Alfred Bjørnerød gjør det igjen!

Postet av Orienteringsklubben Moss den 12. Mai 2024

For en O-helg det har vært for OK Moss.

Vi sendte 8 løpere med Tore Bjørnerød som lagleder til Bodø i helgen for å løpe NM i sprint .

På torsdag var det knock out sprint. Fra prologen kom Emma Aune Jakobsen (D17-18E), Erika Lind-Larsen (D19-20E), Johan Haugstvedt (H17-18E) og Alfred Bjørnerød (H19-20E) seg videre til semifinaler. Oliver Brandvold Plassen var kun en plass unna semifinale.

Både Johan og Alfred tok seg videre til finalen. I finalen løp Alfred kontrollert og tok sitt første gull i sluttspurten. Johan løp in på en meget sterk 9 plass.

På lørdag var det ordinær sprint. I den eldste junior klassen for herrer ble det meget spennende. Med knappe 3 sekunder foran Philip Romøren fra Fossum IL sikret Alfred sitt andre NM-gull. Og han gjentar bragden fra NM sprint i 2022. Fra en liten livelox studie ser vi at Alfred ikke har funnet de korteste veivalgene men var helt klart raskest.

Premie plass ble det også på Johan med 15 plass og Emma med 17 plass.

På søndag var det sprint stafett. OK Moss sitt lag bestod av Erika, Johan, Emma og Alfred. Samme løp de oss inn på en strålende 20 plass av totalt 42 startende lag. På 4. etappen var Alfreds tid bare 6 sekunder bak Kasper Harlem Fosser.

Men det var ikke bare i Bodø det skjedde ting i helgen. Pauline og Tuva hadde reist til Sverige for å delta på Swedish League. På fredagen var det langdistanse. Etter å ha løpt over 5 km klarer Tuva og Pauline å slå 78 svenske jenter og løpe inn på 6. plass med nøyaktig samme tid: 52:02.

Vi gratulere alle OK Mossere som har vært ute å løpt i helgen.

Det blir nok kake på sommeravslutningen for å feire Alfred sine 2 gullmedaljer.