kl. 16.30-18.30

Postet av OK Moss den 3. Okt 2022

OK Moss arrangerer på onsdag første løp i Kråkecup'n. Her oppfordrer vi alle klubbens medlemmer til å løpe for/representere bedriften man jobber for. 

Kartet som benyttes er et nytegnet utvidet kart over Moss sentrum 1:3000 (2022) . 

Det er fristart mellom kl.16.30-18.30.  NB! Husk refleks om man starter sent.

Vi har lånebrikker til alle som trenger det.

NB! DET ER KUløse postbeskrivelser på dette arrangementet. Kartet vil ha påtrykt postkode ved siden av postnummeret, men ikke selve postbeskrivelsen.

Følgende løyper tilbys:

ca. 1 km Nybegynner 

ca. 3 km C -nivå

ca. 3 km A-nivå 

ca. 4 km A-nivå 

Løypelengdene er i luftlinje og de avviker fra den klassiske sprintnormen. 


Oppmøte og parkering her


Påmelding her


VELKOMMEN TIL LØP!




Velkommen til Gørretråkket - Jeløya Edition!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 18. Okt 2022

29.okt blir det nok en gang sykkelorienteringsløpet Gørretråkket! Nytt av året er at årets  arrangement vil foregå på Jeløya og det vil bli benyttet touch free postenheter. 

Start og mål vil være på Bellevue stadion.                                                            
 

Stein Klyve er arrangør og løypelegger. 

Han tilbyr to løyper; en kort ca.12km og en lang ca.20km. 

Start vil være kl.12.00.

OK MOSS har lånebrikker til de som trenger det.



Påmelding:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/17380









Intervalltrening!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Okt 2022


Bli med på årets første intervalltrening torsdag 20. oktober.

Oppmøte kl. 18.00 på Noreødegården.

Ta med hodelykt og sko egnet for terreng.

Treningen passer for alle fra ca. 10 år.

Velkommen!



Beste plassering i 25- manna på mange tiår for OK Moss!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Okt 2022

I helgen har OK Moss vært på tur til 25-manna utenfor Stockholm. Årets 25-manna stafett gikk av stabelen i naturreservatet Flemmingsberg. 

Et av klubbens sportslige mål for 2022 var å klare å stille med to lag i denne stafetten, og for første gang på lang tid klarte vi å mønstre 50 løpere  på tur til Stockholm! Det viser at vi har en super bredde i klubben! Det var svært få andre norske lag som klarte å stille opp med to lag i årets stafett. Blandt våre 50 løpere var det over 10 debutanter i 25-manna sammenheng! Vi hadde også et solid aldersprik med på turen, fra den yngste på 7 år opp til løpere over 75år.


Løperne kom seg til Stockholm med både buss og bil i år!

Etter en natt på hotell var det dags for helgens høydepunkt i strålende vær. Aurora Gjølsjø og Kristine Roskifte fikk æren av å løpe første etappe på våre lag. 

1. laget leverte solide prestasjoner over hele linjen og havnet til slutt på en knallsterk 70.plass! Vi har ikke vært i nærheten av en så sterk plassering på mange tiår. 72 plasser bedre enn vårt resultat fra 2019. 

På 2.laget var det natulig nok flest ferske løpere og debutanter. Dermed ble det knyttet stor spenning til om vi fikk alle i mål og godkjent plassering. Men på tross av mye god løping ble det dessverre 2 feilstemplinger på laget og resultatet ble dermed disk. 

 Men det bryr vi oss ikke om, da dette var et like stort sosialt klubbøyeblikk som Klubb KM stafett.  Mange fikk prøvd å løpe stafett i utlandet og terskelen for å bli med igjen ble enda lavere!


På kvelden var det dags for en sosial felles middag. Dagens stafettkart ble delt ut og det ble gode diskusjoner rundt bordene.

På søndagen var det 25mannamedelen - individuell mellomdistanse i de samme skogene som vi løp stafett. Så her fikk man en ny mulighet til å prøve seg på krevende løyper i Flemmingsberg skogen.

Vi stakk av med flere topplasseringer!

Alfred Bjørnerød  (H18E -2) og Erika Lind- Larsen (D18E-2) vant begge sine eliteklasser! Klubbens  yngste, leverte også gode løp, Mira Fosser Lundsrud tok 2.plassen i D10 og Ella Aune Rytter Jakobsen ble nr.3 i klassen Inskolning


Resultater 25-manna stafetten

Resultater 25-mannamedelen


Snipp snapp snute, så var denne turen ute! Vi satser på ny Stockholmstur med 2 lag i 2023!




BananaBoys O-Weekend

Postet av Orienteringsklubben Moss den 4. Okt 2022

Helgen den 14,15 og 16. Oktober er det bare å holde av i kalenderen! Da er det nemlig o-weekend arrangement av Team Bananaboys! Sølvvinnere fra fjorårets satsUNGT arrangement! Arrangementet passer likeså godt for alderen 8-20 år som 70-80 år! Alle er velkomne 


Hva kan du forvente av opplegg denne helgen? 

Fredag 14.okt: 

Det vil bli løp av kategorien ukas løype, uten funksjonærer ved arena. Kart må printes ut selv fra eventor! Løypene er av typen postplukk på Kirkebygden. Det vil bli en intensiv økt, med mye retningsforandringer 


Lørdag 15.okt: 

Arrangert løp, med Team Bananaboys på arena. Det vil bli en relevant mellomdistanse bare meter fra sperreområdet til NC/WC 2023! Her har du virkelig muligheten til å få relevante økter. Skader ikke å være tidlig forberedt. Bananaboys kan friste med gode løyper, bålpanne, emitTag og selvfølgelig bananer! 


Søndag 16.okt 

O-weekend avsluttes med langdistanse på Våler Varde. Opplegget vil være av samme type som fredagen (ukas løype). PDF printes ut på forhånd fra eventorKrevende og moro langdistanse, tilpasset alle aldre!  

Team Bananaboys håper å se deg helgen den 14-16 oktober!  


Påmelding og mer informasjon finner dere på denne linken (Link)




Velkommen til sprintløp fra Melløs skole onsdag 5.okt. mellom 16.30-18.30

Postet av Orienteringsklubben Moss den 3. Okt 2022

OK Moss arrangerer på onsdag (5.okt) et sprintløp med touchfree stempling fra Melløs skole. 

Kartet som benyttes er et nytegnet kart over Ørejordet/Melløs 1:4000 (2022)  

Det er fristart mellom kl.16.30-18.30.  NB! Husk refleks om man starter sent.

Vi har lånebrikker til alle som trenger det.

NB! DET ER KUløse postbeskrivelser på dette arrangementet. Kartet vil ha påtrykt postkode ved siden av postnummeret, men ikke selve postbeskrivelsen.

Følgende løyper tilbys:

ca. 1,5km Nybegynner 

ca. 3km C -nivå

ca. 3km A-nivå 

ca. 4km A-nivå 

Løypelengdene er i luftlinje og de avviker fra den klassiske sprintnormen. Lengdene er tilpasset Kråkecupen's byorienteringsløp som starter senere i år.


Oppmøte og parkering her


Påmelding her


VELKOMMEN TIL LØP!



OK MOSS inviterer alle barn mellom 6-12 år til å bli med på årets skumleste Halloweenløype!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 3. Okt 2022

Bli med på et skummelt Halloween arrangement med orienteringsklubben i Moss!

Fredag 28.okt mellom kl.18.00-20.00 kan barn mellom 6-12 år bli med på en grusom tur i skogen rundt Noreødegården. Det blir nifse temaer og godteri til alle.
Bli med da vel, om du ikke er mørkredd?, Muahahaha


Arrangementet koster 50kr per barn. Betaling med vipps # 95260
Det blir også mulig å kjøpe pølser og saft når man er ferdig med løypa.



Velkommen til sprintløp på Melløs søndag mellom 11.00-13.00

Postet av Orienteringsklubben Moss den 23. Sep 2022

OK Moss arrangerer på søndag et sprintløp med touchfree stempling fra Melløs skole. 

Kartet som benyttes er et nytegnet kart over Melløs/Varnaveien 1:4000 (2022)  

Det er fristart mellom kl.11.00-13.00. 

Vi har lånebrikker til alle som trenger det.

NB! DET ER KUløse postbeskrivelser på dette arrangementet. Kartet vil ha påtrykt postkode ved siden av postnummeret, men ikke selve postbeskrivelsen.

Følgende løyper tilbys:

1,5km Nybegynner 8 poster

2,7km C -nivå 18 poster

3km A-nivå 13 poster

4km A-nivå 18 poster

Løypelengdene er i luftlinje og de avviker fra den klassiske sprintnormen. Lengdene er tilpasset Kråkecupen's byorienteringsløp som starter senere i år.


Oppmøte og parkering her


Påmelding her


VELKOMMEN TIL LØP!






Treningsløp 22. september - Trollhetta Nord

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Sep 2022

Påmelding: Trykke her for link

Fristart: Kl. 17.30-18:00 (senest, TIDLIG mørkt)

Parkering/oppmøte: Google Maps Link (Parkering på jordet vest for grusveien. Nedkjøring til jordet rett ved avkjørselen! )




Start og mål: I nærhet av oppmøtested

Kart og terreng: Trollhetta (kartarbeid Bjørn A. Paulsen 2019). Målestokk 1:7500, 5 meter ekvidistanse. Terrenget er småkupert, med innslag av moderat kupering. Gran- og furuskog med både svært detaljrike områder, noen bratte koller og mer difuse skrålipartier. Varierende sikt, løpbarhet og framkommelighet. Fra strøkent og lett, til tung og tett. Teknisk krevende og variert orientering tilpasset de forskjellige klassenes nivå. 

NB! Dessverre har det kommet noen nye hogstflater i terrenget. De er grovt tegnet inn på kartene. Dette preger løypene i liten til middels grad. Anslagsvis 10(+-)% av løypa er hogst.

Hjortelus: Det anbefales ikke å bomme/stå rolig, da det er høytid for hjortelus. Utnytt sjansen til å øve på flyt!

Løyper: pga. et teknisk krevende terreng med mangel på tydelige ledelinjer, vil vi kun tilby 3 løyper denne gang.

LøypeKlasse
Lengde

Nivå
1A/B
2,7

B/A
2A-Kort
3,6

A
3A-Lang
4,6

A

Små endringer løypelengder kan forekomme

Stempling: EMIT brikke

Resultat: (Link)

Livelox: (Link)

Løpsleder: Anita Rostveit, Tlf: 928 11 587 

Løypelegger: Alfred Bjørnerød


1 Kommentar

Mye aktivitet denne uken!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Sep 2022

Her kommer en vennlig påminnelse om alle aktiviteter som skjer denne uken. Vi ønsker helst at man melder seg på tidlig slik at vi vet hvor mange kart som skal trykkes.


-  Tirsdag 20.09 - Tirsdagstrening fra Bjørlien skole på Pepperstad 18.00

Det blir fokus på langstrekk for A/B gjengen med kunstige sperringer. Nybegynnerne og c-løperne skal ha litt kortere sløyfer. Vi avslutter treningen med en stafett.

Det er bare å bli med for alle klubbens medlemmer.

Påmelding gjøres her: https://www.ok-moss.no/events/p/1000076302/tirsdagstrening---bjorlien-skole%2c-pepperstad-vest

Oppmøte: https://goo.gl/maps/btsnHjRMWvFvHN9G6




- Onsdag 21.09 - Sprintløp  Nesparken/Siste N- trening 18.00

Det felles oppvarming og 3 ulike sprintløyper man kan løpe, med alle nivåer.

Tidtaking med emitag, vi har lånebrikker. Asfalt/Park

Påmelding gjøres her: https://www.ok-moss.no/events/p/1000075456/sprintlop-i-nesparken-og-siste-nybegynnertrening.

Parkering: Myra



- Torsdag 22.09 - Treningsløp ved Den Sorte Havre - Trollhetta 17.30-18.00

Oppmøtested: Den Sorte Havre (eller evt. Frosterød Søndre.)

Start: Fritt mellom  17:30 - 18:00 (senest) pga solen får ned fort.

Løyper: C, B, A-kort og A-lang

(Dessverre ikke N-løypendenne gang pga. terrenget)

Påmelding: https://www.ok-moss.no/events/p/1000076223/treningslop-trollhetta--den-sorte-havre


- Søndag 25.09 - 1. Introløp Kråkecup'n  Melløs skole Fri start mellom 11.00-13.00

Sprintorientering fra Melløs skole, vi har N-løype 1,5km, C-løype 2,8km og 2 ulike A-løyper 3km/4km. Tidtaking med emitag, vi har lånebrikker. Asfalt/park.

Meld dere gjerne på med firmaet dere jobber for og verv andre dere kjenner til å delta.

Påmelding gjøres her: https://www.ok-moss.no/events/p/1000076614/krakecup%27n-2022---introduksjonslop-1--mellos-skole

Oppmøte: https://goo.gl/maps/GBCGpgo7JTPSgVLo7




I høst lanserer OK MOSS byorientering til folket!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 19. Sep 2022

Det blir en sporty høst i vente når OK Moss utfordrer byens bedrifter og foreninger til å delta på Kråkecup'n 2022! Ut året vil det bli arrangert 4 lavterskels byorinteringsløp hvor man kan konkurrere i ulike klasser og løyper. Man kan velge å løpe med tidtaking eller gå/løpe i trimklasser, valget er ditt.


Hver deltager samler poeng til sin bedrift/forening og etter siste løp gjør vi opp en status og kårer den beste bedriften/foreningen i byorientering i Moss.


Vi har valgt å kalle Kråkecup'n for en byorienteringscup istedet for sprintorienteringscup, da konseptet er litt annerledes enn i normal sprintorientering. Byorientering er en enkel form for orientering og lett å mestre, i tillegg er det veldig gøy da man får brukt både hode og kropp. 


Det vil være 4 løyper å velge i mellom på hvert løp og man kan starte når man vil innenfor gitt startluke på 2 timer. (11.00-13.00 på søndagene og 16.30-18.30 på onsdagene)


Mer informasjon og påmelding finner man her : Kråkecup'n 2022

PS! Vi ønsker at man melder seg på slik at vi klarer å trykke nok kart til hvert løp.


I tillegg til de 4 løpene som inngår i Kråkecup'n, vil OK MOSS også arrangere 2 introduksjonsløp før selve cupen starter. På introduksjonsløpene vil vi gi en kjapp intro om byorientering til alle nye/bedrifter/foreninger som dukker opp. Introduksjonsløpene er gratis å delta på og man får låne tidtakerutstyr av oss. 


FOR medlemmer i OK Moss

Løpene vil også være åpne for alle klubbens medlemmer på lik linje som for deltagere fra bedrifter og foreninger. Løp gjerne for bedriften du jobber for i denne cupen og verve alle du klarer på jobben.


VELKOMMEN TIL KRÅKECUP'N 2022



Hjertestarter, OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 18. Sep 2022

Hjertestarten vi fikk fra Ida stiftelsen er nå hengt opp i garderoben på NØG.

Hjertestarten kan alle bruke uten noen form for trening. Når starten slås på vil man få instruksjoner på hva man skal gjøre.

Når man åpner sekken ser man en oransje pose, i denne ligger hjertestarten. I samme pose ligger også en instruks. Denne instruksen finner dere som vedlegg. Sekken har også noen basis førstehjelpsutstyr.

Når man åpner lokket på starten ligger elektrodene ferdig påkoblet. De må bare pakkes ut og settet på pasienten. På pakningen er det vist hvordan man gjør dette.

Hvis sekken skal brukes på vinteren er det et varmeelement i posen med hjertestarten.

Varmeelementet må kobles på batteriet som ligger i samme pose.

Batteriet må lades hvis det har vært i bruk. Kabel for å lade batteriet ligger i lokken på sekken.

Når OK-Moss arrangerer løp (dvs. treningsløp, KM eller andre løp) skal denne sekken medbringes til arena av Løpsansvarlig. Relevante løpsinstrukser blir oppdatert.

Håper alle våre medlemmer setter seg inn i instruksen. Hvis dere har noen spørsmål så kan disse rettes til Elisabeth Jakobsen, Marianne Løken eller Jan Løken som har tatt kurs i bruk at hjertestarter.

 instruks.pdf




Sprint løp for alle, onsdag 21/9

Postet av Orienteringsklubben Moss den 18. Sep 2022


På onsdag er det den siste av de 3 ekstra nybegynnertreningene. Og da skal nybegynnerne få prøve seg på et orienteringsløp. I den anledning er det også tilbud til alle klubbens medlemmer.

Vi lager sprint løyper med forskjellige lengder med start og mål i Nesparken.

Start klokka fra 18:00, 30 sekunder mellom hver løper.

Tidtaking med Emitag, vi har låne brikker for de som ikke har egne. Resultatliste på Brikkesys. 

Vi feirer avslutningen på nybegynnertreningene med kake til alle.

Håper så mange som mulig kommer for å hilse på nybegynnerene og får seg en treningsrunde.

Meld dere gjerne på her for kart og kake estimat.

 




Husk treningsløp på Kambo i morgen- torsdag!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Sep 2022

Det er meldt nydelig løpsvær på morgendagens treningsløp! Fam. Lind-Larsen og Martin Malmstrøm tilbyr 5 løyper:

Nybegynner 1,1km

C-løype 2,2km

B- løype 3,2km

A-kort 3,1km

A-lang 4,4km

Erika har laget fine løyper som ikke er for fysikalsk krevende i Molbekkterrenget.

Fri start mellom 17.30-18.30

Fint om man melder sin interesse i kalenderen her:https://www.ok-moss.no/events/p/1000076222/treningslop-pa-molbekk--kambo

Vi har lånebrikker til utlån.

Parkering og start på samme sted i Møllebakken, Kambo. 

https://maps.app.goo.gl/rSkMkKb...


Velkommen til treningsløp!





O-VM (vegvesenmesterskap)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Sep 2022

I helgen arrangerte OK Moss O-VM i Halden på oppdrag for Statens Vegvesen. På fredag tilbydde vi et krevende sprintløp på festningen med store muligheter for kreative veivalg. På lørdag var det mellomdistanse i skogen hvor det var tett mellom postene og morsom orientering. 

Det var komplette løp med startlister, emiTag, resultatservice, arena og Livelox. Kunden var imponert over gjennomføringen. 

 

Vi takker Statens Vegvesen for tillitten.

 

Løpet ble gjennomført av Sondre Ladim, Erik og Elisabet Jakobsen, Øystein Olsen, Kaia Kristeine Lie, Ole Nedrebø, Birk, Elisabet og Morten Breimo. Takk til alle som stilte opp.


Se flere bilder i bildearkiv.




NM -Uka 2022

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Sep 2022

'

NM-Uka 2022 er historie - og for en historie:

Torsdag var det Langdistanse med målgang på Løvlia/Krokskogen. Alfred ble nr. 2 i H17-18, kun 41 sek unna gullmedaljen. Erika imponerte med en super 10. plass blant 40 deltakere i D17-18. Frida ble nr. 28 i samme klasse og Sebastian endte på 36. plass av de 47 startende i gutteklassen. (Sondre måtte stå over pga. sykdom.)

Lørdag var det tid for Mellomdistanse. Alfred fikk nok en sølvmedalje, Sondre ble nr. 15 og Sebastian nr. 21. Sterke prestasjoner av alle tre i kamp med ca. 60 startende. Frida endte på 29. plass og Erika på 34. etter krevende orientering i det diffuse terrenget rundt Solli Gård i Asker.

NM-Uka ble avsluttet med Seniorstafett, men OK Moss hadde bare juniorer på startstreken, med unntak av Göran. Jentene ble sendt ut i det kuperte terrenget først, der de bl.a. måtte forsere 100 sammenhengende høydemeter på vei til arenapassering. Erika og Frida fikk med seg Klara fra BUL Tromsø på laget, og de fullførte med stil, minimalt med tidstap, og ble belønnet med 34. plass blant 60 lag, der de fleste damene i Norges-/verdenstoppen stilte til start.

Gutta avsluttet årets NM-uke med en strålende (bokstavelig talt, sola snek seg endelig frem etter noen dagers fravær...) 20. plass av hele 88 startende lag, også de i kamp med de fleste av Norges beste o-løpere. Diplomet skal nok henges opp på NØG - det er en del år siden vi hadde en så god plassering for gutta i NM-stafetten!

Resultater: Langdistanse, Mellomdistanse, Stafett damer, Stafett herrer




O-troll leir (9-13 år)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Sep 2022

Hvem: 9-13 år

Sted: Skihytta Fredrikstad

Tidspunkt: 23.september kl. 17 - 24.september kl. 13.

Leder(e) OK Moss: Egon Lundsrud. 

Er det flere foreldre som ønsker å være med som ledere så ta kontakt med Egon. Vi må minimum være 1 voksen pr. 10 barn.

Link for mer informasjon og påmelding

Spørsmål: Ta kontakt med Egon Lundsrud mob. 982 07 269





1 Kommentar

Flere gullmedaljer til OK MOSS i KM stafett!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Aug 2022

I dag var det dags for KM stafett. Løpet gikk på kartet Hovsfjellet og Halden Skiklubb var arrangør. OK Moss stilte med flere lag i årets stafett og vi forsynte oss grovt av medaljefatet. Det ble hele 3 gullmedaljer i årets stafett, og vi sikret oss også 2 bronsemedaljer.


Ungjentene som løp godt i går, fortsatte i dag og løp inn til KM gull i D13-16. På laget løpet Sofie Holm Nedrebø, Tuva Fosser Lundsrud og Emma Aune Rytter Jakobsen.

Det ble også KM-gull i klassene D150 og H150. På herrelaget løp Tore Bjørnerød, Egon Lundsrud og Henning B. Carlsen. På damelaget løp Tonje Holm, Hanne Wold og Hege Rytter Jakobsen.

Det ble også to bronsemedaljer til OK Moss i klassene H17 og H13-16. På H17 laget løp Alfred Bjørnerød, Sondre Ladim og Sebastian Unnerud. På H13-16 laget løp Birk Breimo, Anders Elmi Rostveit og Trym Breimo.

Komplett resultatliste




3 KM medaljer til OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Aug 2022

I går var det KM- mellomdistanse fra Brønnerødtjern i Våler. OK Moss var arrangør. Dette var vårt første offisielle løp på kartet som ble tegnet ferdig i 2020. 

Samlingsplass ved bredden av Vansjø ga en fin ramme for et flott KM. Terrenget på Brønnerødtjern er veldig variert og et av de fineste i vårt distrikt. Løypelegger Morten Johansen hadde utnyttet terrenget og laget fine mellomdistanseløyper.


Det var ungjentene fra OK Moss som leverte de beste resultatene i går og sikret seg hver sine KM-medaljer.

Sofie Holm Nedrebø ble beste mossing i går og ble kretsmester i D13-14. Tuva Fosser Lundsrud løp også veldig godt og sikret seg sølvmedaljen i D13-14.

I D15-16 tok Emma Aune Rytter Jakobsen bronsemedaljen.

Elise Holm Nedrebø løp inn til kjempe god 2.plass i D11-12, (klassen er ikke KM-klasse, dermed ingen medalje)


Alfred Bjørnerød tok en knallsterk 4. plass i et tøft startfelt i H17.  Stein Koren var også en plass unna en KM-medalje med 2.plass i H80.


Vi ønsker å gi en stor takk til alle funksjonærene som bidro til et meget god mossearrangement i går!


Resultater:




NM Stafett 11. september

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Aug 2022

Vi har allerede meldt på ett damelag og ett herrelag til NM stafett 11. september. Frida, Erika, Alfred og Sondre er med. Vi trenger altså en dameløper og en herreløper til. Dessuten kan vi melde på flere lag. I så fall; vis din interesse i kalenderen innen lørdag 27. august.



50 nye stolper i Moss og 50 nye stolper i Råde

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Aug 2022

Nå er det mulig å finne 50 nye stolper på Sjøhagen i Moss.

Kartet Sjøhagen er helt nytegnet i 2022 til stolpejakt og sprintorientering.

 Stolpene står ut året.

 Det er også mulig å finne 50 nye stolper på det gamle kartet Råde Sentrum/Karlsshusskogen i Råde. Disse stolpene åpnes opp for skanning fra i morgen kl. 14.00.


Totalt er det 650 stolper man kan finne i Moss og omegn. I løpet av de nærmeste ukene vil vi også slippe årets to siste stolpeområder (Hølen og Saltnes).




KM Stafett søndag 28. - Vi trenger flere dameløpere

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Aug 2022

Vi har meldt på 8. lag til søndagens stafett, se lagoppstillinger i Eventor. Vi  trenger flere dameløpere; 2 til D17, 2 til D150 og en til D11-12. Det er også plass til flere på ungdomslagenes 2. etappe. Også mulig å etteranmelde flere lag frem til lørdag ettermiddag. Send melding til Henning dersom du vil være med eller har innspill på oppsatt etapperekkefølge, tlf. 45293210.



Ekstra onsdagstrening 24. august

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Aug 2022

Bli med på ekstra onsdagstrening., Les mer her: 

Ekstra onsdagstrening (ok-moss.no)



Treningsløp 25.august - Henestangen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 21. Aug 2022


Påmelding: Trykke her for link

Fristart: Kl. 17.30-19.00

Parkering/oppmøte: Fugleleiken P - Begrenset parkering her, førstemann til mølla. Det er ikke lov å parkere langs veien og jeg ber alle respektere dette. https://goo.gl/maps/fm6pk8YhrGkQH8hq5

Eller Råde Kirke ca. 1000 meter å gå til Fugleleiken parkering :https://goo.gl/maps/RfiJnMiLpAekPBEQ6

Start og mål: Ved Fugleleiken P  

Kart: Henestangen

Terreng: Grønne områder på kartet har endret noe karakter

Stempling: EMIT brikke

Resultat: Link

LiveLox: Link

LøypeKlasse
Lengde

Nivå
1N-nivå
1,8

N
2C-nivå
1,9

C
3B-nivå
2,9

B/A
4A-nivå kort
2,9

A
5A-nivå lang
4,9

A




Treningssamling 15.-16.august

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Aug 2022


Juniorene i OK Moss ønsket 33 barn og ungdom fra østfoldklubbene velkomne til treningssamling på Noreødegården. Det var lagt opp til to økter begge dagene tilpasset nivå C og A. Første økt var momentorientering (kompass, korridor og linjeorientering).

Det var 30 grader + i skyggen, så vannsprederen ble et populært innslag i pausen. Det ble også spilt vannballongvolleyball til stor glede for alle. I andre økt var det postplukk for både A og C. 

Det var 10 ungdommer fra 13-16 år på overnattingen. Juniorene disket opp med taco og "Ryktet går" ble hitten denne kvelden. På grunn av lyn og torden var luften trykkende noe som medførte litt sen kveld før alle var i seng. 


Dag 2 startet med frokost for de som overnattet, før vi startet første aktivitet med prolog og jaktstart. 

Til lunsj på dag to ble det servert grillmat.

Siste økt dag 2 var den velkjente myrfotballen til stor jubel fra alle - både deltakere og trenere. Ballen var lite i spill og det gikk raskt over i myrkasting. 

Link til flere bilder fra treningssamlingen ligger her: BILDER.

En stor takk til juniorene Sebastian, Frida, Alfred, Erika, Birk og Sondre (bilde 2) for opplegg, aktiviteter og gjennomført arrangement til terningkast 6.

Ser dette kjent ut ta kontakt med Egon Lundsrud mob. 982 07 269.




Ungdomsserieløp tirsdag 23. august

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Aug 2022

Bli med på "høstens" første løp i ungdomsserien, det finner sted i Sarpsborg tirsdag 23. august. Les mer og meld deg på her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Ungdomsserien løp 5 (orientering.no) 



Treningsløp + Morosprint + O-teknisk trening i helgen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Aug 2022

Vi har i storfint besøk av noen ungdommer og ledere fra OK Tyr i Karlstad i helgen. I den forbindelse skal vi ha noen felles aktiviteter som den er mulig for øvrige klubbmedlemmer å delta på.

Skriv gjerne i kommentarfeltet om du ønsker å delta på noen av oppleggene, da blir det enklere å trykke nok kart.


Lørdag 13.08 kl.10.00-11.00 Treningsløp på Rambergåsen

Tidtaking med vanlig Emit brikke

 Parkering ved Vanntårnet p-plass:

https://goo.gl/maps/iEUiqetHuiWWx6u4A

4 forskjellige løyper

A-lang, A-kort, A/B- løype, C-løype



Lørdag 13.08 kl.15.00-16.30 Morosprint i Nesparken

Parkering på Myra, oppmøte bak speiderhuset


Det blir to sprintløyper å velge i mellom. En vanlig sprintløype og en modifisert sprintløype ca. 2,5km.

Tidtaking med Emit touch free, vi har en del lånebrikker til utlån.



Søndag 14.08 kl.10.00 O-teknisktrening sammen med OK Tyr

Vår trener Göran Winblad drar oss igjennom en momenttrening.



Velkommen til trening!


6 Kommentarer

Knallstart på årets O-ringen! 2 etappeseiere på åpningsdagen.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Jul 2022

Endelig ble det O-ringen igjen! OK Moss stiller med nesten 50 løpere i årets O-ringen som avholdes i Uppsala. Første og andre etappe går fra Arena Pattons Hage i naturreservatet Nåstens. 

Alfred Bjørnerød (H18E)og Sondre Ladim (H18-2)  stod for dagens beste prestasjoner med hver sin etappeseiere. Begge fikk en unik medalje som seiersbevis  på O-ringens første dag.

Søstrene Mira og Tuva Fosser Lundsrud  løp også veldig godt i dag!, Tuva kapret 3.plassen i D13 og Mira falt rett utenfor pallen med en sterk 4.plass i D10. 



Sebastian Blomfeldt Unnerud tok en meget god 7.plass i H18-2. 

Aurora Gjølsø (NTNUI/OK MOSS) tok en knallsterk 2.plass i D21.


Etter dagens medaljesermoni feiret vi Alfred og Sondre med kake på O-ringen campingen. 

Sondre vant i tillegg OK Moss sin "Kjappeste spurt" konkurranse og fikk utdelt en "styggfin" tights som må brukes i morgen.

Resultater:

https://resultat.oringen.se/2022/list?orderBy=primaryPlace&organisation=OK%20MOSS%7CNOR&raceId=104&type=raceResultList

Noen bilder (kommer  enda flere utover uken): 





Oppsummering fra Sørlandsgaloppen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Jul 2022



OK Moss stilte med totalt 14 løpere i Sørlandsgaloppen, hvor 6 løpere fullførte alle 4 løp. 

Løpene de første 2 dagene gikk hovedsakelig i tungløpt skråli terreng med få stier. Selv med start langt opp i terrenget ble det mange høydemeter som måtte klatres i sommervarmen før man kom i mål. Arrangøren hadde organisert med drikke muligheter både på start, underveis og mål som kom godt med. 


På de to siste dagene var det mindre klatring og et veldig artig terreng med mange detaljer og mulighet å løpe raskt på stiene. 


For sammenlagt resultater gratulerer vi Stein Koren med 3 plass i H85, Anders Rostveit Elmi med 6 plass i H13, Birk Breimo med 11 plass i H16 og Anita Rostveit med 16 plass i B Åpen 17-. Aron og Aisha Rostveit Elmi fullførte også alle løp i klasse 9-10.


Det ble også flere gode resultater på hvert av løpene med gull og bronse for Øyvind Løken og Henning Carlsen i A-mellom. 

Detaljer finner man på Eventor.


Flere av klubbens medlemmer bodde i telt på Meløstranda camping. Veldig hyggelig for både barn og voksne med felles måltider, bading og seriøse kubb konkurranse.

Håper flere medlemmer blir med på Sørlandsgaloppen neste år som skal gå i Arendal området.


Se flere bilder i bildegalleriet Bilder.




Treningssamling (9-16 år)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Jul 2022

OK Moss tilbyr alle i Østfold orienteringskrets mellom 9-16 år en 2-dagers treningssamling i Mossemarka før skolestart. Trenerne disse dagene er juniorene i OK Moss. For aldergruppen 13-16 år tilbyr vi også overnatting.

Link til påmelding

Tidspunkt: 15-16.august

  • kl. 09.30 - 15.00 mandag og tirsdag (9-12 år)
  • overnatting (13-16 år)

Sted: Noreødegården Moss

Hvem: Alle som tilhører Østfold orienteringskrets

Deltakeravgift:

KategoriAvgift
9-12 år ikke OK Moss400
9-12 år OK Moss200
13-16 år ikke OK Moss (overnatting)*600
13-16 år OK Moss (overnatting)*400

* 13-16 år uten overnatting har samme avgift som 9-12 år.

Trenere: Juniorer i OK Moss

Garderobe og dusj: Garderober og dusjer vil være tilgjengelige begge dager.

Program:

  • 2 økter begge dagene tilpasset aldersgruppene
  • + aktiviteter og sosialt
  • For de som overnatter blir kvelden fylt med spill og sosialt

Mat: 

  • Dag 1
    • Alle har med egen lunsj
    • Alle får to frukt
    • Middag og kveldsmat (13-16 år)
  • Dag 2
    • Frokost (13-16 år)
    • Grillmat (alle)
    • Alle får to frukt

Overnatting (13-16 år): I telt og på hardt underlag inne på Noreødegården.

Ansvarlig: Egon Lundsrud mob. 982 07 269 mail: egon_lundsrud@hotmail.com




Dag 1 av O-festivalen - Sprint på Kongsvinger festning

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Jun 2022

I går braket årets O-festival i gang med sprint på Kongsvinger festning. Med start og mål ved festningen ble det svært o-tekniske og fysiske krevende sprintløyper. Man måtte være påskrudd og fokusert rett fra start. 

OK Moss stilte med 20 løpere til start på sprinten.


Erik Rytter Jakobsen ble beste mossing med en 3.plass i H40. Sofie Holm Nedrebø falt rett utenfor pallen med en sterk 4.plass i D14.

Ellers tok Emma Aune Rytter Jakobsen D15 og Inger Lindløv D75 hver sin 6.plass. Jon Pedersen løp også godt i A-åpen med en fin 5.plass.

I dag venter mellomdistanse i skogen med enda flere mosseløperer på startstreken.



Ukas løype SKARAN (uke 25-26)- SOMMERTRENING

Postet av Orienteringsklubben Moss den 21. Jun 2022

I uke 25 og 26 er det mulig å opprettholde sommerkroppen med noen treningsløyper (med postskjermer) på SKARAN. Løypene henger ute i perioden 21.06-03.07. 

Da det er lite stier på dette kartet, er det kun laget to A-nivå løyper denne gangen. Men jeg har også lagt ut en PDF med alle poster, så kan man lage en egenkomponert løype. 

Løypene kan brukes av alle, men løpere fra andre klubber kan gjerne sende et 20kroners VIPPS-bidrag til 13441 (stolpejakten OK MOSS)

NB! Noen av postskjermene som er hengt ut har gamle postkoder på seg, disse har ingen sammenheng med postbeskrivelsen. Postkodene i postbeskrivelsen er ikke i bruk.


Terrenget:

Terrenget er nydelig, med god fremkomlighet og oversikt. Noen partier med tettere granskog, mens mesteparten av løypene går i åpen furuskog med store myrer.

3 kartfiler er laget: (kan lastes ned her)

-   A-lang 5.1km 16 poster

-   A-kort 3,4km 10 poster

-   Kart med alle poster (16stk) lag din egen løype

https://www.ok-moss.no/storage/files?uid=1103401249&pfi=68604


Oppmøte her:

https://goo.gl/maps/vh9V9q35iGmiALXJ6

Parkering ved en av de to plassene:

NBI PARKERE FORNUFTIG, IKKE SPERR AV VEIEN. To P-plasser ved nordre parkering, flere ved søndre parkering. 200-500m til start.

Start og mål er merket med postskjermer.


Kart:

Kart kan lastes ned for egen utskrift med linkene over, eller så vil det bli trykket opp kart som legges i garderobebygget på NØG. Kartene er tilgjengelige på NØG fra onsdag 22.06


Livelox:

https://www.livelox.com/Events/Show/80391/Sommertrening-SKARAN-uke-25-26


God tur i skogen hilsen Erik Jakobsen


Bilder fra terrenget:




1 Kommentar

Gode resultater til OK MOSS i årets Jukola/Venla Viesti

Postet av Orienteringsklubben Moss den 21. Jun 2022

17 OK Moss løpere deltok på årets Jukola Viesti utenfor Mynamäki. Vi stilte 2 damelag i Venla-stafetten og 1 herrelag i Jukola-stafetten. I tillegg hadde vi et par mosseløpere som deltok for noen utenlandske lag.

Vi startet turen til Finland med avreise fra Gardermoen på fredagen. Fremme i Helsinki  ble det en kaotisk start for 4 av våre løpere som ikke fikk med seg bagasjen sin. 

Dette skapte litt utfordringer mtp. at man skulle klare seg ute i 3 dager med regn og overnatting med telt. Men etter noen hektiske timer med storshopping og rødglødene bankkort, var vi alle fremme i vår 16-manns militærtelt. 

I løpet av natten ble det styrtregn og tonen ble satt for en fuktig Jukola 2022.

På lørdagen var det dags for stafett! Først ut var damelagene i årets Venla stafett.

OK MOSS stilte med et ungt og et erfarent damelag.

1.etp. (7,5km)

OK MOSS 1, Sofie Holm Nedrebø vekslet inn til 356.plass

OK MOSS 2, Elisabeth Rømcke vekslet inn til 812.plass

2.etp. (8km)

OK MOSS 1, Emma Aune Rytter Jakobsen vekslet inn til 282.plass

OK MOSS 2, Nina Lødeng vekslet inn til 604.plass

3.etp. (6,1km)

OK MOSS 1, Julie Sophie Wold vekslet inn til 358.plass

OK MOSS 2, Tonje Holm vekslet inn til 631.plass

4.etp. (9km)

OK MOSS 1, Frida Hovgaard Eisvang løp i mål til en 307.plass

OK MOSS 2, Hanne Wold  løp i mål til en 663.plass

I den interne konkurransen mellom lagene stakk ungjentene av med seieren mot de erfarne.

Begge lag løp veldig bra, ungjentene fikk en veldig god 307.plass og damene fikk en fin fin

663.plass. av totalt 1420 lag!

Etter litt oppladning i teltene var det dags for Jukolastafetten hvor følgende løpere løp på mosselaget:

1.etp.(13,9km)  

Alfred Bjørnerød vekslet inn til 99.plass

2.etp.(11,7km)

Sondre Ladim vekslet inn til 91.plass

3.etp.(14,9km)

Geir Øystein Olsen vekslet inn til 172.plass

 4.etp.(8,7km)

Thomas Roskifte vekslet inn til 171.plass

5.etp.(9,3km)

Egon Lundsrud vekslet inn til 170.plass

6.etp.(14,4km)

Erik Rytter Jakobsen  vekslet inn til 168.plass

7.etp.(16,8km) 

Sebastian Blomfeldt Unnerud løp i mål til 168.plass


Alfred og Sondre løp veldig fort på de første etappene, før gubbene løp stabilt på mellometappene. Sebastian fikk æren med å få den grusomt lange sluttetappen, hvor han sikret en god plassering til OK MOSS.

Dermed ble det 168.plass av 1521 lag på herrelaget! Vi stakk også av med seieren i den viktige interne duellen med Indre Østfold Orientering.

Til tross for noen dager med mye regn og lite søvn, var vi alle fornøyde med innsatsen. 

Vi starter nå planleggingen av Jukola 2023 som går av stabelen øst for Helsinki. I 2023 har vi som mål å stille med 2 dame og 2 herrelag! Så her er det bare å bli med! Mer informasjon kommer etter sommeren.







Morsom sommeravslutning for store og små fra Engholmen i Larkollen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 15. Jun 2022

Som vanlig ble det markering av siste trening før sommeren med sommeravslutning. Nesten 70 store og små dukket opp! Litt sur vind gjorde at vi måtte trekke oss fra strandkanten og finne litt mer le i skogen. Men stemningen var på topp allikevel og flere lot seg friste til et bad.


For urokråkene ble det tradisjonell lagkonkurranse i poeng-o med innlagte momenter, som gåtepost, badepost, mikrosprint og en kreativ "bygg-noe-kult" i sanden post!

For øvrige løpere ble det to forskjellige sprintløyper med innlagt mikrosprint i teknisk terreng.


Resultater løyper:

https://brikkesys.no/result.php?id=4685


Etter aktivitetene ble det pølsegrilling og kake, samt premieutdeling i lagkonkurransen.

Takk til Morten, Øyvind, Elisabeth, Marianne, Göran og Hanne som stod for gjennomføringen av arrangementet.


Bilder:

 Vinnerlaget i lagkonkurransen Birks disipler:

Beste kreative byggeprosjekt, Enhjørning med O-skjerm rundt halsen.



OK Moss vant kretsmesterskapet i Klubb-stafett!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Jun 2022

Årets Klubb-KM stafett gikk av stabelen fra Festningsåsen i Trøgstad. OK Moss mønstret som vanlig mange lag, og stilte med hele 16 lag i årets stafett! I tillegg til å stille med mange lag, løp vi også svært godt og hadde mange lag innenfor topp 10.  Beste mosselag ble nr. 2, men vi fikk også med oss en 4.plass, 6.plass og 8.plass.


Morsomt å få vist frem at OK Moss er en inkluderende klubb med god bredde. Vi stilte med hele spekteret av løpere, med et alderspenn fra 4 - 75+ år og noen av løperne fikk sin stafett debut.


Ekstra deilig ble det da at vi igjen fikk med oss pokalen hjem til Moss!

Takk til alle som ble med!


Resultater:

https://brikkesys.no/result.php?id=4673


Poengberegning:

https://eventor.orientering.no/Documents/Event/33768/1/Poengberegning-Klubb-KM






Fine løyper og fint terreng møtte deltagerne i årets mossemesterskap i mellomdistanse.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Jun 2022

56 løpere ble med på Mossemesterskap i mellomdistanse på Brønnerødtjern. 

Henning Brattland Carlsen  hadde laget noen veldig fine mellomdistanseløyper i det varierte terrenget. Familien Holm Nedrebø stod for den praktiske gjennomføringen av arrangementet. Hele 17 mossemestere ble kåret! Gratulerer til vinnerne!


Resultater: https://brikkesys.no/result.php?id=4660

Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/79506/Mossemesterskap-mellomdistanse-9-juni 




Endringer i lagoppstillingen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 11. Jun 2022


Det har blitt noen siste endringer i lagopstillingene, da vi fikk med et lag nr.16.  Nye lagoppstillinger finner dere her:

 HER.

Vi har også lagt inn lånebrikker til de som ikke hadde oppført egen brikke

LYKKE TIL!



2 Kommentarer

Skoleorientering - Kirkebygden skole 3.klasse

Postet av Orienteringsklubben Moss den 9. Jun 2022


OK Moss har i dag introdusert 3.klasse ved Kirkebygden skole for orientering. De har prøvd forskjellige aktiviteter som karttegnstafett, troll-leken og en stafett. En stor takk til Olivia, Tuva og Mira som bidro til et vellykket arrangement.



Alfred skal løpe Ungdoms-EM!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 9. Jun 2022

Alfred skal løpe med det norske flagget på brystet under ungdoms-EM i Ungarn 2.-4. juli. GRATULERER MED UTTAKET!

Les mer om de norske løperne og arrangementet HER.



Klubb-KM Stafett - Laguttak

Postet av Orienteringsklubben Moss den 8. Jun 2022


Da har UK (Erik, Egon og Henning) satt sammen 15 lag til Klubb-KM Stafett søndag 12. juni (Basert på alle navnene som nå står på interessepåmeldinga.)

Lagene finner du HER.

Regner med at det går greit å fikse følgende i sekretariatet løpsdagen:

  • De som ikke er oppført med brikkenummer i Eventor tar med egen brikke eller får låne.
  • Endre brikkenummer hvis det som nå står oppført er feil.
  • Ine Marie Larsson løper første etappe på lag 2.
  • Kaia Kristine Lie løper 1. etappe på lag 15.

LYKKE TIL!



Mossemesterskap mellomdistanse

Postet av Orienteringsklubben Moss den 6. Jun 2022

Bli med på Mossemesterskap mellomdistanse torsdag 9. juni - oppmøte ved båtslippen i Sønsterødveien. 

Fri start mellom 17.30-18.30.

Publiser dine veivalg og studer andres på Livelox.

Løypelegger kan friste med følgende i lekkert terreng:

LøypeKlasseLengdeNivåAntall poster
1N.Åpen

1,8 kmN6
2D-12 D17C
H-12 H17C
1,6 kmC8
3D13-14 D60-69 D70 D-Åpen
H13-14 H70 H80 
2,8 kmB/A12
4D15-16 D40-49 D50-59
H15-16 H60-69 H-Åpen
3,4 kmA13
5D17-39
H17-39 H40-49 H50-59
4,2 kmA16




Sommeravslutning 15. juni

Postet av Orienteringsklubben Moss den 3. Jun 2022

Vi avlyser tirsdagstrening 14. juni og treningsløp torsdag 16. og erstatter disse med SOMMERAVSLUTNING PÅ LARKOLLEN CAMPING (NYTT KART - ENGHOLMEN) ONSDAG 15. JUNI KL 18.00

Først blir det treningsløp, deretter tid til å prate og slappe av!

Alle klubbens medlemmer ønskes velkommen!




Bli med på Klubb-KM Stafett 12. juni

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mai 2022

Vårt mål er å stille med flest lag av alle - derfor oppfordrer vi alle mossinger (11 år og eldre) til å bli med. Her er viktig info fra innbydelsen:

 1.etappe: 2 km C-nivå (ugaflet)
2.etappe: 5 km A-nivå (ugaflet)
3.etappe: 3 km B-nivå (ugaflet)
Lagene skal bestå av løpere av begge kjønn og minst 1 ungdom (11-16 år) eller løper fra D50-/ H60-.

Bruk interessepåmeldingen i vår kalender for å melde deg på, frist tirsdag 7. juni!

Les mer om arrangementet i Eventor

Det finnes også individuelle klasser for N-åpen og DH 11-12 (men vi oppfordrer alle 11-12 åringer til å være med på stafetten, samme løype). Les mer og meld på HER.



Treninger og løp uke 22, 23 og 24

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mai 2022

Tirsdag 31. mai:

Tirsdagstrening

Sted: Båtslippen i Sønsterødveien (Brønnerødtjern) 

Tid: 18.00

Mer info og påmeldingI kalenderen vår


Torsdag 2. juni:

Treningsløp

Sted: Krosseng Bru

Tid: Fri start 17.30-18.30, løyper for alle

Mer info og påmelding: I kalenderen vår


Tirsdag 7. juni:

Tirsdagstrening

Sted: Nesparken

Tid: 18.00

Mer info og påmelding: I kalenderen vår


Torsdag 9. juni:

Treningsløp - Mossemesterskap Mellom

Sted: Båtslippen i Sønsterødveien (Brønnerødtjern)

Tid: Fri start 17.30-18.30, løyper for alle 

Mer info og påmelding: I kalenderen vår


Lørdag 11. juni:

Østfoldsprinten - Finale

Sted: Sarpsborg

Tid: Fra 14.00

Mer info og påmelding: I Eventor


Søndag 12. juni:

Klubb-KM Stafett

Sted: Trøgstad

Tid: Fra 12.00

Mer info og interessepåmelding: I kalenderen vår

Det finnes også individuelt løp for N-åpen og DH 11-12: Eventor - Arrangementsinformasjon: Klubb-KM stafett individuelt (orientering.no) 

Onsdag 15. juni:

Trening - Sommeravslutning

Sted: Larkollen Camping - Engholmen

Tid: 18.00

Mer info og påmelding: I kalenderen vår



OWC + Løpetur + CL-Finale på Skihytta

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mai 2022

Vi drar i gang en spontan sosial sammenkomst for de som har lyst til på en løpetur og litt TV -titting i kveld. Vi møtes på Skihytta i Mossemarka for å se på OWC - Orienteering World Cup TV sendingene på NRK  kl.16.00 i dag.

Etter sendingen tar vi oss en felles løpetur fra Skihytta. 

Så bestiller vi noen pizzaer og får med oss årets Champions league finale mellom Liverpool og Real Madrid.


Det er bare å bli med alt eller deler av opplegget!




Mange bra resultater i denne ukens konkurranser!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mai 2022

Ungdomsserieløp #4

Nok en hektisk uke med mange konkurranser nærmer seg slutten. På tirsdagen var det ikke normal tirsdagstrening men ungdomsserieløp nr. 4 i Askim. OK Moss stilte med 17 løpere på denne regntunge dagen. Men vi bet godt fra oss i Askim! Det ble seier til både Alfred Bjørnerød H17-20 og Erika Lind-Larsen i D17-20. Sofie Holm Nedrebø D13-14 og Frida Hovgaard Eisvang D17-20 tok hver sin 2.plass. 

Tuva Fosser Lundsrud og Emma Aune Rytter Jakobsen falt rett utenfor pallplassen med hver sin 4.plass.

Komplett resultatliste:


Kvist-kvaset

På torsdag var det dags for stafetten Kvist-Kvaset. Ås IL er arrangør og stafetten gikk på kartet Breivoll.  OK Moss stilte med flere lag i de ulike klassene, samt 6 løpere i den individuelle fellestarten i D/H9-12 klassen.

I stafetten ble det 2.plass på to av våre lag; D120 laget med Hanne Wold, Elisabeth Rømcke og Tonje Holm, samt H130 laget med Tore Granheim, Erik Rytter Jakobsen og Jon Pedersen. 

Komplett resultatliste:

https://brikkesys.no/result.php?id=4609


Uken avsluttes med flere aktiviteter for våre ungdomsløpere. Juniorene er på treningsleier for viktige uttaksløp i Innlandet, mens 7 ungdommer representer Østfold o-krets i helgens Unionsmatchen i Borås/Gøteborg.




Husk ekstratrening fra Verket skole i dag!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Mai 2022

Bli med på sprinttrening fra Verket skole i dag kl.18.00.

Det blir linje-orientering som oppvarming og sprintsløyfer i byen. 

Treningen er åpen for alle. (Barn under 11år må ha med seg en voksen)

Påmelding i kalenderen

Oppmøte på parkeringen på Verket skole



Kvistkvaset - Laguttak

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Mai 2022

Vi stiller med 8 lag på Kvistkvaset torsdag 26. mai. Her er UK (Elisabeth, Erik, Egon og Henning) sitt forslag til lagoppstillinger. Løpere på samme lag kan bytte etapper internt, gi i så fall beskjed til Henning innen tirsdag kveld så han får endret lagoppstillingen i Eventor:

Link til løpet i Eventor


H17

1 Alfred 

2 Sebastian

3 Sondre

 

H17

1 Christian Sc. 

2 Donatas (ev. Simen fra Måren)

3 Thomas T 

 

H130

1 Øystein O

2 Martin M

3 Thomas R

 

H130

1 Tore G

2 Erik J.

3 Jonas BJ

 

H170 

1 Egon

2 Karl Aa

3 Christopher S


D17

1 Erika

2 Frida

3 Kristine R


D120

1 Elisabeth R

2 Hanne

3 Tonje

 

DH11-16

1 Birk

2 Trym

2 Anders RE

2 Elise

3 Sofie

3 Tuva

4 Emma




25Manna

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Mai 2022

Har dere ikke lagt planer for høstferien?

Da har vi et forslag til dere. Bli med til 25manna siste helgen i høstferien (uke 40). En av verdens største stafetter. 

Vi planlegger buss til og fra Stockholm og overnatting på hotell.

Vårt mål er å stille med to lag - 50 løpere! Så legg inn din interessepåmelding i kalenderen og hold av helgen 7.-9. oktober.

Link til Arrangementets hjemmeside



Beste plassering i 15-stafetten på mange år.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Mai 2022

I går var det dags for den tradsjonsrike vårstafetten 15-stafetten. OK  Moss stilte med to lag og hele 30 personer ble med å løp stafett i regnet. I tillegg stilte vi med 11 barn fordelt på 3 lag i barnas Råtasskonkurranse. Osloklubben Oppsal er arrangør og konkurransene gikk fra den gamle slalombakken Fjellstadbakken i Østmarka. 

I Råtasskonkurransen besto av en postplukk konkurranse hvor man skulle samle så mange poeng som mulig. Det var også innlagte momenter med quiz, vassepost, jungeløype og møte med Østmarkaulven.  OK Moss stilte med de tre lagene Urokråkene 1, Urokråkene 2 og laget Sky.


I 15-stafetten fikk 1.laget en av de bedre plasseringene på mange år. Det ble løpt godt over hele linja og til slutt kom laget inn til meget god 7.plass av 32 lag. Dette var også siste premieplass og det vanket termokopper som premie for innsatsen.


Det så lenge ut til at vi skulle få to gode plasseringer i årets stafett, da  2.laget lå an til en fin 24.plass. Men en feilstempling på siste etappe på 2.laget gjorde at laget desverre ble disket.

Veldig gøy at vi klarte å stille 2 lag i denne stafetten og ekstra morsomt er det når flere fikk sin stafett-debut og samtidig en positiv løpsopplevelse. 

Så nå skal vi sette oss et hårete mål om å stille 2 lag til høstens stafetthøydepunkt 25-manna!. Så alle OK Mossinger må holde av helgen 8.-9. oktober, da skal vi virkelig vise klubbens bredde! Vi trenger å mobilsere store og små, unge og gamle, elite og rustne travere! Interessepåmeldingen åpner snart på hjemmesiden!




15-Stafetten - lagoppstilling

Postet av Orienteringsklubben Moss den 19. Mai 2022

UK (Erik J., Elisabeth J., Egon og Henning) har satt opp følgende to lag til 15-Stafetten. Hyggelig om alle kommer til start for 1. etappe - pass i alle fall på å komme i god tid før du selv skal ut:

Etappe Antall løpere Løypelengde Klasser Nivå

1 3 løpere 3,0 km D13- / H13-16 / H50- B                          1 Erika                 2 Frida                 3 Anders HE

2 3 løpere 5,0 km D15-/ H15- A                                            1 Sebastian         2 Sondre            3 Jon

3 3 løpere 2,5 km D13-16 / H13-14/ H60- /D40- C          1 Elisabeth R      2 Tuva                 3 Emma

4 3 løpere 4,0 km D13-/ H13-20 / H40- B                          1 Thomas R        2 Øystein           3 Øyvind

13 1 løper 4,0 km D13-/ H13-20 / H40- B                            1 Erik                   

14 1 løper 3,0 km D13- / H13-16 / H45- B                            1 Tore   

15 1 løper 5,0 km D15-/ H15- A                                              1 Alfred               

 

Etappe Antall løpere Løypelengde Klasser Nivå

1 3 løpere 3,0 km D13- / H13-16 / H50- B                          1 Karl Aa              2 Hanne              3 Christopher S.

2 3 løpere 5,0 km D15-/ H15- A                                            1 Egon                  2 Donatas           3 Henning

3 3 løpere 2,5 km D13-16 / H13-14/ H60- /D40- C          1 Elisabeth J      2 Bente               3 Trym

4 3 løpere 4,0 km D13-/ H13-20 / H40- B                         1 Morten B          2 Martin HE        3 Kristine

13 1 løper 4,0 km D13-/ H13-20 / H40- B                           1 Tonje                

14 1 løper 3,0 km D13- / H13-16 / H45- B                            1 Anders ER        

15 1 løper 5,0 km D15-/ H15- A                                              1 Hallvard




Råtass 2022 - lagoppstilling

Postet av Orienteringsklubben Moss den 18. Mai 2022

OK Moss har meldt på to lag til årets Råtass-konkurranse basert på interessepåmeldingen.

UROkråkene 1:

Brikkeansvarlig Mira (507950)

  1. Aisha Rostveit Elmi
  2. Shirin Fahadi-Elmenhorst
  3. Mira Fosser Lundsrud

UROkråkene 2: 

Brikkeansvarlig Solan (511806)

  1. Solan Løken
  2. Max Christian Ellingsen Prestegaard
  3. Aron Rostveit Elmi
  4. Ebi Fahadi-Elmenhorst

Link for mer info. Råtass Eventor

Link: PM

NB! Hele laget starter samtidig i fellesstarten som går kl. 11.10 lørdag.

OK Moss ønsker lagene lykke til på lørdag!




Dobbelt så gøy med to sprintløp på samme dag

Postet av Orienteringsklubben Moss den 15. Mai 2022

I dag ble det arrangert  både KM sprint og Østfoldsprinten løp nr. 3 i Halden.  KM sprint var en bysprint i Halden sentrum, og Østfoldsprinten gikk  en time senere, med skogsprint på Sauøya. Det var felles samlingsplass og start for de to løpene.

OK Moss stilte med 24 deltagere i KM sprint og 14 deltagere i Østfoldsprinten.

Det ble hele 9 pallplasseringer i KM Sprint. Donatas Kontautas (H21), Sofie Holm Nedrebø (D13-14) og Inger Lindløv (D70) ble kretsmestere. Sebastian Blomfeldt Unnerud (H17-20) og Tordis Rytter Jakobsen (D70) tok begge 2.plass. Elise Holm Nedrebø (D11-12), Tuva Fosser Lundsrud (D13-14), Anders Rostveit Elmi (H13-14), Tonje Holm (D50) og Christopher Schive (H60)  tok alle hver sin 3.plass.


I Østfoldsprinten løp Sofie Holm Nedrebø (D13-14) og Elise Holm Nedrebø (D11-12) best med hver sin 2.plass.


Resultater KM Sprint:

Resultater Østfoldsprinten:

Bilder:

 Tonje Holm (D50) og Tuva Fosser Lundsrud (D13-14) kom på 3.plass.




Birk og Øyvind ble kretsmestere i presisjonsorientering

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Mai 2022

 I dag arrangerte OK Moss en Pre-O konkurranse for både bredde og elite på kartet Engholmen. Larkollen viste seg fra sin beste siden med strålende vær.

Presisjonsorientering, eller Pre-O, er en gren innen orientering som er integrert for funksjonsfriske og bevegelsehemmede. Løypene skal gå langs stier eller veier som er tilgjengelig for rullestol. I terrenget langs løypa er det plassert et antall poster, som skal løses korrekt.


30 elitedeltagere, 18 A-deltagere, og et par N-deltagere prøvde seg i løypen til Henning og Øystein. Blandt disse var vi 10 mossinger som fikk prøvd seg på Pre-O.

Den konkurransen fungerte også som KM for Østfold o-krets. Øyvind Løken ble kretsmester i klassen A-17. Brik Breimo ble kretsmester i klassen A13-16. Sofie Holm Nedrebø tok sølv og Emma Aune Rytter Jakobsen tok bronse. Gratulerer til alle sammen. 


Resultater:



Bilder:


1 Kommentar

Kvistkvaset

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Mai 2022

Ås IL inviterer til Kvistkvaset torsdag 26. mai. Vi håper å kunne stille med mange lag for aldersgruppen 11 år og eldre. Les mer om stafetten i Eventor. Vil du være med så meld deg på i kalenderen innen 20. mai kl. 19.00 . Egon, Elisabeth, Erik og Henning tar ut lag basert på påmeldingen. 

Det er også fellesstart for 9-12åringer. De som vil være med på den melder seg på selv i Eventor.




Treninger og løp uke 20 og 21

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Mai 2022

Mandag 16. mai:

Bli med på treningsøkt med Oppsal Orientering

Sted: Ødemørk

Tid: 18.00

Mer info og påmeldingLink til nyhetssak.



Torsdag 19. mai:

Mossemesterskap Sprint

Sted: Pepperstad skog

Tid: Fri start 18-19, løyper for alle

Mer info og påmeldingLink til kalender.


Lørdag 21. mai:

15-Stafetten og Råtasskonkurransen

Sted: Fjellstadbakken (Skullerud skole)

Tid: Start 11.00

Mer info og påmeldingLink til kalender.


Søndag 22. mai:

Knut Valstads Minneløp

Sted: Fjellstadbakken (Skullerud skole)

Tid: Start 11.00

Mer info og påmeldingi Eventor


Tirsdag 24. mai:

Ungdomsserien #4

Sted: Indre Østfold

Tid: 18.00

Mer info og påmelding: i Eventor


Onsdag 25. mai:

Ekstra trening - Sprint

Sted: Verket

Tid: 18.00

Mer info og påmelding: Link til kalender


Torsdag 26. mai:

Kvistkvaset (11 år +) og fellesstart (9-12 år)

Sted: Ås, Breivoll

Tid: Start 11.30

Mer info og påmelding: Link til kalender


27.-29. mai:

Unionsmatchen

OK Moss har mange løpere som skal representere Østfold Orienteringskrets, les mer om arrangementer på dets hjemmeside og på kretsens Facebookside.





Treningsøkt Ødemørk

Postet av Orienteringsklubben Moss den 11. Mai 2022

Som en forberedelse for dere som skal på pinseløp i Løten, eller for dere som bare vil ha en ekstra treningsøkt, har Oppsal Orientering laget en "Løtenlik" økt i Mossemarka. Det er to løyper med A-nivå som passer for aldersgruppen 16+. Postene er allerede satt ut og blir stående ute til og med søndag 29. mai.  

Oppsal Orientering gjennomfører en felles trening mandag 16. mai kl. 18.00 fra Ødemørk som mosseløpere også kan være med på, Gi i så fall beskjed til Lars klyve tlf. 911 97390 om hvilken løype du ønsker å løpe: 4,8 km eller 7,0 km., så printer han kart til deg.

Målestokk 1:15 000

Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/78503/Trening-demark

 Økta kan også brukes når du selv vil, Her er kartene:

Lang 7,0 km

Kort 4,8 km

Det er 1.800 m oppvarming fra Ødemørk til start langs sti/skogsbilvei.



2 Kommentarer

Ekstratrening fra Øreåsenhallen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Mai 2022

Husk ekstratrening i morgen (11.05) kl.18.00 fra Øreåsenhallen.  Åpent for alle fra C-nivå og oppover.

Det er et todelt opplegg; Del 1 - postplukk i nærskogen, og del 2 - langstrekk på sprintkart.


Det anbefales sko som tåler løping i terreng og asfalt.


Husk å melde deg på i kalenderen slik at vi får  printet nok kart:

https://www.ok-moss.no/events/p/1000072351/ekstratrening-sprint-oreasen




Tirsdagstrening med presisjonsorientering på menyen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 3. Mai 2022

Det var veldig bra oppmøte på dagens trening! 51 personer med store og små. 

Nybegynnerne fikk i dag bryne seg på sprintsløyfer og labyrintorientering i parken.

Mens de fleste fra 12 år og oppover fikk  prøve seg på presisjonsorientering. Dette er første gang vi har hatt en hel trening dedikert til Pre-O. 

Noen få hadde prøvd dette tidligere, men for majoriteten var dette en helt ny erfaring. Så etter en kjapp teoretisk innføring i Pre-O og en felles gjennomgang på de første postene, var vi klare til å prøve oss på egenhånd. Mange fikk fort erfare at det ikke var så enkelt som det så ut. Det ble mye grubling og diskusjon underveis. Man fant også ut at det var lurt å lese postbeskrivelsen grundig.

20 poster senere var man i mål og da var det dags å sammenlikne stemplingskortet med fasit. 

Noen jublet, mens andre var mer skuffet over egen prestasjon. Pre-O økten var veldig gøy og lærerikt! Det passer godt for alle fra 12 år og oppover! 


Det blir nye muligheter for å teste ut Pre-O 14.mai, da arrangerer OK MOSS Pre-O fra Larkollen Camping. Påmelding i Eventor



Takk til Henning B. Carlsen og Øystein Olsen  som hadde fikset en fin Pre-O løype i Nesparken på drøye kilometeren.




Treningsløp og burger på NØG 5. mai - med sosial dugnad

Postet av Orienteringsklubben Moss den 1. Mai 2022

NØG

 


Treningsløp 5.mai på Noreødegården (Noretjernveien 58)

Parkering: På arena

Starttid: Det oppfordres sterkt til å delta på fellesstart 17:30

 Men uansett fri start som vanlig mellom 17.30-18.30


Før-start: Har du tid; møt gjerne litt før 17:00 for å starte litt på dugnaden.

Etter-målgang: Det serveres hamburger m/ tilbehør og vann/ saft/ kaffe å drikke.

Sosial dugnad: De eldre teltene skal ut av stabburet for sjekk/ systematisering. Teltene skal benyttes til World-Cup i 2023 og vi trenger en oversikt over hva vi har og tilstanden til disse.

Stabbur ryddes samtidig så godt det lar seg gjøre.

Barn kan også bidra med rydding av kvist.


Det tilbys som vanlig 5 forskjellige løyper:

Nybegynner 1,5 km

C- nivå løype 2,0km

B-nivå løype 2,5km

A- kort  3,0km

A-Lang 4,0km


Vi har lånebrikker og kompass til utlån for de som trenger det.


Påmelding:

Meld dere gjerne på i kalenderen her: PÅMELDING, slik at vi trykker nok kart. Gratis for klubbens medlemmer, 20kr for alle andre (VIPPS på løpet)


Livelox: Kommer her

Live resultater: Kommer her




NM Sprintstafett

Postet av Orienteringsklubben Moss den 1. Mai 2022

31. plass til våre juniorer på NM-Sprintstafett! I konkurranse med ca. 70 lag løp alle 4 mossinger bortimot feilfritt og havnet dermed på øverste halvdel av resultatlista. Mange av konkurrentene stilte med seniorløpere, så Erika, Alfred, Sebastian og Frida var godt fornøyde med innsatsen! Resultater



Nok et NM-gull til Alfred!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Apr 2022

2 NM-gull på ett døgn!

Alfred imponerte igjen, denne gang på lørdagens distanse: Knockout-sprint. Etter et kontrollert løp i prologen gikk han greit videre til semifinalen. Han løp ut i det antatt beste heatet og kvalifiserte seg til finalen uten å brenne opp alt kruttet. I finalen var han flere ganger fremme og dro feltet. I den siste bakken inn mot arena forserte han  konkurrentene og kunne løpe inn til sitt andre gull på to dager.

"Det var en skikkelig god følelse å stemple på siste post og høre alle som heiet på meg - jeg fikk gåsehud på armene" forteller han. Dagens konkurranse strakk seg over 7 timer og Alfred syntes at det var en påkjenning både fysisk og psykisk. Men han taklet presset og klatret igjen opp på toppen av pallen!

Erika, Frida og Sebastian kom seg dessverre ikke videre fra prologen. Erika endte på 31. plass, kun 8 små sekunder fra semifinaleplass men var allikevel godt fornøyd med egen innsats.  I morgen er det NM Sprintstafett som står på programmet for våre 4 juniorer - med hele 72 lag på startstreken! 

Dagens resultater: Eventor - Arrangementsinformasjon: NM knockout sprint (orientering.no) 





Gull til Alfred i NM Sprint på Jessheim!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Apr 2022


Alfred på toppen av pallen etter dagens Sprint NM - Gratulerer!

Erika løp inn til en fin 27. plass i sin NM-debut - Gratulerer!

Resultater: Eventor - Offisiell resultatliste for NM sprint jr - NC sprint sr (orientering.no) 

Sebastian og Frida løp dessverre forbi hver sin post og ble disket, men det blir nye sjanser i morgen, da er det NM Knockout-sprint!



Treninger og løp uke 18 og 19

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Apr 2022

Tirsdag 3. mai:

Tirsdagstrening - PreO (12år+), sprint og labyrintorientering

Sted: Nesparken

Tid: 18.00-19.30/20.00


Torsdag 5. mai:

Treningsløp

Sted: Noreødegården

Tid: Fri start 17.30-18.30

Løyper for alle nivåer.


Fredag 6. mai: (Terrengløp Mossekarusellen)

Test løpsformen på Albyløpet

Sted: Alby

Tid: Start 18.30-18.50

3km terrengløp på grusveier. En del OK Moss-løpere i alderen 9 - 81 er allerde påmeldt. 

 Trim eller aldersklasser med tidtaking. Påmelding og info fra Mossekarusellen


Tirsdag 10. mai:

Ungdomsserien #3

Sted: Kalnes VGS, Grålum

Tid: 18.30

Mer info og påmeldingUngdomsserien løp 3 - Sprint 


Onsdag 11. mai:

Ekstratrening - Sprint

Sted: Øreåsen

Tid: 18.00


Torsdag 12. mai:

Treningsløp

Sted: Movar Renseanlegg - Huggenes

Tid: Fri start 17.30-18.30

Løyper for alle nivåer.


Lørdag 14. mai:

Moss PreO - Åpent kretsmesterskap i presisjonsorientering

Sted: Larkollen Camping

Mer info og påmelding: Moss PreO


Søndag 15. mai:

KM Sprint/Østfoldsprinten

Sted: Halden

Mer info og påmelding: KM Sprint




Bli med på Presisjonsorientering!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Apr 2022

Hva er presisjonsorientering? Les mer her.



10Mila - tidsplan og laguttak

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Apr 2022

Her er tidsplan og laguttak for OK Moss på 10Mila:

Fredag 6. mai

15.00 Avreise Ås stasjon (Vi deler buss med Ås NMBU Orientering)

15:30 Avreise Noreødegården

16.10 Avreise Cirkle K E18 Sekkelsten/Askim

ca. 17.30 Middagstopp, 45 min

ca. 20.15 Ankomst hotel Stinsen, Kumla

 

Lørdag 7. mai:

07.45 Avreise fra hotellet

ca. 08.30 Ankomst ved arena

10.30 Start ungdommer

13.15 Start damer

21.30 Start herrer

Overnatter i telt på arena

 

Søndag 8. mai

ca. 12.00 Avreise fra arena

ca. 14.00 Lunsjstopp, 45 min

ca. 16.45 Ankomst Noreødegården

ca 17.15 Ankomst Ås stasjon


Herrer:

1.Alfred (11.3 km)
2.Sondre (7.0 km)
3.Göran (11.3 km)
4.Sebastian (7.0 km)
5.Øystein (15.5 km)
6.Egon (6.0 km)
7.Thomas (6.0 km)
8.Henning (7.0 km)
9.Hallvard (9.6 km)
10.Donatas (12.2 km)
Reserve: Morten

Damer:
1.Tonje (6.9 km)
2.? (6.0 km)
3.? (9.3km)
4.? (5.3 km)
5.? (8.1 km)

Ungdommer:
1.Tuva/Sofie (3.7 km)
2.Trym + Johan/iøok (3.0 km)
3.Sofie/Tuva + Pauline/iøok (3.7 km)
4.Birk (4.6 km)

Egenandel per person: kr. 500,-





Jukola - tidsplan og laguttak

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Apr 2022

Her er tidsplan og laguttak for OK Moss på Jukola.

NB: Deltakerne må selv bestille og legge ut for flybilletter, må gjøres snarest, senest 2. mai!

Egenandel per person: kr.  1 000,-


Fredag 17. juni:

09.10 Avreise fra Gardermoen med Norwegian
(Alternativer på ettermiddagen finnes, avtal i så fall slik at bilene fylles på fornuftig vis.)

Leiebil fra Helsinki til arena

Overnatter i telt på arena


Lørdag 18. juni:

Damestafett

Herrestafett begynner

Overnatter i telt på arena

 

Søndag 19. juni:

Målgang herrestafett

Leiebil fra arena til Helsinki

16.40 Avreise fra Helsinki med Norwegian
(Det finnes flere alternativer med ulike selskaper etter kl. 16.40)


Herrer
1.(13.9 km)
2.(11.7 km)
3.(14.9 km)
4.(8.7 km)
5.(9.2 km)
6.(14.6 km)
7.(16.8 km)
Alfred, Sondre, Øystein, Sebastian, Thomas R., Egon, Donatas og Erik J.
Lagoppstilling avgjøres senere.
En løper må belage seg på å løpe for et annet lag.

Damer lag 1:
1.(7.5 km)
2.(8.0 km)
3.(6.1 km)
4.(8.7 km)
Erika, Julie, Frida og Emma.
Lagoppstilling avgjøres senere.

Damer lag 2:
1.(7.5 km)
2.(8.0 km)
3.(6.1 km)
4.(8.7 km)
Hanne, Nina, Elisabeth R. og Tonje.
Lagoppstilling avgjøres senere.



Full trøkk på dagens treningsløp fra den nye brua over Mosseelva!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Apr 2022

46 løpere deltok på dagens treningsløp fra brua mellom Årvolltangen og Solgård skog. Løypene gikk i relativt tungt og krevende o-teknisk terreng. Så det ble en fin treningsøkt for mange før neste helg med stafetten Tio-mila. Væregudene hadde også disket opp med perfekte forhold for treningsløp.


Resultater


Livelox


Bilder:



Mange ble med på dagens ekstratrening på Verket!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Apr 2022

30 medlemmer ble med på dagens sprinttrening i Møllebyen.  Veldig gøy at det var stort sprik i alder på dagens trening! Fra 9år til 75år.

Ekstratreningene med sprintløpfokus har vi de ukene hvor det arrangeres Ungdomsserieløp. Alle som liker å løpe sprintløp kan bli med på treningen. Passer for alle som mestrer C-nivå( både barn og seniorløpere)





Ungdomsserien løp 2 i Varteig

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Apr 2022

OK Moss stilte med 22 barne-/ungdomsløpere til start i ungdomsseriens løp nr.2 i  går. Løpet gikk fra bygdehallen i Varteig på kartet Lundeskogen.

Erika Lind-Larsen (D17-18) og Sofie Holm Nedrebø (D13-14) vant sine respektive klasser etter gode løp.


Erika med seier i D17-18Sofie vant D13-14

 

Frida Eisvang Hovgaard tok 2.plassen i D17-18 og Tuva Fosser Lundsrud tok 3.plassen i D 13-14.


Resultater:


Bilder: 



Bli med på treningsløp fra Årvolltangen 28.04 kl.17.30-18.30

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Apr 2022

Velkommen til treningsløp fra brua over Mosseelva. Arrangør:                                    Løypelegger :

Fam. Bryne/Jakobsen              Erik Rytter Jakobsen


Parkering/oppmøte:

Parkering på Storebaug nord,

400m å gå til start/mål. Følg merkebånd nordover fra parkeringen.


Det tilbys som vanlig 5 forskjellige løyper:

Nybegynner 1,5 km 9 poster

C- nivå løype 1,7km 10 poster

B-nivå løype 2,6km 11 poster

A- kort  3,1km 14 poster

A-Lang 4,4km 19 poster

Man kan starte mellom kl.17.30 og 18.30. Vi har lånebrikker til utlån for de som trenger det.

Terrenget:

Det blir ikke løping på selve Årvolltangen denne gangen, men i terrenget nord for Mosseelva. Her blir det morsom og utfordrende orientering, i detaljerikt terreng.  Det blir mange poster og et par veivalgstrekk i de lengste løypene. Nybegynnerløypa følger trygge ledelinjer med stier og C- løypa er hakket mer krevende med enkelte poster utenfor ledelinjene.


Påmelding:

Meld dere gjerne på i kalenderen her: PÅMELDING, slik at vi trykker nok kart. Gratis for klubbens medlemmer, 20kr for alle andre (VIPPS på løpet)


Livelox: Kommer her

Live resultater: Kommer her

Bilder fra terrenget:






Fire 1.plasser til OK Moss i årets Smaaleneneløpet

Postet av Orienteringsklubben Moss den 24. Apr 2022

OK Moss stilte med 37 deltagere i årets Smaaleneneløpet, som ble avholdt fra Rakkestad flyplass. I et krevende mikado-terreng, og kanskje årets lengste innløp bet Ok Moss godt fra seg!

Alfred Bjørnerød med seier i H17-18E !

 

Det ble 1.plasser til Alfred Bjørnerød (H17-18E), Inger Lindløv (D75), Stein Koren (H85) og Harald Lundhaug (H80)!  Tordis Rytter Jakobsen (D75) tok en 2.plass og Emma Aune Rytter Jakobsen tok en sterk 3.plass (D15-16)


Sondre Ladim løp også veldig godt i dag  og tok en god 4.plass i H17-18E. Det samme gjorde Egon Lundsrud (H40) og Bente Fosser Lundsrud (B-åpen).


Mira Fosser Lundsrud og Aisha Rostveit Elmi løp veldig fort i den urangerte klassen D9-10.


Resultater:



Bilder:

Emma Aune Rytter Jakobsen med pallplassering i dag etter gårsdagens 4.plass i D15-16

 

H40-45 gubber i intens diskusjon om hvem som hadde rotet mest i "mikadoskogen"

 

Anders Rostveit Elmi med super spurt i tidenes lengste innløp!

 




Lørdagskjappen ble en suksess! Både sportslig og arrangementsmessig.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 23. Apr 2022

Nesten 1200 deltagere fant veien til Lørdagskjappen i dag. Arrangementet ble avholdt ved Skihytta i hjerte av Mossemarka. Værgudene vartet opp med perfekte løpsforhold til deltagerne. 

Donatas Kontautas og Øyvind Løken var løypeleggere for årets "kjappen". De fikk 10/10 i karakter fra Ann Margrethe Hausken for dagens løype i eliteklassen!


OK Moss stillte med 29 løpere i vårt eget arrangement, og vi bet godt fra oss! Alfred Bjørnerød stod for dagens beste mosseprestasjon med seier i H17-18 Elite.

Ellers tok Erika Lind-Larsen (D17-18E), Emma Aune Rytter Jakobsen (D15-16) og Sofie Holm Nedrebø (D13-14) sterke 4.plasser i gode startfelt, i sine respektive klasser.


Vi ønsker å takke alle våre funksjonærer som har bidratt før, underveis og etter løpet. Takket være alle dere har vi nok en gang gjennomført en Lørdagskjappen med høyt nivå.


Resultater:

Bilder:





Lørdagskjappen ble en suksess! Både sportslig og arrangementsmessig.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 23. Apr 2022

Nesten 1200 deltagere fant veien til Lørdagskjappen i dag. Arrangementet ble avholdt ved Skihytta i hjerte av Mossemarka. Værgudene vartet opp med perfekte løpsforhold til deltagerne. 

Donatas Kontautas og Øyvind Løken var løypeleggere for årets "kjappen". De fikk 10/10 i karakter fra Ann Margrethe Hausken for dagens løype i eliteklassen!


OK Moss stilte med 29 løpere i vårt eget arrangement, og vi bet godt fra oss! Alfred Bjørnerød stod for dagens beste mosseprestasjon med seier i H17-18 Elite.

Ellers tok Erika Lind-Larsen (D17-18E), Emma Aune Rytter Jakobsen (D15-16) og Sofie Holm Nedrebø (D13-14) sterke 4.plasser  i gode startfelt i sine respektive klasser.


Vi ønsker å takke alle våre funksjonærer som har bidratt før, underveis og etter løpet. Takket være alle dere har vi nok en gang gjennomført en Lørdagskjappen med høyt nivå.


Resultater:


Bilder:



2000 orienteringsløpere inntar Østfold-skogene lørdag og søndag!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Apr 2022

Etter to år med avlysninger, er det endelig klart for Østfold O-weekend i orientering i Moss og i Indre Østfold til helga. Det er påmeldt cirka 2000 løpere i årets Østfold O-weekend.

– Endelig kan vi ta imot løpere til våre tradisjonelle vårløp. Dette blir en gledens dag for begge klubbene, sier løpsleder for Lørdagskjappen, Stein Klyve.

 

Det er klasser og løyper for alle aldersgrupper i OK Moss' Lørdagskjappen og Indre Østfold OKs Smaaleneneløpet. Interessen for løpene er enorm blant eliteløperne, og store deler av junior- og senioreliten er ventet til Mossemarka lørdag og til skogene ved Rakkestad flyplass søndag. I Lørdagskjappen kommer det til å delta cirka 1200 løpere, mens det er forventet cirka 800 i Smaaleneneløpet.

 

– Det har ikke i moderne tid blitt arrangert et så stort orienteringsløp i Rakkestad. Jeg kan ikke huske om vi noen gang heller har hatt så mange deltakere på et løp, kanskje på 70-tallet! Dette blir utrolig spennende for oss, forteller den ene av løypeleggerne i Smaaleneneløpet, rakstingen Sture Ottesen.

 

Mange av storklubbene i Norge legger sine Tiomila-uttak til helgas løp, og det er mange svært habile eliteløpere som tar turen til Østfold-skogene til helga. Trondheims-klubben NTNUI legger blant annet sine uttaksløp til helgas løp, og klubben stiller med en stor delegasjon eliteløpere til start.



Bli med på treningsløp fra Kirkebygden skole torsdag 21. april!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Apr 2022

Det er meldt strålende vær torsdag 21. april, så hva kan vel være bedre enn å få seg en skogstur i ettermiddagssola. Møt opp på Kirkebygden skole mellom 17.30-18.30. Det er løyper for alle. Fint om du melder din interesse i kalenderen så vi vet omtrent hvor mange som dukker opp - velkommen!


1 Kommentar

Tirsdagstrening og orienteringsintroduksjon for V/S ILs allaktivitetsgruppe

Postet av Orienteringsklubben Moss den 19. Apr 2022

Det ble en uvanlig hektisk tirsdagstrening i dag! Før dagens trening inviterte OK Moss V/S IL sin allaktivitetsgruppe med på orienteringstrening. 20 stk 6 åringer fikk en kjapp introduksjon til orienteringsporten. De fikk prøve seg på stjerne-O og korte O-sløyfer. 

Opplegget ble avsluttet med "favoritten" stemplingsrunde med brikke. Det var mange fornøyde barn og foreldre etter opplegget. Vi får håpe at det ga mersmak og at noen finner veien tilbake til neste trening.

Etter dette opplegget var det dags for vår vanlige tirsdagstrening. Dagens økt gikk fra Kirkebygden skole. Hele 49 deltagere var med! Blandt disse var det 6 løpere fra andre klubber, samt noen nye som ville prøve ut orientering. Hyggelig å se flere voksne som ble med på dagens o-tekniske trening. Vi har plass til flere så det er bare å bli med neste gang!. Det er alltid løyper for N-C-B og A nivå.



Påskeløp i Sverige - Five-O

Postet av Orienteringsklubben Moss den 19. Apr 2022

25 OK Moss løpere brukte årets påske på O-løp i Sverige. Nærmere bestemt Five -O.

For uten masse morsomme o-løp i forskjellig terreng, var dette først og fremst en veldig sosial tur. Det var fellesmiddager på restaurant og sosial hygge på kveldene. Anbefaler alle å bli med til neste år!

Første løp var nattløpet Häxjakten som gikk rett uten for Skara. 10 mosseløpere stilte til start i løypene med ganske krevende nattorientering i et flatt og grønt terreng. Det var fellesstart i klassene D/H14 og D/H16.

Beste mossing ble Tuva Lundsrud Fosser (D14) med en 2.plass og Tonje Holm (D50) med en 4.plass.

Resultater:


Dag 2 av Five-O var sprintløpet Kortfredan som ble avholdt rett nord for Lidköping. Her var det sprintløyper i skog og boligfelt. OK Moss stilte med 19 løpere til start.

Beste mossinger ble Erik Rytter Jakobsen (H40) og Tordis Rytter Jakobsen (D75) med hver sin 2.plass. Mira Lundsrud Fosser tok en 3.plass i D10 og Elise Holm Nedrebø fikk en fin 4. plass i D12.

Resultater:

Dag 3 var det dags for første langdistanseløp med løpet Öjetrampen. 17 mossinger stilte til start. Gode veivalg på langstrekkene var helt essensielt denne dagen.

Sofie Holm Nedrebø ble beste mossing med en fin 4.plass


Resultater:

Etappe 4 var Bohuslunken som gikk nord for Uddevalla. Dette var nok et langdistanseløp, i skikkelig villmarksterreng! 15 løpere stilte til start fra OK Moss.

Beste mossing denne dagen ble  Mira Lundsrud Fosser (D10) med en 3. plass. Elise Holm Nedrebø (D12) og Ole Johannes Nedrebø (Medelsvår 5km) tok hver sin 4.plass.


Resultater:

Siste løp i Five- O var Vikingaträffen som gikk rett utenfor Trollhättan. Dette var en mellomdistanse i relativt kupert terreng. OK Moss stilte 12 løpere.  

For klassene D/H14 og D/H16 var det laget en cup av de 4 første løpene. Cupen endte i en jaktstart i dette løpet.

Tuva Lundsrud Fosser og Sofie Holm Nedrebø kjempet en hard kamp i D14. Tuva trakk til slutt det lengste strået i en spurtduell og endte dermed på 4.plass og Sofie fikk 5.plassen. Emma Aune Rytter Jakobsen fikk en 11.plass totalt i D16. 

Ellers var eneste mossing på pallen denne dagen Mira Lundsrud Fosser med en strålende 3.plass

Resultater:

Noen bilder fra turen:




Treninger og løp uke 16 og 17

Postet av Orienteringsklubben Moss den 16. Apr 2022

Tirsdag 19. april:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Sted: Kirkebygden skole

Tid: 18.00-19.30


Torsdag 21. april:

Treningsløp

Sted: Kirkebygden skole

Tid: Fri start 17.30-18.30

Løyper for alle nivåer.


Lørdag 23. april:

Lørdagskjappen

Sted: Skihytta i Mossemarka

Tid: 12.00
Mer info og påmeldingLørdagskjappen 


Søndag 24. april:

Smaaleneneløpet

Sted: Rakkestad

Tid: 11.00

Mer info og påmeldingSmaaleneneløpet 


Tirsdag 26. april:

Ungdomsserien #2

Sted: Bygdehallen i Varteig

Tid: 18.00

Mer info og påmeldingUngdomsserien løp 2 - Langdistanse 


Onsdag 27. april:

Ekstratrening - sprint

Sted: Verket Moss

Tid: 18.00


Torsdag 28. april:

Treningsløp

Sted: Storebaug Nord - Årvolltangen

Tid: Fri start 17.30-18.30

Løyper for alle nivåer.




Jukola- 17.-19. juni

Postet av Orienteringsklubben Moss den 16. Apr 2022

Bli med på Jukola, verdens største stafett! Legg inn din interessepåmelding i kalenderen innen 24. april.

Endelig kan vi dra på Jukola-tur igjen. I år går den til Mynâmâki, ca. 2 timers kjøretur fra Helsinki.

Vi håper å stille med lag både i dame- og herreklassen.

Vi drar med fly fra Gardermoen fredag 17. juni kl. 09.10 og kommer hjem søndag 19. juni på kvelden. Vi bor sannsynligvis i telt på arena begge nettene.. Mer detaljert info kommer senere.

Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen, Egon Lundsrud og Henning B Carlsen

Jukolas hjemmeside




Nytt stolpejakttilbud i Våler, Råde og Vestby klart til påskeferien.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Apr 2022

150 nye stolper er nå satt ut! Disse er aktive fra i dag 14.04. Stolpene befinner seg i Son/Store Brevik i Vestby kommune, Missingmyr/Isebakketjern i Råde kommune og Sperrebotn/Brønnerødtjern i Våler kommune. Nedlastbare kart finnes på våre stolpejaktsider.




Treningsmulighet i Palmehelgen på Fjell-kartet i Våler

Postet av Orienteringsklubben Moss den 8. Apr 2022

For de som ikke var med på treningsløpet på torsdag, vil posten i de tre løypene B, A og A-lang vil bli hengende ute til og med tirsdag 12. april.

Løypene ligger som PDF-filer for utskrift hjemme nedenfor.

Resten av de ferdigtrykte kartene ligger i garderobebygget på NØG fra og med fredag kveld.

Nokså kupert i perioder, ellers åpen furuskog med god sikt.



B.pdf

A.pdf

A-Lang.pdf


Mvh Øyvind Løken

40 00 66 29

 


2 Kommentarer

Halden O-Meeting Ungdomsstafett - lagoppstilling

Postet av Orienteringsklubben Moss den 8. Apr 2022


Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Henning B. Carlsen, Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen og Egon Lundsrud.

Lagoppstillingen er basert på resultatene i Nordsjøløpene, vårløpene på Østlandet og kriteriene for stafetten.

Start: Lørdag 9.april kl. 11

PM: Link

Ved spørsmål ta kontakt med Egon Lundsrud på mob. 982 07 269.

OK Moss ønsker laget lykke til på lørdag😀



NM Sprint-stafett

Postet av Orienteringsklubben Moss den 4. Apr 2022


OK Moss ønsker å stille med flere lag på NM Sprint-stafett på Jessheim søndag 1. mai. Hvert lag består av to dameløpere og to herreløpere (17år+)

Legg inn din interessepåmelding i kalenderen innen 17. april

Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen, Egon Lundsrud og Henning B Carlsen




10 Mila

Postet av Orienteringsklubben Moss den 4. Apr 2022

Bli med på 10Mila, en av verdens største stafetter! Legg inn din interessepåmelding i kalenderen innen 24. april.

Endelig kan vi dra på 10Mila-tur igjen. I år går den til Ørebro, og vi stiller med lag både i ungdoms-, dame- og herreklassen.

Vi drar med buss fra Moss fredag 6. mai etter skole/jobb og kommer hjem søndag 8. mai på ettermiddagen. Sannsynligvis deler vi buss med Ås IL Orientering.  Det blir hotellovernatting fredag-lørdag og overnatting på arena natt til søndag.  Mer detaljert info kommer senere.

Alle 11år+ som vil får være med.

Uttakskriterier for 1. laget, damer og herrer, i prioritert rekkefølge:

1. Interessepåmelding

2. Juniorer og unge seniorer, 17-22 år

3. Innsats på Halden O-Meeting (2 løp), Smaaleneneløpet og treningsløpene 7./21. april

3. Skjønn

De som ikke kvalifiserer for 1. lagene får løpe på kombinasjonslag.

Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen, Egon Lundsrud og Henning B Carlsen

10Milas hjemmeside



Blåveissprinten

Postet av Orienteringsklubben Moss den 2. Apr 2022

OK Moss stilte med 33 løpere til start på dagens Blåveissprint fra Rekustad skole på Rolvsøy. Vi fikk mange gode plasseringer, der i blant 3 førsteplasser med gode løp av Tuva Lundsrud Fosser D13-14, Alfred Bjørnerød H17-20 og Tore Bjørnerød H50.

Emma Aune Rytter Jakobsen D15-16 og Sofie Nedrebø Holm D13-14 tok hver sin 2.plass. Hanne Wold kapret en god 3.plass i D40.

Komplett resultatliste finner man her:

https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=15844&groupBy=EventClass





Mange medaljer til OK Moss i kretsmesterskapet i nattorientering!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 2. Apr 2022

I går ble Nattsvermeren arrangert fra Rekustad skole på Rolvsøy. Dette var rene Kinderegget av et løp, da det originale Nattsvermeren var slått sammen KM-natt, samt første løp i Ungdomsserien. I tillegg fungerte løpet som uttaksløp til årets Unionmatchen som skal avholdes i Göteborg senere i år.

OK Moss stilte med 19 løpere og vi bet godt fra oss!

Det ble delt ut KM medaljer til alle klassevinnerne og topp 3 plasseringer for klasser opp til 21 år. 

Tuva Lundsrud Fosser D13-14, Erika Lind-Larsen D17-18 og Tonje Holm D50 kan smykke seg med gullmedaljen og tittelen kretsmester i nattorientering. 

Emma Aune Rytter Jakobsen og Frida Hovgaard Eisvang løp inn til sølvmedaljer.

Sofie Holm Nedrebø fikk bronsemedalje i D13-14 og Alfred Bjørnerød tok også den siste medaljen i et meget sterkt startfelt i H21.

Ellers løp Elise Holm Nedrebø inn til seier i D11-12, og Jon Pedersen tok 2.plassen i H40.


Komplett resultatliste finner man her:

Resultater





40 deltagere på årets første treningsløp

Postet av Orienteringsklubben Moss den 31. Mar 2022

Til tross for at det både er KM-natt/ungdomsserieløp i morgen og Blåveissprinten på lørdag var godt med deltagere på årets første treningsløp på Ødemørk.

 

Henning B. Carlsen hadde disket opp med 5 forskjellige løyper og skogen stod klar til å ta imot oss i vårdrakt.



Resultater finnes her:

https://brikkesys.no/result.php?id=4498

Livelox:

https://www.livelox.com/Events/Show/75602/Treningslop-OK-Moss-Odemork-31-3-




Bilder fra treningen:





Halden O-Meeting Ungdomsstafett - frist interessepåmelding 3.april

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Mar 2022


Lørdag 9.april arrangeres Halden O-Meeting Ungdomsstafett for aldersgruppen 11-16 år. Informasjon om stafetten ligger vedlagt under og link Eventor.

Vi håper alle i alderen 11-16 år blir med på stafetten. Dette er en fin anledning for nye til å bli med på stafett. To av etappene består av inntil 3 løpere. Det er første løper inn som veksler.

For at OK Moss skal melde på lag trenger vi din interessepåmelding, se link under.

Frist interessepåmelding: Søndag 3.april kl. 18.

Link: Interessepåmelding

Ansvarlig for uttak/lagoppstilling: Henning B. Carlsen, Elisabeth Jakobsen, Erik Jakobsen og Egon Lundsrud.

Spørsmål: Egon Lundsrud mob. 982 07 269.





I dag åpnet de 100 første stolpene i årets stolpejakt i regi av OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mar 2022

I dag braket det løs med stolpejakt to steder i Moss. Første kart ut i årets stolpejakt i Moss og omegn var kartet Moss sentrum - Molbekk med 50 stolper. Kart nr. 2 er Ramberg- Orkerød, et nytt område med stolpejakt på midtre del av Jeløya. 

Så nå er det bare å komme seg ut i finværet å finne stolper! I løpet av de kommende ukene blir det flere stolpekartslipp i alle de fire kommunene vi holder til.

Kartene finnes på våre stolpejaktsider for nedlastning: https://www.ok-moss.no/p/56856/stolpejakten-i-moss, eller så kan man bruke stolpejaktappen.

Det er observert flere OK Moss medlemmer på resultatlistene. Hvem blir å finne høyest på resultatlisten i år?

Allerede midtveis på åpningsdagen har vi hatt godt over 300 forskjellige brukere og 1 person har funnet alle 100 stolpene i dag!



Årets første treningsløp torsdag 31. mars

Postet av Orienteringsklubben Moss den 28. Mar 2022


Velkommen til årets første treningsløp torsdag 31. mars

Våren er her og da er det igjen tid for treningsløp. Det er 5 mellomdistanseløyper å velge mellom: N, C, B, A-kort og A-lang. Altså løyper for alle aldre og nivåer!

Parkering skjer på en av plassene før bommen , fremmøte ved Ødemørkstua. Fri start mellom kl. 17.30-18.30. 

Du kan selvfølgelig hygge deg med Livelox etter løpet.

Velkommen!

PS.1: Ta med en venn, en nabo eller noen andre du kjenner - det er plass til mange i skogen og i klubben vår!

PS.2: Alle treningsløyper går innom en turo-post- du slår altså to fluer i en smekk. Rykende ferske turO-konvolutter kan kjøpes ved fremmøte!




1 Kommentar

Ungdomstur til hovedløpsterrenget i Sandnes

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Mar 2022


I helgen har 6 ungdommer vært på tur til Sandnes for trening til hovedløpet. Vi tok fly fra Gardemoen og landet til lett regn i Sola. Fredagen var det forlenget kveldssprint trening på Varatun før vi kjørte videre til hotellet vårt. Denne kvelden spiste vi på Egon før vi tok en rolig kveld på hotellet. Lørdag var det tidlig opp for sprintløp i serien Nordsjøløpene, her løp flere veldig bra. Etter lunsj på hotellet bar det videre til trening i fjellterreng på Gramstad. Etter dette var alle rimelig slitne, men for ungdommene bar det videre på ungdoms disco med andre som også hadde vært med på Nordsjøløpene. Søndag var det løp i Sviland hvor spesielt Anders løp bra, nå er er det fly hjem til sommer på Gardemoen. Resultater følger...


På gode løp er det alltid eksepsjonelt gode kaker, og spesielt denne med o-motiv gikk unna. Gutta var sene fra samlingsplass, dette betydde  opphørssalg! Når de var tilbake i bilen kunne de fortelle om billige kaker og 2 vafler til prisen for 1 med stjerner i øynene. Da



Østfoldsprinten løp 2

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Mar 2022

Til nydelig vårvær stilte 11 løpere fra OK Moss til start på årets andre løp i Østfoldsprinten 2022 ved Tunevannet. Løpet ble arrangert av Sarpsborg Orienteringslag på nytt sprintkart "Grålum". 

Elise Holm Nedrebø løpte inn til en sterk 2.plass. For fullstendig resultatliste "trykke her"

Bilder fra løpet ligger i klubbens album og er tilgjengelig for medlemmene i OK Moss. Se noen utvalgte bilder under:



Bra trøkk på årets første ordinære vårtrening!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 22. Mar 2022

Nå er vi endelig i gang med vårsesongen. Dvs. at alle fremtidige økter er utendørs. Oppmøtested vil varierer fra trening til trening. 

Denne gangen gikk treningen fra Rygge ungdomsskole, og sprintorientering var tema. 

N og C løperne fikk løpe kortere sprintsløyfer i skolegården, mens A/B løperne fikk prøvd seg på knock-out sprint og runners choice. Gledelig å se at vi var over 30 deltagere på dagens trening.

Vi har løyper og opplegg for alle nivåer, for barn og for voksne. Så det er bare å møte opp på tirsdagstreningene om du vil prøve deg på orientering. Informasjon om treningene finner man på hjemmesidene våre. 




1 Kommentar

Ukas løype uke 11-13 Kirkebyden

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Mar 2022


Postene som er brukt er 16 * 16 cm med refleks. Løypene kan derfor brukes som trening til KM Natt den 1.april.

Løyper:

  • C                        1,8 km *
  • A-kort             2,8 km
  • A-mellom      3,8 km
  • A-lang             4,7 km

* C løypa er noe kortere enn vanlig, men vanskeligere for å kunne trene på siste sikre og kompasskurs inn i posten. Husk tommelfingergrep!

Kart: Kirkebygden fra 2018. Hogstfelt er noe gjengrodd siden kartet kom ut. Endringer i boligfeltet (Folkestad III) er tegnet inn.

LiveLox: Link.

Kartfiler: Kart kan printes ved å trykke på denne linken "KART". Kart vil også være tilgjengelig i garderoben på Noreødegården fra mandag 21.mars.

Parkering: Læringsverkstedet Våler Naturbarnehage (https://goo.gl/maps/YqfEL3SybnNUC4GFA) eller annen tilgjengelig parkering i boligfeltet. Det er ikke merket til start, men parkeringen er markert på kartet med en P. Følg gangvei og lysløypa til start.

Spørsmål: Ta kontakt med Egon Lundsrud mob. 982 07 269



Det er nå mulig å bestille klubbtøy i portalen. Frist 27.mars

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Mar 2022

Hei.

Da er portalen hos Trimtex åpen for bestilling av klubbtøy. Den vil være åpen til og med  27. mars . Levering av tøy vil være i uke 19 . 



Her er litt info om fremgangsmåte for å bestille tøy i portalen.

Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene.

Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken:  https://trimtex.no/no/login

Eller logg inn med aktiveringskode/teamkode: OKMoss2022

Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips! Kommer man “bort” fra klubbsidene, kan man alltid klikke på klubbnavnet øverst på siden for å komme tilbake igjen. På mobil vises dette ved å gå på menyen øverst til venstre.

Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.




Endelig ble det tur til Nordjysk-2 dages!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Mar 2022

Etter 2 lange år med avlysninger fikk OK MOSS endelig reise på klubbtur til Nordjysk- 2 dages igjen. Nesten 60 mossinger ble med på turen og mange nye fjes fikk sin orienteringsdebut i de danske skover!

De fleste reiste nedover til Danmark på torsdagen for å få med seg en oval weekend med treninger og løp. Klubben bodde samlet i ferieleiligheter på Fyrklit feriecenter rett utenfor Hirtshals. 

Fortræning og nattprolog fredag 11.03

Fredagen braket løs med "fortræning" på kartet Bunken mellom Ålbæk og Skagen. Her fikk både erfarne og uerfarne løpere kjenne på hvor annerledes de danske skogene er. Dette var en fin og lærerikt opplevelse for de fleste, og man fikk prøvd seg på klitplantasjeterreng  fylt med hundrevis av stier, kratt og sanddyner før helgens konkurranser.


Etter treningen ble det noen timer i svømmebassenget, før en del av løperne var klare for helgens første konkurranse; Nattprolog i Ålbæk klitplantasje.

17 løpere stilte på startstreken i Ålbæk,  i stiv kuling og bekmørk skog. Nattløpet har ikke ordinær klasseinndeling, men 8 forskjellige løyper. OK Moss stilte med løpere i 5 av klassene.

Far og sønn Bjørnerød stod for de beste resultatene denne kvelden med henholdsvis  1. og 2. plass i sine klasser. 

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=410&ResultType=Club


Langdistanse lørdag 12.03

På lørdag var det dags for langdistansen i Höjengran klitplantasje. OK MOSS stilte med 49 løpere til start og fikk flere gode plasseringer. 

Våre beste løpere denne dagen ble:

Mira Fosser Lundsrud som vant D10B. Sondre Ladim og Donatas Kontautas ble nr. 2 i H20AK og H35A. Mille C. E. Prestegaard, Tore Bjørnerød og Sofie Holm Nedrebø fikk fine 4. plasser i klassene Åpen 4, H55A og D14A. Ellers fikk Olivia Aune Bryne, Tine K. Prestegaard, Elisabeth Breimo, Erle P. Wetterhus, Øystein Pedersen, Ole Johannes Nedrebø, Sofie Holm Nedrebø, Christian Ellingsen, Elise Holm Nedrebø, Shirin Fahadi- Elmenhorst, Amalie Aune Bryne, Max C.E. Prestegaard, Benjamin Fahadi- Elmenhorst, Knut Fahadi-Elmenhorst og Stephen Bryne alle sin debut i danske skover! 

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=413&ResultType=Club


Etter løpet på lørdag ble det bading og aktiviteter på feriecenteret, samt at vi spiste en uforglemmelig fellesmiddag!

Mellomdistanse søndag 13.03

Helgens siste løp var mellomdistansen på kartet Kirkemilen. Terrenget bærer preg av å være svært kystnært da nesten alle stier er fulle av tung sand. 47 OK Moss løpere stilte til start. Dagens beste plasseringer gikk til:

Mira Fosser Lundsrud og Mille C.E. Prestegaard vant hver sin klasse! (D10B og Åpen 4).  Sofie Holm Nedrebø og Donatas Kontautas tok fine 3.plasser i D14A og H35A. Tore Bjørnerød H55A, Tuva Fosser Lundsrud D14A og Max C.E. Prestegaard H10B tok hver sin 5.plass!  Det var også knyttet stor spenning i de interne duellene i H40A hvor nedsnakkingen av egen form har pågått siden før jul.  Skader, korona, overvekt, fargeblindhet m.m.  har jevnlig blitt brukt som unnskyldninger i oppladningen før søndagens avslutning med hele 7 mosseløpere i H40A. Ingen av løperne fikk med edelt metall hjem fra Danmark, men noen i gruppen har i alle fall skryteretten frem til neste løp.

Komplett resultatliste finner man her:

https://www.o-result.dk/ShowResult.aspx?UID=416&ResultType=Club

Etter 4 dager med løp og treninger var det en sigen men fornøyd gjeng som satt seg på båten i Fredrikshavn. Endelig ble det Danmarkstur igjen og vi storkoste oss!

Tusen takk til Jan Løken Johannessen som stod for organiseringen av turen og som loset oss trygt igjennom tur/retur Danmark!

Vedlagt finner dere noen bilder fra turen:

Album (ok-moss.no)

Bilder fra arrangøren:

 https://photos.app.goo.gl/dwT3pTtVQvrReSPg9



Ukens treninger og løp uke 11

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Mar 2022

Ukens treninger og løp (uke 11)

Ny uke med nye muligheter. Etter en hektisk helg med mye løping i Danmark, blir det en litt roligere treningsuke.  På tirsdag er det løp nr. 8 i ÅSBNF med fellestart. De yngste i klubben får en fin uteøkt i Nesparken, På torsdag blir det terrengintervaller i refleksløypa ved NØG. Velkommen !


Tirsdag 15.03:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Nybegynnere 6-10 år + C-løpere som ikke er med på ÅSBNF

Treningstid: 18:00-19:00

Beskrivelse:

Tirsdagstrening i Nesparken for våre yngste løpere. NB! kun utendørstrening denne gangen.

Det blir stjerneorientering for nybegynnerne og sprintsløyfer for C-løperne. Treningen begynner kl.18 og slutter kl.19. Oppmøte ved inngangen til parken. Husk klær etter værforholdene, kompass og hodelykt. Vi har noen hodelykter til utlån,



ÅSBNF løp nr.8 fra Bøleråsen

Det er fellesstart for alle A-klassene med start kl.19.00. C-løypene har fristart.


Påmelding her senest 14.03:Eventor - Arrangementsinformasjon: Ås by Night & Fog Cup #8 (orientering.no)


Torsdag 18.03:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Terrengintervaller  i refleksløypa 4minx5, 2 min hvile.

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30


Utstyr: 

Terrengsko med knott/pigg anbefales og klær etter vær og føre, hodelykt

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården







Årsmøte i OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 9. Mar 2022

Med referanse til innkalling sendt ut i 22. januar.

Årsmøte holdes på NØG onsdag 16. mars klokka 19. Påmelding gjøres på i kalenderen: Årsmøte 2022.

I kalenderen og under finner dere saksdokumentene. 

Vennligst sett dere godt inn i disse dokumentene før årsmøte slik at møte kan gjennomføres effektivt.

OK_Moss_Aarsberetning_2021.pdf

Med vennlig hilsen

Styret OK-Moss



Ukens treninger (uke 10)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 6. Mar 2022

Denne uken blir det kun en treningsøkt, da 58 klubbmedlemmer reiser til Danmark for å delta på Nord-Jysk 2 dages på torsdag.

På tirsdag blir det både uteøkt og inneøkt på alle nivåer.


Tirsdag 08.03:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Nybegynnere 6-10 år

Treningstid: 18:00-19:30

Beskrivelse:

Del 1 18:00-18:40:

Kort uteøkt i skolegården

Del 2 18:40-19:30:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Treningstøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest, innetøy og -sko og drikkeflaske. Vi har kompass og noen hodelykter til utlån.


Utøvere fra 10år og oppover, samt voksne

Treningstid: 18:00-20:00 (Styrketrening: 19:30-20:00)

Beskrivelse;

Del 1 18:00- ca. 19.15:

Vi starter med o-teknisk uteøkt med hodelykt fra kl 18:00-19:20. Sprinttrening med innslag av skog. Treningen ledes av våre trenere.

Del 2 19:30- 20.00:

Styrketrening/skadeforebygging for o-løpere i gymsalen.

Utstyr:

O-tøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest (for gateløp), innetøy og -sko, treningsmatte til styrketreningen (valgfritt) og drikkeflaske.

Sted:

Åvangen skole i Moss




Ukens treninger og løp (uke 9)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 27. Feb 2022

Det er fine forhold i skogen om dagen og vi nærmer sesongpremieren i Danmark. Dermed satser vi på en skogsøkt for alle på tirsdagens trening, husk lykt og terrengsko. På torsdag blir det som vanlig bakkeintervall da det er den første torsdagen i måneden.

Uken avsluttes med første løp i Østfoldsprinten. Løpet arrangeres av OK Moss og start og mål er på Verket i Moss.


Tirsdag 01.03:

Tirsdagstrening med o-teknikk

Nybegynnere 6-10 år

Treningstid: 18:00-19:30

Beskrivelse:

Del 1 18:00-18:40:

Kort uteøkt i skogen.

Del 2 18:40-19:30:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Treningstøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest, innetøy og -sko og drikkeflaske. Vi har kompass og noen hodelykter til utlån.


Utøvere fra 10år og oppover, samt voksne

Treningstid: 18:00-20:00 (Styrketrening: 19:30-20:00)

Beskrivelse;

Del 1 18:00- ca. 19.15:

Vi starter med o-teknisk uteøkt med hodelykt fra kl 18:00-19:20. Det blir en skogsøkt denne gangen. Treningen ledes av våre trenere.

Del 2 19:30- 20.00:

Styrketrening/skadeforebygging for o-løpere i gymsalen.

Utstyr:

O-tøy tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest (for gateløp), innetøy og -sko, treningsmatte til styrketreningen (valgfritt) og drikkeflaske.

Sted:

Åvangen skole i Moss


Onsdag 02.03:

Østfold Vintercup løp 6 arrangeres av Halden SK på kartet Røsnesåsen. Det er fellestart på dette løpet i alle klasser. Første start 18.30. Påmelding i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/15877


Torsdag 03.03:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Bakkeintervaller 10X 50sekunder, 

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30

Påmelding i terrenget.


Utstyr: 

Terrengsko med knott anbefales og klær etter vær og føre, hodelykt

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården


Søndag 06.03

Velkommen til Østfoldsprinten #1

Løpet går fra Verket i Moss. Fine løyper for alle nivåer. Påmelding gjøres i Eventor:

Eventor - Arrangementsinformasjon: Østfoldsprinten 1 (orientering.no)


Påmeldingsfrist fredag 03.04.






ÅSBNF i morgen 26.2 i MOSSEMARKA

Postet av Orienteringsklubben Moss den 25. Feb 2022

I morgen går nattløpsseriens løp 7 som dagløp fra Vanem parkeringsplass. Fri start mellom 11.00-12.00.

Påmeldingsfrist i dag.kl.18.00.

Påmelding i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/16224




Vinterferie med treningsmuligheter

Postet av Orienteringsklubben Moss den 21. Feb 2022

Denne uken er det vinterferie, så det er ikke lagt opp til noen felles treningsøkter. Men det er mulig å få seg en god treningsøkt i skogen allikevel!

ÅS IL har hatt treningsleir i våre trakter i helgen og løypene vil henge ute hele vinterferieuken. 

Her er det lagt opp 3 stk. A-nivå løyper. Først en kort prolog på 2,1km. Så er det to løyper som ble brukt i en jaktstart. Den lange løypen er på 3,6km og den korte på 2,7km.



Kartene kan lastes ned fra våre hjemmesider, har laget PDF filer i både 1:10 000 og 1:7 500. Vil også legge noen kart på NØG i løpet av dagen i dag.

Takk til Ås il for løypene.


Kartfilene finner dere her


Parkering : Fjell skytebane



1 Kommentar

Sprintløp på Øreåsen

Postet av Orienteringsklubben Moss den 20. Feb 2022

30 mossinger var ikke dratt til fjells, men møtte heller opp på sprintløp på Øreåsen. Her fikk løperne "prøveløpe" et nytt sprintkart som er under utarbeidelse.

Fint vær sørget for optimale løpsforhold, og løperne fikk seg en god trim i alle Øreåsens trapper.

Som vanlig ble det servering, med kanelboller og brownie, kaffe og saft!

Takk til familien Løken og Emma A.R. Jakobsen for servering på løpet!


Arrangører beklager trykkfeil i A-mellom. Heldigvis ble ingen løpere disket pga. av dette.

A-lang:

 Livelox vil bli studert utover kvelden for ulovlige veivalg. Så det blir nok en del endringer i resultatlisten.

Resultaterhttps://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=16253&groupBy=EventClass

Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/73953/Vinterferiesprint?culture=nb-NO


Bilder:







Vinterferiesprint fra Øreåsen skole søndag 20.februar kl.12.00

Postet av Orienteringsklubben Moss den 16. Feb 2022

Vi satser på at alle ikke forlater byen på vei til fjells, og tilbyr da et sprintløp fra Øreåsen skole. 

Det blir 4 løyper å velge mellom:

A-lang

A-mellom

A-kort

C-løype ( C-løype kan helt sikkert løpes av en nybegynner med følge)


Påmelding i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/16253



Ukens treninger og løp (uke 7)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 14. Feb 2022

Ny uke med nye muligheter for trening og konkurranse. På tirsdag blir det både innendørstrening for de yngste og Ås by night and fog.  På torsdag blir det normal intervalltrening med 12x 1,5min, og på søndag blir det et sprintløp et sted i Moss.

Deler av trenerteamet er utslått med korona denne uken, så på tirsdag vil junior Frida Eisvang Hovgaard være gjestetrener for de yngste!


Tirsdag 15.02:

Kun innetrening denne dagen.

Nybegynnere 6-10 år + 10år og oppover som ikke deltar på nattløpet Ås by night and fog


Treningstid: 18:00-19:15

Beskrivelse:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Innetøy og -sko og drikkeflaske. 

Sted:

Åvangen skole i Moss


ÅS BY NIGHT AND FOG LØP 6

Løpet går fra Ingierstrand bad. Fri start mellom 18-19.

Påmelding i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/16223




Torsdag 17.02:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Dagens økt er: 12x1,5min med 45s hvile. Underlag: Asfalt

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30

Utstyr: 

Sko og klær etter vær og føre, hodelykt.

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården


Søndag 20.02 

Vi satser på å avslutte uken før vinterferien med et sprintløp i Mossetraktene. Det blir som vanlig litt lenger løyper enn på et normalt sprintløp.

Mer informasjon kommer i løpet av et par dager. Fri start mellom 12.00-13.30





Mellomdistanseløp fra Noreødegården - ski- og o-løp i ett

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Feb 2022

Det er ikke ofte man kan gå på ski og løpe o-løp på samme dag, få meter fra hverandre, det var mulig i dag. 85 ivrige o-løpere tok turen til Noreødegården. Det var gøy med mange poster i løypa, her var det mengdetrening på å velge riktig vei inn og ut av posten. Takk til alle som var med på å legge ut og ta inn alle disse postene! 

Resultater på Eventor

Kiosken var åpen for første gang på veldig lenge og det var hyggelig å kunne invitere løpere inn på klubbhuset igjen. Takk til alle som bidro med kake og stor takk til kioskassistenten Solan.



2 Kommentarer

Hjelp til kiosken på søndag

Postet av Orienteringsklubben Moss den 8. Feb 2022

På søndag arrangerer OK Moss et nærløp fra Noreødegården. I den forbindelse trenger vi hjelp av noen som kan  steke vafler og ta i mot betaling i kiosken. Det er snakk om perioden fra kl.11 - 13.15.

Har du muligheten til å hjelpe til i kiosken eller lage en kake/boller/vaffel ta kontakt med løpsleder Henning på 45 293 210



Skaukarenes krus til Tuva Lundsrud Fosser

Postet av Orienteringsklubben Moss den 7. Feb 2022

På dagens kretsting mottok Tuva, Skaukarens krus for 2021 sesongen. Tuva samlet flest poeng i D11-12 klassen i fjor og vant dermed den yngste jenteklassen.

OK Moss gratulerer så mye!


8 Kommentarer

Treningsleir i Sandnes 25.-27.mars

Postet av Orienteringsklubben Moss den 6. Feb 2022

Årets hovedløp og o-landsleir går i Sandnes i starten av august. OK Moss ønsker å tilby en treningssamling for klubbens ungdommer, slik at de blir vant med det noe spesielle terrenget som finnes i Sandnestraktene. Vi har nå besluttet å reise til Sandnes 25.-27. mars for å delta på Nordsjøløpene, og i tillegg få med to ekstra treningsøkter i relevant terreng. Samlingen er åpen for alle som skal være med på årets hovedløp (14-16 år) samt at vi også åpner opp for at juniorer kan bli med.

Løypeleggere for Nordsjøløpene er de samme som er løypeleggere på årets hovedløpet. Derfor anbefaler vi alle som skal delta på hovedløpene i år, om å delta på samlingen.

Det vil være en egenandel på 500kr for å bli med, samt at deltageren må kjøpe lunsj selv alle dager. Klubben vil stille med voksne ledere på turen.


Foreløpig program blir som følger (ca. tider):

Fredag 25.3

Avreise Moss ca.13-14. tiden (Klubben vil lage et skriv som kan leveres med når man søker fri fra skolen)

Fly fra Gardermoen til Stavanger. 

Nattløpstrening på kvelden.

Overnatting på hotell.

Lørdag 26.3

Deltagelse på Nordsjøløpene dag 1 Sprint kl.10.00

Ekstra mellomdistansetrening i relevant HL terreng på kvelden.

Overnatting på hotell.

Søndag 27.3

Deltagelse på Nordsjøløpet dag 2 Langdistanse kl.10.00

Hjemreise fra Stavanger  15-17 tiden.


For å få tak i billige flybilletter og overnatting ønsker vi en kjapp påmeldingsfrist: 15 februar.

Påmelding gjøres her






Ukens treninger og løp (uke 6)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 6. Feb 2022

Velkommen til våre treninger og løp uke 6. Vi er tilbake til en vanlig treningsuke med tirsdagstrening og intervalltrening på torsdag. I tillegg blir det også arrangert en mellomdistanse fra NØG på søndag.


Tirsdag 8.2:

Tirsdagstrening med o-teknikk 

Nybegynnere 6-10 år (kun innendørs denne gangen)

Treningstid: 18:00-19:30

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Innetøy og -sko og drikkeflaske. Vi har kompass til utlån.


Utøvere fra 10år og oppover, samt voksne (uteøkt + inneøkt)

Treningstid: 18:00-20:00 (Styrketrening: 19:30-20:00)

Beskrivelse;

Del 1 18:00- ca. 19.15:

Vi starter med o-teknisk uteøkt i skogen med hodelykt fra kl 18:00-19:20. Dagens tema er kurvebilde.


Del 2 19:30- 20.00:

Styrketrening/skadeforebygging for o-løpere i gymsalen etter uteøkten.

Utstyr:

O-tøy tilpasset været, hodelykt, kompass, innetøy og -sko, treningsmatte til styrketreningen (valgfritt) og drikkeflaske.

Sted:

Åvangen skole i Moss

Påmelding her

Torsdag 10.02:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Terskeintervaller 4 x 5min., med 1,5 min. hvile på sti  

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30


Utstyr: 

Terrengsko med pigg/knott anbefales og klær etter vær og føre, hodelykt.

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården

Påmelding her

Søndag 13.02:

Orienteringsløp med mellomdistanse preg fra Noreødegården.

Start mellom, 11:00-13:00

Påmelding og info i Eventor: Eventor - Arrangementsinformasjon: Mellomdistanse Moss (orientering.no) 





Ukens treninger og løp (Uke5)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 31. Jan 2022

Ny uke med nye muligheter for trening og konkurranse. På tirsdag blir det både innendørstrening og Ås by night and fog.  På torsdag blir det normal intervalltrening, og på søndag blir det orienteringsløp i skogen med Østfold vintercup løp 5.


Tirsdag 01.02:


Kun innetrening denne dagen.

Nybegynnere 6-10 år + 10år og oppover som ikke deltar på nattløpet Ås by night and fog


Treningstid: 18:00-19:15

Beskrivelse:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Innetøy og -sko og drikkeflaske. 

Sted:

Åvangen skole i Moss


ÅS BY NIGHT AND FOG LØP 5

Arena ved Granerud skytebane ved Gaupesteinmarka.

Fellesstart!

(I A-klassene med stafettlik gafling, dvs. ikke sommerfugl eller andre former for løkker.)

Føremelding helga før løpet: Fint i terrenget, med fra 0 til 15 cm snø. Ekstremt glatt på veier og store stier - gode pigg-/dubbsko nødvendig!


Påmelding og mer info finnes i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/16172




Torsdag 3.02:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Dagens økt er: Bakkeintervaller 

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30

Utstyr: 

Sko og klær etter vær og føre, hodelykt.

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården


Søndag 06.02 

Løp #5 i Østfold Vintercup. Løpet arrangeres av Fredrikstad Skiklubb og går på kartet Sprinkelet.

Påmelding og mer informasjon finner man i Eventor:

Østfold Vintercup løp #5

Påmeldingsfrist 04.02 23.01








92 løpere i aksjon på Store Brevik

Postet av Orienteringsklubben Moss den 30. Jan 2022

Sterke vindkast, men strålende sol og fine løyper møtte de 92 løperne i dag. Henning var dagens løypelegger og han ga masse valuta for pengene i dagens løyper. Alle våre touch free enheter var i bruk, og dermed ble løypene pepret med poster.


Siden vi passerte 50 påmeldinger, ble det som lovet servering på dette løpet også. Elisabeth, Emma og Ella serverte, kaffe, kaker og vafler til deltagerne.

Komplett resultatliste:

Eventor - Offisiell resultatliste for Sprintløp Store Brevik (orientering.no)





Husk påmeldingsfrist til Nordjysk 2-dagers 1.februar.

Postet av Orienteringsklubben Moss den 29. Jan 2022


Koronarestriksjonene i Danmark er nå lempet på og arrangøren av Nordjysk 2-dages bekrefter gjennomføring av løpene. Vi er p.d.d. 34 løpere påmeldt fra OK Moss. Hyggelig om flere løpere blir med, da dette er en sosial klubbtur. Ta kontakt om  dere har spørsmål rundt transport, overnatting eller selve løpene. Om man er mellom 14-17år og ønsker å bli med på turen uten foreldre , så ta kontakt med Erik/Egon/Øyvind/Jan så løser vi nok det.

Fristen for å melde seg på utløper 1.februar. Mer informasjon finner man lenger ned:


Nordjysk 2-Dages , 10. – 13. mars 2022 avholdes i Skagen.
Fortrening i Bunken og nattløp i Ålbæk.  4 løp på 3 dager i fantastisk terreng.  


I år skal vi bo på Lardal Fyrklit Feriecenter Hirtshal. Løpene vil gå av stabelen i Skagen. Som vanlig kan man reise nedover på torsdag ettermiddag slik at man får med seg fredagens fortrening og nattløp. Vennligst meld dere på så fort dere er sikre på å reise slik at jeg kan reservere flere plasser ved behov.

Vi bor i feriehus, familier kan bo i egen leilighet, og enslige kan dele rom med andre som reiser alene.

Påmeldingsfrist : 01.02.2022


Innbydelse: Innbydelse_NordJysk_2022.pdf

Påmeldingsskjema: paameldingskjema.docx

Info fra Arrangør: Nordjysk 2-Dages Indbydelse_2022.pdf




Ukens treninger og løp (Uke 3)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 17. Jan 2022

Ny uke med nye muligheter for trening og konkurranse. På tirsdag blir det både innendørstrening og Ås by night and fog.  På torsdag blir det normal intervalltrening og på lørdag blir det orienteringsløp i skogen med Østfold vintercup løp 4.


Tirsdag 11.01:


Kun innetrening denne dagen. 

Nybegynnere 6-10 år + 10år og oppover som ikke deltar på nattløpet Ås by night and fog


Treningstid: 18:00-19:15

Beskrivelse:

Innetrening i gymsalen. Her blir det orienteringsleker, ballspill og enkle kondisjonsleker.

Utstyr:

Innetøy og -sko og drikkeflaske. 


Sted:

Åvangen skole i Moss



ÅS BY NIGHT AND FOG LØP 4

Løpet går fra Åsland pukkverk. Nydelig o-terreng står det i innbydelsen. Påmelding og mer info finnes i Eventor:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/16061




Torsdag 13.01:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Dagens økt er: 1,5min x 12 på asfaltvei med 45sek hvile.

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30

Utstyr: 

Sko og klær etter vær og føre, hodelykt.

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården


Lørdag 22.01

Østfold vintercup løp 4, fra nordre del av Knatterudfjellet.

Langdistanse med fellesstart.

Påmelding og mer informasjon finner man i Eventor:

Østfold Vintercup løp #3

Påmeldingsfrist 20.01 23.59








43 løpere deltok på sprintløp på Bredsand

Postet av Orienteringsklubben Moss den 16. Jan 2022

Solen tittet frem og det ble en fin dag med sprintløp fra Rygge ungdomsskole! Hele 43 deltagere fikk seg en  god treningsøkt i gatene rundt Bredsand.


Øyvind Løken var den raskeste løper i den lengste løypa. Anders Eisvang var kjappest i A-mellom og Tonje Holm vant A-kort.

Som vanlig må vi nok vurdere resultatlisten på nytt etter studering av ulovlige veivalg i Livelox.



Elisabet Breimo og Elisabeth Jakobsen hadde disket i stand både vafler, kake  og drikke til løpet. Det ble satt stor pris på av deltagerne.




Under finner dere linker til resultater og Livelox:


Resultater


Livelox





Velkommen til sprintløp fra Rygge ungdomsskole 16.01

Postet av Orienteringsklubben Moss den 15. Jan 2022

Velkommen til sprintløp på Bredsand i Rygge!

Vi tilbyr et touch free sprintløp med 5 løyper og mange poster. Løypeneo går stort sett i boligfelt men også parker/skoler og barnehager.

80% asfalt 20% annet. Fri start mellom kl.12.00-14.00.

NB! De fleste veier er isfri men noen veier er fremdeles veldig glatte, anbefaler piggsko om man skal løpe fort!

Oppmøte:

Rygge ungdomsskole

Parkering på gratis kommunal parkering ved skolen/Rådhuset. 100m å gå til samlingsplass.

Kart

Bredsand 1:4000 2m ekv.  2022

Tidtaking:

 Emit Touch Free, vi har lånebrikker til de som ikke har egen brikke.

Postbeskrivelser: 

Løse postbeskrivelser tilbys

Påmelding:

Påmelding gjøres her

Løyper (ca.lengde i luftlinje):

LøypeLengdeNivå
A-lang3,7kmA
A-mellom3,1kmA
A-kort
2kmA
C-løype1,3kmC
N-løype0,8kmN




Dagens intervalløkt - slitsomt og sosialt

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Jan 2022

Torsdagsintervallene ruller videre!. Drøye 20 personer ble med på dagens intervalløkt. 

Snøen var borte men den hadde blitt erstattet med noe isete føre på gangstien rundt Noretjern. Men det gikk fint! og alle kom seg igjennom økten med livet i behold.


Etter litt oppvarming var det dags for en liten uhøytidelig konkurranse med  "skiskyting" Dvs. snøballkasting og løping, førstemann i mål.  Tre treff + løperunde x2 måtte gjennomføres.

Dagens vinner ble Martin Malmstrøm, både treffsikker og rask.


Så var det dags for intervall, dagens intervalltema var 5 minutters terskelsintervaller x 4, med 2 minutters hvile. Deilig og slitsomt i en god kombinasjon.



Vi er en god gjeng med ungdommer og voksne som er med på  disse øktene. 

Alle over 12 år kan bli med på  intervalltreningene. Tempoet tilpasset etter egen form og ønske. Fast oppmøte på Noreødegården kl.18.00 på torsdager, intervalltema varierer fra gang til gang, og info om økten finnes på hjemmesiden.


 Bli med neste gang da vel! For en sosial og god trening med OK Moss. 







Sprintløp på nytt kart på Bredsand 16.01

Postet av Orienteringsklubben Moss den 13. Jan 2022

Vi disker opp et nytt  touch free sprintløp på søndag. Denne gangen på et kart som er under utarbeidelse på Bredsand i gamle Rygge.

Fristart mellom 12.00-14.00.

Det blir 5 løyper å velge mellom,  distansen blir litt lenger enn vanlig sprint i de lengste løypene.

A-lang, A-mellom, A-kort, C og Nybegynner.

Påmelding

https://www.ok-moss.no/events/p/1000066868/sprintlop-pa-bredsand


Start og mål blir på gamle Rygge Rådhus. Mer informasjon kommer på Lørdag.



2 Kommentarer

Østfold vintercup løp #3 - Ødemørk

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Jan 2022

61 løpere fant veien til Ødemørks mørke skoger. Vått og fortsatt mye snø i skogen stoppet ikke denne gjengen. Bra gjennomført alle sammen.

Gode resultater ble det også på hjemmebane.

Alfred Bjørnerød til topps i H17-21, Erika Lind Larsen vant D17-20 foran Frida Eisvang.

Anders Rostveit Elmi vant C-løypa og Trym Breimo kom på 3 plass.

Øyvind Løken tok en 2.plass i A-mellom, Tuva Lundsrud sikret også en  2.plass i B- løypa.

Birk Breimo ble nummer 3 i H16

Komplett resultater:

https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=15875&groupBy=EventClass

Se video fra starten




NordJysk 2-dages - Mars 2022

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Jan 2022

Nordjysk 2-Dages , 10. – 13. mars 2022 avholdes i Skagen.
Fortrening i Bunken og nattløp i Ålbæk.  4 løp på 3 dager i fantastisk terreng.  


I år skal vi bo på Lardal Fyrklit Feriecenter, Hirtshal og løpene vil gå av stabelen i Skagen
Som vanlig kan man reise nedover på torsdag ettermiddag slik at man får med seg fredagens fortrening og nattløp.
Vennligst meld dere på så fort dere er sikre på å reise slik at jeg kan reservere flere plasser ved behov.

Påmeldingsfrist : 01.02.2022


Innbydelse: Innbydelse_NordJysk_2022.pdf

Påmeldingsskjema: paameldingskjema.docx

Info fra Arrangør: Nordjysk 2-Dages Indbydelse_2022.pdf



2 Kommentarer

Ukens treninger og løp (Uke 2)

Postet av Orienteringsklubben Moss den 10. Jan 2022

Velkommen til våre treninger og løp i uke 2.  Det blir kun utendørstreninger denne uken også.


Tirsdag 11.01:

Tirsdagstrening med o-teknikk utendørs


Nybegynnere 6-10 år

Treningstid 18.00-19.10



Utøvere fra 10år og oppover, samt voksne

Treningstid: 18:00-19.30

Beskrivelse;

Sprintsløyfer ved Myra parkeringsplass i Moss sentrum. Treningen ledes av vår trener Göran Winblad. 

Utstyr:

O-tøy og sko tilpasset været, hodelykt, kompass, refleksvest, 

Sted:

Myra Parkering


Onsdag 12.01:

Nattløpsserien Østfold vintercup, dette løpet arrangeres av OK MOSS denne gangen fra Ødemørkstua.

Påmelding og mer informasjon finner man på Eventor:

Østfold Vintercup løp #3

Påmeldingsfrist 10.01 23.59


Torsdag 13.01:

Torsdagsintervaller fra Noreødegården

Dagens økt er: 5min x 4 terskelintervaller med 2 min hvile, mest sannsynlig på gangstien

Treningen er åpen for alle medlemmer over 12 år

Treningstid: 18:00-19:30

Utstyr: 

Terrengsko med knott anbefales (piggsko ved isete forhold) og klær etter vær og føre, hodelykt.

Sted:

Klubbhuset ved Noreødegården


Søndag 16.01:

Det er mulig at vi arrangerer et sprintløp denne søndagen (12-14), om været tillater det. Følg med på hjemmesidene. 






Sprintløp på Augerød, Søndag 9. januar

Postet av Orienteringsklubben Moss den 7. Jan 2022

Søndag 9. januar er det muligheter for en treningsøkt på Augerød i Våler. 

Fam. Jakobsen disker opp et par sprintløyper på sprintkartet Augerød (1:4000) med tidtaking og touch free stempling.

Fri start mellom 12.00-14.00.

Start og mål i Ileveien 18.

Det blir mest sannsynlig tre løyper å velge mellom, en kort (2,5km) en lang løype (3,2km) og en C  løype på rundt 2km.

Parkering rundt i boligfeltene, eller ved parkeringen ved Rødsbrua ( 700m unna)


Vi har 30 stk. touch free lånebrikker, som kan gjenbrukes ved krise.

Løse postbeskrivelser tilbys.


Påmelding i kalenderen: HER


Resultater:

https://brikkesys.no/result.php?id=4460


VELKOMMEN