Hallvard Koren - æresmedlem i OK Moss

Postet av Orienteringsklubben Moss den 4. Mar 2024

Lørdag 2.mars markerte OK Moss at klubben fyller 60 år med jubileumsfest. 

På tidligere jubileum har det vært tradisjon å tildele æresmedlemskap til en eller flere medlemmer og det ønsket styret også å gjøre på dette jubileet.

Gjennom klubbens 60 års historie er det veldig mange som har brukt mye av fritiden sin på OK Moss. Klubben har nå klubbhus, garderobe, utallige kart, merkevare som Lørdagskjappen og Nyttårsløpet. Og vi har sportslige gode resultater fra de store stafettene, HL, norgescup, NM og internasjonale løp. Vi har folkehelse tiltak som Kråkecup, Tur-orientering og stolpejakten. Og sosiale aktiviteter som Halloween løpet, sommer O-skolen, klubbturer, høstjakta og kveldsmat, for å nevne noen. Det er etablert gode rutiner på hvordan vi tar imot nybegynnere og holde oppe aktiviteten gjennom vinteren som dagens organisasjon nyter godt av. Og alt dette har jo ikke kommet av seg selv. Enorm dugnadsarbeid har blitt lagt ned av klubbens medlemmer. Styret fant det veldig vanskelig å vurdere alt arbeidet som er lagt ned gjennom mange år.

For å nominere æresmedlem ba styret derfor om hjelp fra Christopher Schive og hans 25 års historie i klukken og store nettverk av o-løpere. Christopher takket for det ærefulle oppdraget og han gikk nøye til verk. Det ble sett på tidligere tildelinger og begrunnelse for disse. Og det ble det undersøkt kriterier for tilsvarende tildelinger i andre organisasjoner da klubben foreløpig ikke har egne kriterier for utdeling av æresmedlemskap.  

Følgende kriterier er brukt i vurderingen:

  • enkeltmedlemmet har vist ekstraordinær innsats for klubben over lengre tid
  • enkeltmedlemmets innsats er anerkjent av store deler av klubbens medlemmer

Basert på disse kriteriene ble styret gitt en godt begrunnet innstilling som styret støtter. 
Begrunnelsen:

Vedkommende har gjennom mer enn 25 år vært sentral i de aller fleste av OK Moss’ større arrangementer. Dette gjelder store arrangementer som Lørdagskjappen, norgescup, norgesmesterskap verdensmesterskap og world cup, men også lokale løp som kretsløp og nyttårsløpet. Hans kompetanse har vært avgjørende for at klubben har kunnet gjennomføre disse løpene med den høye kvaliteten som vi har blitt anerkjent for langt utover vår egen orienteringskrets. Med vedkommende på plass i sekretæriatet føler andre løpsfunksjonærer enten det er i mål, start, speakertjeneste eller premieutdeling en trygghet rundt egen rolle. Oppstår det problemer så er det bare å ta kontakt og han løser problemet med den samme stoiske ro han alltid utviser.

Vedkommende har alltid vært villig til å stille opp enten det er som sekretæriatsleder ved klubbens o-løp, andre styreverv (han har både vært hyttesjef og holdt styr på arrangementsutstyr) eller å bistå andre klubber med sin kompetanse både internt i vår egen o-krets og i andre klubber.

Vedkommende har også tatt på seg mange sportslige oppgaver når klubben har hatt behov for det. Utallige er de långa natten-etappene i Tiomila han har gjennomført når andre, vel så trente klubbkolleger har ønsket seg mer humane løypelengder.

Innstillingen er utført for styret i OK Moss av Christopher Schive som har ledet en komité bestående av enkeltmedlemmer som kjenner klubben og klubbens medlemmer godt etter mange års aktivitet i orienteringssporten.

Son, 24. februar 2024

Så da kommer det vel ikke som en overraskelse at det er Hallvard Koren vi snakker om.

Hallvard! 
Tusen takk for alt du er du og for alt du har gjort for klubben! 
Vi kommer til å feire deg enda mer på Lørdagskjappen 2024 


Som så mange vet hadde Hallvard tunge verv både under VM og World cup og vi har fått gratulasjoner fra hans nærmeste kollegaer på disse arrangementene:

Asle Gudim, Indre Østfold OK:
Gratulerer med æresmedlemskapet i OK Moss Hallvard. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er vel fortjent basert på den innsatsen du har gjort for o-idretten både i OK Moss, men også gjennom ditt engasjement i de store arrangementene som har vært i Østfold de seneste årene!

Jeg har lært deg å kjenne som en veldig pliktoppfyllende, ekstremt arbeidsom, utelukkende positiv og bestandig løsningsorientert person med et godt humør Hallvar. Da jeg ble spurt om å ta rollen som Event Director for World cup med publikumsløp i Våler, var det første jeg sjekket; hvem har ansvaret for World cup delen. Da jeg så at du hadde tatt på deg dette ansvaret, tenkte jeg at da blir det ikke noe sak for meg å være leder for dette arrangementet. Jeg hadde da allerede lært deg å kjenne gjennom arbeidet med prøve VM i 2018 og VM i 2019, og skjønte der at du var en veldig kunnskapsrik person man kunne stole på, og det holdt stikk. Du hadde hele tiden full kontroll på planleggingen av World cup arrangementer, og håndterte alle interessenter og kravstillere på en utmerket måte. Min eneste bekymring i denne perioden, var at du var delaktig i alle detaljene, alle beslutningene, og gjorde alt som måtte gjøres. Men siden du er en så robust, arbeidsom og utholdende person, viste det seg at denne bekymringen var grunnløs. Nok en gang tusen takk for godt levert!

Din pålitelighet og trygghet har jeg også nytt godt av i o-løypa, hvor vi har hatt våre figher ute i skogen. Når jeg har vært litt på gyngende grunn, og sett ryggen på deg, er det flere ganger jeg har tenkt at det nok er best å følge den. Og det har selvfølgelig vist seg å stemme.

Jeg håper vi får flere fine tvekamper ute i o-løypa i årene fremover, og skulle muligheten by seg for å samarbeide med deg om et nytt arrangement, gjør jeg gjerne det.

Hilsen Asle Gudim
Event Director WC 2023
Arenasjef VM 2019

Bjørn Axel Gran, Halden skiklubb:
Gratulerer Hallvard med æresmedlemskap i Moss OK. Ikke bare har du bidratt med mye i OK Moss, du er også en av grunnene til at Prøve VM, VM i Østfold og worldcup i Østfold ble suksesser. Når jeg ble spurt om å være løpsleder for VM i Østfold sa jeg raskt at jeg vil ha med deg som NK. Ditt gode rykte viste seg å ikke bare bære riktig, men underdrevet: enorm kapasitet, presise tilbakemeldinger, gjennomtenkte løsninger og faglig tyngde. Selv når noe gikk galt beholdt du roen og søkte å minimere konsekvensene. Slik var det en fornøyelse å jobbe med deg med prøve VM i Aremark og VM i Østfold.

Når dere så skulle arrangere worldcup i lag med IØOK viste du innovasjonsegenskaper når du spurte om jeg kunne bli med å hjelpe til. Hva skal jeg gjøre, spurte jeg. Ingenting sa du, men la til: vær tilgjengelig når vi mangler ei hand. Denne rollen finnes ikke i noen arrangørmaler, men var nyttig under worldcup. Jeg har anbefalt IOF å inkludere den med referanse til deg.

Avslutningsvis vil jeg også gratulerer deg i egenskap av å være oløper. Siden jeg flyttet til Østfold har vi hatt mange fighter i ulike løyper. Alltid vennskapelig og uhøytidelig - hvor turen i skogen var viktigere enn hvem av oss som kom høyest på lista. Vi ses igjen i o-løypa eller i ei tidtagerbu.

Mvh Bjørn Axel, Løpsleder VM 2019, Leder Halden SK, O-mosjonist i Østfold
Kommentarer

  • Hallvard Sire Koren

    Tusen takk for utnevnelsen og all omtalen. Dette var en stor overraskelse.

    04 mars 2024
— Guest